Je hebt gezocht op: champagne

Thee over de wereld: een reis van smaak en traditie
Thee is een van de meest gedronken dranken ter wereld en kent een rijke diversiteit aan smaken, bereidingswijzen en culturele achtergronden. Voor jou...

High Tea: van middagdip naar omzetpiek
De high tea heeft zich de afgelopen jaren stevig genesteld in het aanbod van horecazaken. Wat ooit begon als een traditioneel Engels gebruik, is nu ee...

Emmanuelle brengt Franse flair naar het hart van Hilversum
Op vrijdag 21 maart opent Emmanuelle haar deuren in Hilversum op de plek waar voorheen café Burger zat. Emmanuelle biedt een nieuwe culinaire h...

ProWein 2025: Ontdek de smaak van morgen
ProWein wordt in 2025 opnieuw het hoogtepunt van de internationale wijn- en distilleerindustrie. Onder het motto 'Ontdek de smaak van morgen' presente...
In Memoriam: Euro Toques-erelid Daam Scharloo
Op 4 maart overleed Daam Scharloo, voormalig patron van 't Baarsje in Waddinxveen en befaamd sabreur. Scharloo was erelid van Euro-Toques, dat het vol...
Tien jaar ondernemen in Duiven: “We hebben een goede gesprekspartner bij de gemeente”
Ondernemen in Duiven… Tien jaar geleden zetten Edwin Tunnissen (55) en Patricia Dhondt (52) de stap om hun gezamenlijke droom werkelijkheid te...

Jonge ondernemers die ervoor gaan: Yolande Vesters bezocht restaurant De Koningin
Steenoven De Olifant is een rijksmonument met een rijke historie. De oven waarin eens de befaamde IJsselstenen werden gebakken, is nu een voorhof wat...

Hoe promoot je alcoholvrij in de horeca?
Dat alcoholvrije dranken de afgelopen jaren in populariteit gestegen zijn, is geen verassing meer. Steeds meer gasten kiezen bewust voor een alcoholvr...

‘Echte vakman’ Bas van Zoggel wint NK Lekkerste Pannenkoek 2025
Bas van Zoggel van Den Tol in Velp heeft het NK Lekkerste Pannenkoek 2025 op de Horecava gewonnen. Volgens de jury is Van Zoggel ‘een echte vakm...

Chantal de Raaf en Rolph Hensens breiden Rolph's Deli uit met bistroformule Le Petit Restaurant
Gastvrouw-sommelier Chantal de Raaf en chef Rolph Hensens hebben op 23 oktober 2024 Rolph’s Deli - Le Petit Restaurant in Rotterdam geopend. Hie...

De Kromme Dissel viert 53ste Michelinster met verbouwing en suites
Voor de 53ste keer viert restaurant De Kromme Dissel in Heelsum de uitreiking van de felbegeerde Michelinster. Nog nooit eerder heeft een Nederlands r...

Bas de Koeier is de beste oestersteker van Nederland 2024
Op de eerste dag van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam 2024 heeft in een bomvol Wijntheater de grote finale van het Nederlands Kampioenschap Oesterste...

Edwin Raben komt eenmalig terug bij Restaurant Wolfslaar
Op donderdag 10 oktober en dinsdag 12 november komt Edwin Raben, de vroegere sommelier en mede-eigenaar van Restaurant Wolfslaar eenmalig terug naar z...

Samenwerking The Wine and Food Association en Gastvrij Rotterdam
The Wine and Food Association (WFA) en Gastvrij Rotterdam kondigen met trots een langdurige samenwerking aan. Tijdens Gastvrij Rotterdam zal WFA in he...

Alma Bistro in Breda geopend door Wouter van Laarhoven en Malou Hagenaars
Chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hebben op 5 juli 2024 Alma Bistro in Breda geopend. De gastronomische bistro is na sterrenresta...

12 nieuwe restaurants toegevoegd aan Michelingids Nederland voor juni 2024
Na enkele maanden geen nieuwe restaurants te hebben toegevoegd aan de Michelingids, hebben de inspecteurs van Michelin Nederland voor juni 2024 maar l...

Restaurant ’t Slaakhuys opent haar deuren in Rotterdam
Op een plek waar voorheen de geschiedenis letterlijk geschreven werd - de locatie deed dienst als redactie van dagblad Het Vrije Volk - opent het nieu...

Zo verliep het Euro-Toques Nederland Jaarevent 2024
Maandag 10 juni was Grand Hotel De Draak met restaurant 1397 in Bergen op Zoom gastheer voor het jaarlijkse Euro-Toques Nederland Jaarevent. Ruim 180...

Augustus: 3 extra omzetmomenten voor restaurants
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De RestaurantKrant heeft...

Kaatje bij de Sluis viert vijftigjarig bestaan
Vandaag, precies vijftig jaar geleden op 17 mei 1974, werd Kaatje bij de Sluis geboren in Blokzijl. Fons en Anneke van Groeningen stichtten het restau...

24H Chefs 2024 vindt plaats op een schilderachtige locatie
Op zondag 26 mei gaat om 12:00 uur voor de vijfde keer 24H Chefs van start. Na Zandvoort, Amsterdam en Utrecht is ditmaal het schilderachtige Kasteel...

Verleidelijke lokroep van culinaire hotspot The Siren leidt naar het Rokin
Komend voorjaar ontkomt niemand aan de verleidelijke lokroep van The Siren. Eind april, begin mei wordt in een dubbel, statig grachtenpand aan de gloe...

Extra omzetmomenten voor restaurants in februari 2024
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die net voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De RestaurantKrant heeft a...

Bellevue opent opnieuw haar deuren als Bellevue Bar Bistro
Bellevue, gesitueerd aan de pittoreske haven in het Brabantse Willemstad, heeft een transformatie ondergaan. Een week lang bleven de deuren gesloten o...
Café Visscher brengt bistronomie naar Leiden
Sinds 6 september is op de Stationsweg in Leiden Café Visscher geopend. Zo opulent als het art deco interieur van de nagelnieuwe...

Tour Culinair breidt peloton uit met deze twee vrouwelijke leden
Tour Culinair, het sportieve netwerkplatform voor beslissers in de gastvrijheidsbranche, verwelkomt met trots twee nieuwe vrouwelijke leden in haar pe...

De extra omzetmomenten voor jouw restaurant in december 2023
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen die extra omzetkansen die net voor dat extra stukje omzet zorgen? De redactie van De Restau...
Programma Euro-Toques tijdens BBB Maastricht bekendgemaakt
Het is bijna zover. 9 t/m 11 Oktober zal Euro-Toques Nederland de traditie weer oppakken en aanwezig zijn tijdens de BBB - Folie Culinaire in MECC Maa...

Tom Verdouw is de beste oestersteker van Nederland 2023
Afgelopen dinsdag 19 september 2023 vond de dertigste editie van het Nederlands Kampioenschap Oestersteken plaats in Het Wijntheater tijdens Gastvrij...
Jan van Asseldonk wint finale SVH Wijnexpert van het Jaar
Op 19 september 2023 vond de finale van het ‘SVH Wijnexpert van het Jaar’ plaats tijdens de tweede dag van Gastvrij Rotterdam. Het ev...

Dit is de sterrenline-up van 100Chefs by Gault&Millau
Op 30 september en 1 oktober 2023 vindt het grootste culinaire evenement van Nederland, 100Chefs by Gault&Millau, plaats in het Miele Experience C...

Column Charlotte Mauritz: De ultieme gastbeleving op Ibiza met een Nederlands tintje
Onlangs was ik bij dé hotspot op Ibiza, Oku Restaurants. Voor de meesten onder ons geen vreemde naam. Voor mijn gevoel is ongeveer half culinai...

Vernieuwde Chin Chin Club onthult zichzelf op 8 september
Op 8 september opent de vernieuwde Chin Chin Club zijn deuren, na maar liefst 5 weken gesloten te zijn geweest. De vijf jonge eigenaren begonnen Chin...

Twaalf finalisten voor Grand Concours Bollinger bekend
Twaalf teams gaan de strijd met elkaar aan in de finale van de derde Grand Concours Bollinger. Organisator The Wine & Food Association laat dinsda...

Directeur van Verbunt Verlinden Peter van Houtert: “Het woordje genieten hoor je niet meer”
'De 8 van...' is een initiatief van de redactie van De RestaurantKrant. In deze rubriek krijgen prominente horecamensen de keuze om 8 interviews door...

Jan Janssen, oprichter van wijnhandel de Heeren van Heusden: “Welk restaurant investeert nog in een wijnkelder?”
'De 8 van...' is een initiatief van de redactie van De RestaurantKrant. In deze rubriek krijgen prominente horecamensen de keuze om 8 interviews door...

Restaurant De Nieuwe Polderkeuken verkoopt vanaf nu tickets
Frank Streefland, chef-kok en eigenaar van restaurant De Nieuwe Polderkeuken en bistro De Nieuwe Polderkamer, verkoopt sinds vorige week vooruitbetaal...

Foto's: Herman Hell opent restaurant Grace met Marco Prins als chef
Het hoekpand op de Coolsingel, tegenover het stadhuis, werd na jarenlange leegstand grondig verbouwd door horecaondernemer Herman Hell. Geïnspire...

Winaars Gault&Millau Awards 2023 op een rij
Op maandag 13 februari werd de Gault&Millau gids 2023 gepresenteerd. Gedurende de lancering namen maar liefst 20 winnaars in 19 categorieën e...
25 sterrenchefs koken op Patrons Chef's Table
Met een slag op de historische beursgong van de Amsterdamse Beurs van Berlage openden patron-cuisiniers Jef Schuur en Wilco Berends op zondag 29 janua...