Je hebt gezocht op: morille

Jordan Prince van Morille* wint de ‘Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf 2024’
1 oktober 2024Nieuws

Jordan Prince van Morille* wint de ‘Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf 2024’

Woensdag 25 september werd tijdens de horeca vakbeurs Gastvrij Rotterdam op het Euro-Toques Nederland Kookpodium gestreden om de ‘Jonge Keukenhe...

Michelin voegt 24 nieuwe restaurants toe aan gids
18 september 2024Nieuws

Michelin voegt 24 nieuwe restaurants toe aan gids

Na enkele maanden geen nieuwe restaurants te hebben toegevoegd aan de Michelingids, hebben de inspecteurs van Michelin Nederland 24 restaurants o...

Dit zijn de zes finalisten van de ‘Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf’
12 augustus 2024Nieuws

Dit zijn de zes finalisten van de ‘Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf’

Woensdag 25 september 2024, in hal 4 naast de Netwerklounge van de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zal vanaf 11.00 uur de finale plaatsvinden van de...

12 nieuwe restaurants toegevoegd aan Michelingids Nederland voor juni 2024
26 juni 2024Nieuws

12 nieuwe restaurants toegevoegd aan Michelingids Nederland voor juni 2024

Na enkele maanden geen nieuwe restaurants te hebben toegevoegd aan de Michelingids, hebben de inspecteurs van Michelin Nederland voor juni 2024 maar l...

Unieke Euro-Toques lunch van drie Groene Michelin Sterrenchefs groot succes
2 mei 2024Nieuws

Unieke Euro-Toques lunch van drie Groene Michelin Sterrenchefs groot succes

Dinsdag 30 april gingen drie groene Michelin Sterrenchefs de samenwerking aan bij restaurant De Dyck in Woubrugge. Samen verzorgden zij een ‘six...

Mees Heesemans en Joorden Coppens van Nova College Hotelschool winnen Bokkedoorns Award
24 april 2024Nieuws

Mees Heesemans en Joorden Coppens van Nova College Hotelschool winnen Bokkedoorns Award

Studenten Horeca van de Nova College Hotelschool deden 23 april mee aan de jaarlijkse en, inmiddels twaalfde, masterclass en wedstrijd voor koks en ga...

Studenten Nova College Hotelschool strijden om de Bokkedoorns Award
15 april 2024Nieuws

Studenten Nova College Hotelschool strijden om de Bokkedoorns Award

Studenten Horeca van de Nova College Hotelschool doen 23 april mee aan de jaarlijkse en inmiddels twaalfde masterclass en wedstrijd voor koks en gasth...

Deze kok won Het Glazen Kalf
19 september 2023Nieuws

Deze kok won Het Glazen Kalf

Op dinsdag 19 september 2023, tijdens Gastvrij Rotterdam vond de prestigieuze wedstrijd Het Glazen Kalf plaats. Een kookwedstrijd die jaarlijks door V...

Directeur van Landgoed Lauswolt Marc van Gulick: “Restaurants moeten geen spoorboekje zijn”
30 mei 2023Nieuws

Directeur van Landgoed Lauswolt Marc van Gulick: “Restaurants moeten geen spoorboekje zijn”

'De 8 van...' is een initiatief van de redactie van De RestaurantKrant. In deze rubriek krijgen prominente horecamensen de keuze om 8 interviews door...

Michelin deelt drie nieuwe restaurants in de Michelin Gids Nederland
24 mei 2023Nieuws

Michelin deelt drie nieuwe restaurants in de Michelin Gids Nederland

Elke maand maken inspecteurs van Michelin enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Michelin Gids Nederland. De restaurants krijgen meteen...

Michelingids 2023: 17 nieuwe restaurants met één ster, Vinkeles pakt tweede ster en vier nieuwe Groene Sterren
24 april 2023Nieuws

Michelingids 2023: 17 nieuwe restaurants met één ster, Vinkeles pakt tweede ster en vier nieuwe Groene Sterren

De Michelingids 2023 is gepresenteerd. Er zijn 17 nieuwe restaurants die een ster hebben ontvangen, één restaurant heeft een tweede Mich...

Deze vier restaurants kregen een Groene Michelinster
24 april 2023Nieuws

Deze vier restaurants kregen een Groene Michelinster

Vier restaurants treden toe tot de selectie van Groene Michelinsterren. Restaurants die zich op een bijzondere manier inzetten voor de ontwikkeling va...

Liveblog: uitreiking Michelingids 2023 [gesloten]
23 april 2023Nieuws

Liveblog: uitreiking Michelingids 2023 [gesloten]

Vandaag wordt in het Amsterdamse DeLaMar Theater vanaf 11.30 de Michelingids Nederland 2023 gepresenteerd. Blijf via dit liveblog - van de redactie va...

November: Michelin maakt twee nieuwe namen bekend voor de gids van 2023
18 november 2022Nieuws

November: Michelin maakt twee nieuwe namen bekend voor de gids van 2023

Elke maand maken inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de gids van 2023...

Foto's: Vernieuwd toprestaurant Morille in Koudekerke gaat nog meer plantaardig en lokaal
31 augustus 2022Nieuws

Foto's: Vernieuwd toprestaurant Morille in Koudekerke gaat nog meer plantaardig en lokaal

Restaurant Morille in het Zeeuwse Koudekerke gaat nog een stapje verder in het koken met lokale ingrediënten en eigen wildpluk. Per september 202...

Culinair feestje tijdens jubileum Rungis
10 juni 2019Nieuws

Culinair feestje tijdens jubileum Rungis

Je moet van goeden huize komen om ruim 300 doorgewinterde chefs en ondernemers te laten watertanden. De 30-jarige groente- en fruit specialist Rungis...

Verslag: een dag meekijken op de Cas Spijkers Academie
27 mei 2019Nieuws

Verslag: een dag meekijken op de Cas Spijkers Academie

De Cas Spijkers Academie is dé springplank voor aanstormend culinair talent. De ambitieuze studenten van de opleiding zijn verzekerd van een mo...

Sterk deelnemersveld kookwedstrijd Slag op de Schelde 2019
4 april 2019Nieuws

Sterk deelnemersveld kookwedstrijd Slag op de Schelde 2019

De finalisten voor kookwedstrijd Slag op de Schelde die op 21 mei op de Oosterschelde wordt gehouden, zijn bekend. Op het schip de Denick II strijden...

Kookwedstrijd Slag op de Schelde 2019 open voor inschrijving
18 februari 2019Nieuws

Kookwedstrijd Slag op de Schelde 2019 open voor inschrijving

De unieke kookwedstrijd Slag op de Schelde vindt dit jaar plaats op 21 mei en is open voor inschrijving. Tijdens de wedstrijd koken professionele chef...

Restaurant Morille: puur uit Zeeland
6 februari 2019Nieuws

Restaurant Morille: puur uit Zeeland

In het Zeeuwse Koudekerke is op 1 februari 2019 restaurant Morille geopend. Chef-eigenaar Dennis Willems combineert vis, vlees en wild uit Zeeland en...

Vier belangrijkste Chinese keukens staan centraal bij Zheng
12 november 2018Nieuws

Vier belangrijkste Chinese keukens staan centraal bij Zheng

In juli dit jaar opende Zheng van chef Han Ji haar deuren in Den Haag: een vernieuwende culinaire beleving waar de vier belangrijkste Chinese keukens,...

"Wild verkoopt het best buiten de kaart om"
25 oktober 2018Nieuws

"Wild verkoopt het best buiten de kaart om"

Het wildseizoen staat weer voor de deur. Een tumultueuze periode voor veel restaurants. Verwerken in een menu, op de kaart zetten of juist buiten de k...

Vader van de Franse keuken
3 april 2018Nieuws

Vader van de Franse keuken

Paul Bocuse is een begrip. Niet alleen in zijn geboorteland Frankrijk, maar in de hele wereld. De Fransman is namelijk dé vertegenwoordiger van...

Bocuse viert 90e verjaardag
11 februari 2016Nieuws

Bocuse viert 90e verjaardag

Levende legende Paul Bocuse viert vandaag zijn 90e verjaardag. De Franse sterrenchef en grondlegger van de "Bocuse d'Or":http://www.derestaurantkrant....

Vader van de Franse keuken
14 januari 2015Nieuws

Vader van de Franse keuken

Met de wereldfinale van de "Bocuse d'Or":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=bocuse&x=zoeken in zicht, is het moment aangebroken om stil te staan bij d...

Maarten Bloemers winnaar Culitop 2011
24 mei 2011Nieuws

Maarten Bloemers winnaar Culitop 2011

Chef-kok Maarten Bloemers van het gelijknamige restaurant in Oeffelt heeft tijdens de Culitop 2011 in Nijmegen de door Cas Spijkers ontworpen koksbuis...

Jonge Chinese chefs willen innoveren
19 augustus 2009Nieuws

Jonge Chinese chefs willen innoveren

'Geen bier meer bij de Chinees' was de kop boven de uitnodiging voor de workshop Wagyu & Sake op dinsdag 18 augustus in proeflokaal La CuiChine te Haa...