De gastronomische wereld is flink opgeschud: Hans van Wolde verslaat zijn collega’s en neemt met restaurant Brut172 plaats op nummer 1 in de Lek...
Nieuwe cijfers uit de Arbeidsmarktmonitor Gastvrijheidssector laten zien dat het aantal mensen dat werkzaam is in de horeca een recordhoogte heeft ber...
Maandag 7 oktober opende horecavakbeurs BBB Maastricht voor de 69ste keer haar deuren. Een dag eerder werden fine dining liefhebbers al getrakteerd op...
Pannenkoekenrestaurants genieten van aanhoudend succes, mede dankzij hun efficiënte bedrijfsvoering, aantrekkelijke prijsstelling en mooie locati...
Thomas en Merlijn van Santvoort van restaurant Flicka* in Kerkdriel hebben een pittig jaar achter de rug. Er moest een WHOA-procedure worden gestart o...
Brian Bennink (maître/eigenaar) en Frank van Rijsbergen (chef-kok) van restaurant Allure aan de Cargadoorskade in Rotterdam hebben onlangs faill...
Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...
Net als de meeste sectoren, kampt ook de horeca nog steeds met arbeidskrapte. En naar verwachting houdt deze de komende jaren nog aan. Daarom lanceert...
Na een intensieve theorieronde en een proeftechnisch gedeelte heeft de jury van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs de tien deeln...
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat...
Onderzoek toont aan dat vacatureteksten voor functies in de sector horeca & toerisme veruit het slechtst scoren. De teksten krijgen een rapportcij...
Groots ondernemen. In tegenstelling tot horecaondernemers die al hun energie kwijt zijn aan één zaak, zijn er ook ondernemers die meerde...
Horecava, vond van 8 t/m 11 januari plaats in Rai Amsterdam. Deze editie stond onder andere in het teken van professionalisering. Door stijgende prijz...
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde maandag op de Horecava de economische terugblik op het horecajaar 2023 en een vooruitblik op 2024. Hoe...
Het concept van een horecazaak kan nog zo goed zijn, maar het succes valt of staat bij kundig en gastvrij personeel. Een goed draaiend team kan ervoor...
KHN is samen met FNV Horeca en CNV Vakmensen een nieuwe cao voor de horeca overeengekomen. Maandag werd bekend dat de achterbannen akkoord zijn met he...
Het grootste netwerkevent van het jaar, Horecava, staat alweer voor de deur. Van 8 tot en met 11 januari staat de RAI volledig in het teken van de hor...
Net als in veel andere sectoren geldt ook in de horeca dat stilstand achteruitgang is. Concepten en businessmodellen die vijf jaar geleden voor veel a...
Je wilt na moeilijke jaren weer gasten verwelkomen en omzet maken. Maar hoe doe je dat, terwijl iedereen knokt om personeel? Het antwoord ligt in digi...
Chinese-Aziatische horecaondernemers in Nederland hebben meer nog dan hun Nederlandse collega’s last van het personeelstekort. Het inspireert he...
Restaurant Eden in Valkenswaard, dat eerder deze week veel aandacht kreeg vanwege de introductie van kraai op het menu, neemt per 1 januari restaurant...
Er staan nieuwe producten op het menu voor de horeca-industrie; ontdek in deze rubriek welke producten dat deze maand zijn. Van ingrediënten in d...
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In de...
Maandag 9 oktober om 11 uur opende MECC Maastricht de deuren van weer een nieuwe editie van BBB Maastricht, de jaarlijkse horecavakbeurs die Nederland...
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In&nb...
Er staan nieuwe producten op het menu voor de horeca-industrie; ontdek in deze rubriek welke vier producten dat deze maand zijn. Van ingrediënten...
Een van de uitdagingen waar horecaondernemers mee worstelen is het aanspreken van een jongere generatie. In de horeca staat de mens centraal, zowel de...
Heb je besloten om je geliefde horecazaak te sluiten vanwege financiële uitdagingen, door de huidige omstandigheden zoals coronaschulden, inflati...
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona oefenen invloed uit op de sector....
Juist nu de personeelstekorten nog altijd nijpend zijn, is sprake van een stijging van het welzijn van werknemers. Zo is de werk-privébalans vo...
Chez Brochard, een van de meest geprezen Hardewijkse restaurants met vermeldingen in Gault&Millau en de Michelingids, sluit per 1 oktober 2023 de...
Ondernemen in Eindhoven. Philips heeft in de afgelopen decennia zijn aanwezigheid in Eindhoven flink teruggeschroefd, maar wie met de trein vanuit het...