Sterrenchef Tom Lamers en zijn vrouw Anoeshka zijn per 1 januari mede-eigenaren van Restaurant ’T Raedthuys* in Duiven. Samen met chef en eigena...
Maandag vond de jaarlijkse uitreiking van de Michelinsterren plaats in Maastricht en er was ruimte voor elf nieuwkomers. Veertien restaurants verloren...
Ondernemen in… In het midden van het Groene Hart staat de scheve toren van de Sint-Janskerk als kenmerkend symbool van Linschoten. De verzakte...
Tim Dorissen is de nieuwe maître van De Bokkedoorns. Al twaalf jaar is hij een rots in de branding en heeft alle kneepjes van het vak nog geleer...
Studenten Horeca van de Nova College Hotelschool deden 23 april mee aan de jaarlijkse en, inmiddels twaalfde, masterclass en wedstrijd voor koks en ga...
Studenten Horeca van de Nova College Hotelschool doen 23 april mee aan de jaarlijkse en inmiddels twaalfde masterclass en wedstrijd voor koks en gasth...
Niels van Overmeire stopt per 1 juni als maître-sommelier bij De Bokkedoorns** in Overveen. Hij maakt deze stap om een opleiding tot makelaar te...
La Liste heeft zijn ranglijst voor 2024 met de duizend beste restaurants van de wereld onthuld. Deze lijst wordt samengesteld door een algoritme aan d...
'De 8 van...' is een initiatief van de redactie van De RestaurantKrant. In deze rubriek krijgen prominente horecamensen de keuze om 8 interviews door...
Studenten Horeca van de Nova College Hotelschool deden 25 april mee aan de jaarlijkse masterclass en wedstrijd voor koks en gastheren/gastvrouwen met...
Horecaondernemers in Nederland kunnen zich aansluiten bij verschillende belangenverenigingen en samenwerkingsverbanden. In deze rubriek licht de redac...
De Gault&Millau gids 2023 werd vanmiddag in Utrecht gepresenteerd. Grootste stijgers waren Julemont (+1,5 punt) en De Nieuwe Winkel (+1,5 pun...
Op maandag 14 november namen in Amsterdam restaurants Vigor (1 ster) uit Vught en Zoldering (1 ster) en Flore (2 sterren) uit Amsterdam het tegen elka...
Op maandag 31 oktober presenteerde Lekker500 de gids voor het jaar 2023. Dit is een overzicht van de top-100. 1 De Librije, Zwolle Overijssel 2 Tr...
Dinsdag 28 juni organiseren The Wine & Food Association en Pitch PR een wijnvakbeurs met de nadruk op de nieuwe oogstjaren en recente ontwikkeling...
Op 30 mei werden de Michelinsterren bekendgemaakt in Amsterdam. In dit overzicht staan alle restaurants met één, twee en drie Michelinst...
Op maandag 29 maart presenteerde Michelin de Michelingids Nederland voor het jaar 2021. In dit overzicht vind je alle restaurants met éé...
Tom Lamers krijgt de leiding in de keuken van het door Michelin met een ster bekroonde restaurant Het Koetshuis in Bennekom. De nieuwe chef-kok komt o...
Op donderdag 12 maart jl. is Jonathan Zandbergen, executive chef van Restaurant Merlet in Schoorl, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH&...
Tijdens de feestelijke gidspresentatie van Michelin 2020 op maandag 13 januari 2020 in het DeLaMar Theater in Amsterdam, is de Michelin award voor uit...
Drie sterren Inter Scaldes - Kruiningen (Zeeland) De Librije - Zwolle (Overijssel) Twee sterren Aan de Poel - Amstelveen (Noord-Hollan...
Gisteren was het zover: de uitreiking van de Michelin Gids 2020. De redactie van De RestaurantKrant hield via deze pagina een liveblog bij vanuit...
Op social media deelde Les Patrons Cuisiniers mee dat topkok Lucas Rive woensdag op 57-jarige leeftijd is overleden. De culinaire inspirator overleed...
Op maandag 1 juli hebben deelnemers van het Alliance College een primeur gepakt: zij hebben als allereerste het diploma SVH Gastronomie in ontvangst g...
Het hoge woord is eruit: de vijfde finalist voor de finale van Bocuse d’Or Nederland is SVH Meesterkok Menno Post, restaurant Olivijn* in Haarle...
Van 29 april tot en met 1 mei 2019 komt de brigade van het twee sterrenrestaurant De Bokkedoorns uit Overveen koken bij De Kop van Oost in Amsterdam....
Op woensdag 12 december is Bart Ausems (50), chef-kok en eigenaar van Restaurant Tout à Fait*, Maastricht, geslaagd vo...
De vierde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant Merlet in Schoorl. De persprijs van deze unieke...
De wedstrijd voor (sous)chefs Slag op de Schelde die op 18 juni op de Oosterschelde wordt gehouden, blinkt uit door een ijzersterk deelnemersveld. Aan...
Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie is verkozen tot het B...
De restaurants ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht en Noble in ’s-Hertogenbosch zijn toegetreden tot de restaurantvereniging Allianc...
De 12e editie van de HEERLIJK10Daagse zit er weer op. Van 27 oktober t/m 5 november stonden honderden toprestaurants extra op scherp om de culinaire l...
Op maandag 6 november worden Gault&Millau Awards uitgereikt in de Jaarbeurs in Utrecht. De organisatie heeft de genomineerden bekend gemaakt in de...
Heerlijk, heerlijker, heerlijkst. Waar kun je het heerlijkst eten in Nederland? Naar welk restaurant gaan de gasten het liefst zo snel mogelijk terug?...
De derde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van restaurant De Librije in Zwolle. De persprijs van deze unieke jaarl...
De wedstrijd voor (sous)chefs Slag op de Schelde en de wedstrijd voor sommeliers Wine Making Challenge die op 22 mei op de Oosterschelde worden gehoud...
Alliance Gastronomique bestaat 50 jaar. De vereniging met 37 aangesloten restaurants in Nederland en België is het langst bestaande culinaire sam...