Je hebt gezocht op: De Leuf

Gastronomische verschuivingen in de Lekker500 2025: De Librije zakt naar tweede plek
5 november 2024Nieuws

Gastronomische verschuivingen in de Lekker500 2025: De Librije zakt naar tweede plek

De gastronomische wereld is flink opgeschud: Hans van Wolde verslaat zijn collega’s en neemt met restaurant Brut172 plaats op nummer 1 in de Lek...

Alle 122 restaurants in Nederland met een of meer Michelinsterren in 2024
8 oktober 2024Nieuws

Alle 122 restaurants in Nederland met een of meer Michelinsterren in 2024

Maandag vond de jaarlijkse uitreiking van de Michelinsterren plaats in Maastricht en er was ruimte voor elf nieuwkomers. Veertien restaurants verloren...

Nieuwkomer en gevestigde namen in top drie van 46e editie restaurantgids Lekker500
31 oktober 2023Nieuws

Nieuwkomer en gevestigde namen in top drie van 46e editie restaurantgids Lekker500

Het was een bewogen jaar voor de horeca, en ook bij restaurantgids Lekker500 was er sprake van verandering en vernieuwing. De concurrentie aan de top...

Deze chefs koken tijdens Chefs at the Parc
9 mei 2023Nieuws

Deze chefs koken tijdens Chefs at the Parc

Het is bijna zover. Van zaterdag 13 tot en met dinsdag 16 mei organiseert Culinair Landgoed Parc Broekhuizen de tweede editie van het Internationale G...

Belangenvereniging restaurants: Alliance Gastronomique
15 maart 2023Nieuws

Belangenvereniging restaurants: Alliance Gastronomique

Horecaondernemers in Nederland kunnen zich aansluiten bij verschillende belangenverenigingen en samenwerkingsverbanden. In deze rubriek licht de redac...

Dani Hoefnagels wordt executive creative chef bij Brut172**
15 november 2022Nieuws

Dani Hoefnagels wordt executive creative chef bij Brut172**

Dani Hoefnagels (24) van Beluga Loves You gaat per 1 december aan de slag als executive creative chef bij tweesterrenrestaurant Brut172 (2 sterre...

Teide Schepers van restaurant Bij Jef wint Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2022
2 november 2022Nieuws

Teide Schepers van restaurant Bij Jef wint Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2022

Teide Schepers van restaurant Bij Jef in Den Hoorn (Texel) is uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2022. Deze prestigi...

De Top-100 van Lekker500
1 november 2022Nieuws

De Top-100 van Lekker500

Op maandag 31 oktober presenteerde Lekker500 de gids voor het jaar 2023. Dit is een overzicht van de top-100. 1 De Librije, Zwolle Overijssel 2 Tr...

Pittige praktijkproeven in finale Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs
30 september 2022Nieuws

Pittige praktijkproeven in finale Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs

Maandag 26 september 2022 namen de tien finalisten van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) 2022 het tegen elkaar op tijden...

Nieuw interieur voor Limburgs toprestaurant De Leuf
1 september 2022Nieuws

Nieuw interieur voor Limburgs toprestaurant De Leuf

Restaurant De Leuf in het Zuid-Limburgse Ubachsberg heeft een nieuw interieur. Het toprestaurant van de familie Van de Bunt kreeg een eigentijdse inri...

Michelinsterren Nederland 2022: het complete overzicht
2 juni 2022Nieuws

Michelinsterren Nederland 2022: het complete overzicht

Op 30 mei werden de Michelinsterren bekendgemaakt in Amsterdam. In dit overzicht staan alle restaurants met één, twee en drie Michelinst...

Bas van Kranen dubbele winnaar tijdens Michelinsterren uitreiking: ''Eén stap terug voor twee vooruit''
2 juni 2022Nieuws

Bas van Kranen dubbele winnaar tijdens Michelinsterren uitreiking: ''Eén stap terug voor twee vooruit''

In het vorig jaar geopende restaurant Flore in Amsterdam zwaait Bas van Kranen de scepter, met succes. Tijdens de Michelinsterren uitreiking van vanda...

Finalisten Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2022 bekend
3 mei 2022Nieuws

Finalisten Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2022 bekend

De jury van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs heeft zes kandidaten geselecteerd voor de finale van deze prestigieuze wedstrijd voor gastvrijhei...

Syrco Bakker door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar
15 maart 2022Nieuws

Syrco Bakker door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar

Syrco Bakker is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2022. Dat gebeurde tijdens de feestelijke lancering van de Gault&Millau-gi...

Dani Hoefnagels nieuwe chef de cuisine sterrenrestaurant Beluga Loves You
19 mei 2021Nieuws

Dani Hoefnagels nieuwe chef de cuisine sterrenrestaurant Beluga Loves You

Dani Hoefnagels is de nieuwe chef de cuisine van restaurant Beluga Loves You in Maastricht. Hij werkte eerder bij diverse sterrenzaken in Nederland en...

Vital Awick nieuwe chef in Maastrichts culinair pareltje
16 april 2021Nieuws

Vital Awick nieuwe chef in Maastrichts culinair pareltje

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenr...

Alle Michelinsterren in één overzicht
29 maart 2021Nieuws

Alle Michelinsterren in één overzicht

Op maandag 29 maart presenteerde Michelin de Michelingids Nederland voor het jaar 2021. In dit overzicht vind je alle restaurants met éé...

Alle Michelinsterren op een rijtje
13 januari 2020Nieuws

Alle Michelinsterren op een rijtje

Drie sterren Inter Scaldes - Kruiningen (Zeeland)  De Librije - Zwolle (Overijssel) Twee sterren Aan de Poel - Amstelveen (Noord-Hollan...

Wijnexperts Lars Daniëls en Birthe van Meegeren op BBB Maastricht
2 september 2019Nieuws

Wijnexperts Lars Daniëls en Birthe van Meegeren op BBB Maastricht

  De komst van Lars Daniëls en Birthe van Meegeren naar Folie Culinaire, 7, 8 & 9 oktober in MECC Maastricht, betekent kennisoverdrac...

 Eerste diploma's SVH Gastronomie uitgereikt
2 juli 2019Nieuws

Eerste diploma's SVH Gastronomie uitgereikt

Op maandag 1 juli hebben deelnemers van het Alliance College een primeur gepakt: zij hebben als allereerste het diploma SVH Gastronomie in ontvangst g...

Bomvol programma BBB Maastricht 2018
4 oktober 2018Nieuws

Bomvol programma BBB Maastricht 2018

Met nog een paar dagen voor de opening van de 64ste editie van BBB Maastricht, presenteert de organisatie een bomvol programma voor horeca professiona...

Innovatief netwerken tijdens BBB Maastricht 2018
21 augustus 2018Nieuws

Innovatief netwerken tijdens BBB Maastricht 2018

BBB Maastricht, de oudste horecavakbeurs van Nederland, vindt plaats van maandag 8 t/m woensdag 10 oktober in MECC Maastricht. BBB Maastricht biedt ee...

Gault&Millau Theater op Folie Culinaire 2018
21 juni 2018Nieuws

Gault&Millau Theater op Folie Culinaire 2018

Gault&Millau krijgt een eigen bezoekerspaviljoen op Folie Culinaire 2018, waar Limburgse chefs gerechten koken met producten van exposanten en die...

Sven Nijenhuis nieuwe chef van restaurant Violin
16 mei 2018Nieuws

Sven Nijenhuis nieuwe chef van restaurant Violin

De nieuwe chef voor restaurant Violin is Sven Nijenhuis. Hij volgde Eric van de Weijer op en drukt vanaf april zijn stempel op de nieuwe men...

De L'Europe presenteert nieuw culinair team 2018
15 november 2017Nieuws

De L'Europe presenteert nieuw culinair team 2018

Een nieuw tijdperk breekt aan voor De L'Europe Amsterdam met de culinaire benoemingen van Tjaco van Eijken als Executive Chef van De L'Europe,...

Bas van Kranen wordt Executive Chef Bord'Eau Restaurant Gastronomique
27 september 2017Nieuws

Bas van Kranen wordt Executive Chef Bord'Eau Restaurant Gastronomique

Een lichte, frisse keuken met een menu vol sprankelende smaaksensaties, herkenbare gerechten en unieke texturen. Dit is de stijl en de kracht van dyna...

Chef Rick May presenteert bijzondere wereldse signatuur in restaurant Fris Haarlem
7 september 2017Nieuws

Chef Rick May presenteert bijzondere wereldse signatuur in restaurant Fris Haarlem

Op 1 september 2017 was het een jaar geleden dat chef Rick May restaurant Fris in Haarlem overnam. May werkte sinds 2014 bij Fris en heeft sinds de ov...

Restaurant Beluga presenteert eigen magazine
28 augustus 2017Nieuws

Restaurant Beluga presenteert eigen magazine

Tijdens de laatste dag van het Maastrichtse Preuvenemint op het Vrijthof, op zondag 27 augustus, vond een verrassende presentatie plaats op de volle s...

Food Professional Day 2016
14 januari 2016Nieuws

Food Professional Day 2016

In gesprek over aardappelen, groenten en peulvruchten. Dat vindt plaats op maandag 4 april 2016 bij Rijn IJssel Vakschool Wageningen. Het veelzijdig...

Eerste deelnemers Gouden Koksmuts bekend
29 oktober 2015Nieuws

Eerste deelnemers Gouden Koksmuts bekend

Nederlandse toprestaurants gaan tijdens de "Horecava":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=horecava&x=zoeken de strijd weer aan voor het veroveren van d...

Koen van den Hurk beste jonge kok 2015
15 januari 2015Nieuws

Koen van den Hurk beste jonge kok 2015

Koen van den Hurk, chef de partie van restaurant Wollerich in Sint-Oedenrode heeft de Zilveren Koksmes gewonnen. Gisteren kreeg hij de prijs Nationaa...

De Leuf wint Gouden Koksmuts 2015
13 januari 2015Nieuws

De Leuf wint Gouden Koksmuts 2015

Het team van Restaurant De Leuf in Ubachsberg, met chef de cuisine Bas van Kranen en Robin van de Bunt en Vital Awick, heeft gisteren tijdens de Hore...

Chef Ingmar Ipema naar Vinkeles
13 januari 2015Nieuws

Chef Ingmar Ipema naar Vinkeles

Chef Ingmar Ipema vertrekt bij restaurant Fris in Haarlem. Hij stapt over naar het bij hotel The Dylan behorende sterrenrestaurant Vinkeles in Amster...

Michelinzaken doen diner in uitverkoop
15 december 2014Nieuws

Michelinzaken doen diner in uitverkoop

Het lekkere eten en drinken is een onmisbaar element rondom de feestdagen. Zeven op de tien Nederlanders vindt dat het kerstdiner wel echt bij de Kers...

Overzicht Nederlandse michelinsterren
19 november 2014Nieuws

Overzicht Nederlandse michelinsterren

De stofwolken zijn opgetrokken, verschillende wonden worden gelikt en de de champagnekurken zijn opgeruimd. De winnaars en verliezers van de sterren...

Michelingids 2015: Wie wint en wie verliest?
17 november 2014Nieuws

Michelingids 2015: Wie wint en wie verliest?

De Nederlandse restauranthouders zaten vandaag in spanning. Wie zou er een Michelinster krijgen en wie zou er misschien een verliezen? In het Theater...

Michelinchefs ontwikkelen sterrenbonbons
14 oktober 2014Nieuws

Michelinchefs ontwikkelen sterrenbonbons

Tien Michelin Sterrenkoks uit Nederland en België hebben samen met één meesterchocolatier tien verschillende bonbons ontwikkeld. Na een aantal ses...

Deelnemers Gouden Koksmuts bekend
30 september 2014Nieuws

Deelnemers Gouden Koksmuts bekend

De acht toprestaurants die met hun brigade en topchef tijdens de komende Horecava deelnemen aan de Gouden Koksmuts zijn bekend. Ook laat het Koksgild...

Paul van de Bunt overleden
10 april 2014Nieuws

Paul van de Bunt overleden

Met grote treurnis hebben we kennis genomen van het feit dat chef-kok Paul van de Bunt onverwacht is overleden. Paul van de Bunt was chef van tweeste...

26 topchefs koken 24 uur voor 3FM
7 november 2013Nieuws

26 topchefs koken 24 uur voor 3FM

Van zondag 22 december tot en met maandag 23 december is "Restaurant EVI in Zandvoort":http://www.restaurantevi.nl/index.php?option=com_content&view=a...