Je hebt gezocht op: Leeuwarden

JRE-Nederland bekroont ondernemerschap met prijzen voor Aroma, Au Coin des Bons Enfants en Spetters
19 november 2024Nieuws

JRE-Nederland bekroont ondernemerschap met prijzen voor Aroma, Au Coin des Bons Enfants en Spetters

Pasquale Carfora van Aroma Italian Fine Dining in Vaassen is maandag 18 november tijdens het Gala diner bij Restaurant Rantrée door restaurantv...

Den Haag duurste terrasstad van Nederland, Leeuwarden de goedkoopste
8 april 2024Nieuws

Den Haag duurste terrasstad van Nederland, Leeuwarden de goedkoopste

Met de langverwachte komst van het mooie weer is het terrassenseizoen afgelopen weekend geopend. Hierom heeft Firstmate Hospitality Consultants, onder...

Deze bezorgrestaurants zijn de beste van Nederland volgens Thuisbezorgd
5 maart 2024Nieuws

Deze bezorgrestaurants zijn de beste van Nederland volgens Thuisbezorgd

Thuisbezorgd.nl reikt naar jaarlijkse gewoonte de awards uit voor de beste bezorgrestaurants van Nederland. Een recordaantal van 105.000 Nederlandse e...

HorecaEvenTT 2024 zeer geslaagd en gaat uitbreiden
27 februari 2024Nieuws

HorecaEvenTT 2024 zeer geslaagd en gaat uitbreiden

De zestiende editie van HorecaEvenTT op 5, 6 en 7 februari 2024 was naar eigen zeggen zeer geslaagd. De organisatie kijkt uit naar volgend jaar, wanne...

Fletcher Hotels opent met tiende restaurant nieuwe ‘culinaire hotspot’
14 februari 2024Nieuws

Fletcher Hotels opent met tiende restaurant nieuwe ‘culinaire hotspot’

Fletcher Hotels opent binnenkort het tiende restaurant van Bar Bistro DuCo. Op vrijdag 16 februari opent Bar Bistro DuCo Helmond, onderdeel van Fletch...

Winnaar Grand Prix op HorecaEvenTT krijgt lof van jury
7 februari 2024Nieuws

Winnaar Grand Prix op HorecaEvenTT krijgt lof van jury

Op de tweede dag van HorecaEvenTT in Leeuwarden vond met de Grand Prix een intensieve kookwedstrijd plaats. De uitdaging was om binnen enkele uren een...

Eerste dag HorecaEvenTT achter de rug: "Een ongekend hoog niveau"
6 februari 2024Nieuws

Eerste dag HorecaEvenTT achter de rug: "Een ongekend hoog niveau"

De eerste dag van de horecavakbeurs HorecaEvenTT in Leeuwarden zit erop. Zowel de beursvloeren als de wedstrijdkeuken en het wedstrijdrestaurant waren...

Hoe gaat de keuken van de toekomst eruitzien?
31 oktober 2023Nieuws

Hoe gaat de keuken van de toekomst eruitzien?

In het boek 'De Nieuw(st)e Nederlandse Keuken' kookt Albert Kooy met minder dierlijke producten en met meer plantaardige ingrediënten, met name g...

15 jaar De RestaurantKrant (2022): Willem schaafsma met Eindeloos
12 mei 2023Nieuws

15 jaar De RestaurantKrant (2022): Willem schaafsma met Eindeloos

Het is met grote trots dat wij u ons dossier presenteren met 15 jaar De RestaurantKrant. In deze periode hebben wij talloze bijzondere verhalen mogen...

Jeroen Achtien neemt driesterrenrestaurant Inter Scaldes over
19 januari 2023Nieuws

Jeroen Achtien neemt driesterrenrestaurant Inter Scaldes over

Driesterrenrestaurant Inter Scaldes en het luxe bijbehorend boutique hotel maken sinds 1 januari onderdeel uit van Pillows Hotels. Chef Jannis Brevet...

Roos Stevens nieuwe Maître Sommelier van restaurant Bridges Amsterdam
24 november 2022Nieuws

Roos Stevens nieuwe Maître Sommelier van restaurant Bridges Amsterdam

Vanaf 1 januari 2023 is Roos Stevens de nieuwe Maître Sommelier van restaurant Bridges, het fine dining restaurant van hotel Sofitel Legend The...

Download hier de laatste editie van De RestaurantKrant
21 oktober 2022Nieuws

Download hier de laatste editie van De RestaurantKrant

Vandaag verschenen: de nieuwste editie van vakblad De RestaurantKrant. Nu kosteloos te downloaden of online te lezen. Vakinformatie dat elke...

"Ik hoef niet meer te denken: zit hier een Michelin-inspecteur tussen?"
14 september 2022Nieuws

"Ik hoef niet meer te denken: zit hier een Michelin-inspecteur tussen?"

Op zijn 25ste nam Willem Schaafsma het luxe Restaurant Eindeloos over, dat hij kende uit zijn stagetijd. Opgeleid in Randstedelijke sterrenzaken was z...

Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een restaurant?
12 juli 2022Nieuws

Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een restaurant?

Een eigen horecabedrijf runnen, mensen in goede sfeer een avond uit bezorgen én eigen baas zijn. Wat wil je nog meer? Je wilt daarnaast ook een...

Update Scores Gault&Millau Nederland 2022
24 mei 2022Nieuws

Update Scores Gault&Millau Nederland 2022

Gisteren werd op de nieuwe Gault&Millau Nederland website en de app een update gedaan bij meer dan 100 restaurants. Nieuwe scores en teksten resul...

"Als je met zoveel liefde de avond ingaat, dan kan het niet anders of de gast merkt dat"
12 mei 2022Nieuws

"Als je met zoveel liefde de avond ingaat, dan kan het niet anders of de gast merkt dat"

Bij Podium onder de Dom trokken Leon Maizarac en Barbara Sjenitzer elkaar al strijdend aan de pass op een hoger spoor. Het duurde twee jaar voordat ze...

HorecaEvenTT heeft horecabeurssmaak weer te pakken
1 april 2022Nieuws

HorecaEvenTT heeft horecabeurssmaak weer te pakken

Op 11, 12 en 13 april vindt het HorecaEvenTT 2022 plaats in WTC Expo Leeuwarden. Op de veertiende editie van de toonaangevende horecabeurs van Noord-...

HorecaEvenTT verhuist naar WTC Expo Leeuwarden
23 februari 2022Nieuws

HorecaEvenTT verhuist naar WTC Expo Leeuwarden

HorecaEvenTT heeft met ingang van dit jaar een nieuwe thuislocatie. De komende 14e editie, van 11-13 april 2022, wordt de grootste horecabeurs van Noo...

(On)rustige avond op zaterdag 13 november
14 november 2021Nieuws

(On)rustige avond op zaterdag 13 november

In het weekend dat de horeca de deuren om 20.00 uur moest sluiten, heeft het grootste deel van de kroegen en restaurants zich aan de nieuwe...

De Loohoeve viert 5-jarig jubileum met menuboxen met gastchefs
1 maart 2021Nieuws

De Loohoeve viert 5-jarig jubileum met menuboxen met gastchefs

Jeroen en Marleen Brouwer van hotel en sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo brengen in maart 2021 speciale jubileummenuboxen uit sam...

Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over
23 november 2020Nieuws

Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de m...

SPAR neemt meerderheidsbelang in The Tosti Club
2 november 2020Nieuws

SPAR neemt meerderheidsbelang in The Tosti Club

SPAR neemt een meerderheidsbelang in The Tosti Club, dat elf vestigingen heeft in steden als Rotterdam, Breda en Nijmegen. In Arnhem en Zwolle is The...

Peter Klosse: ''Geef groente en fruit smaak terug''
9 oktober 2020Nieuws

Peter Klosse: ''Geef groente en fruit smaak terug''

Groente en fruit moeten hun smaak terugkrijgen. Dat is een van de principes die volgens dr. Peter Klosse, lector Gastronomie en 'smaakprofessor...

Topkok Jan Smink opent tweede restaurant in Giethoorn
26 juni 2020Nieuws

Topkok Jan Smink opent tweede restaurant in Giethoorn

Bodelaeke ‘inspired by Smink’ in Giethoorn opent op 1 juli 2020 haar deuren. Jan Smink: “Vanwege de maatregelen die van kracht zijn,...

Meesterkok Rudolf Bos zwaait scepter over iconisch restaurant
12 maart 2020Nieuws

Meesterkok Rudolf Bos zwaait scepter over iconisch restaurant

Het befaamde Café Americain lanceert vandaag een gloednieuw menu van de hand van meesterkok Rudolf Bos. Bos zwaait sinds eind februari de scept...

Nieuwe uitdaging voor Herberg de Waard van Ternaard
8 november 2019Nieuws

Nieuwe uitdaging voor Herberg de Waard van Ternaard

Michael Roest, herbergier van de Waard van Ternaard stopt na 12 ½ jaar. Na vele prijzen, uitstekende recensies in culinaire bladen en waarderin...

WestCord restaurant élevé slaat een nieuwe weg in
14 mei 2019Nieuws

WestCord restaurant élevé slaat een nieuwe weg in

Restaurant élevé, gelegen op de elfde verdieping van WestCord WTC Hotel Leeuwarden slaat een nieuwe weg in. Restaurant élev&eacut...

Jelrick Claus en Robin Harting vormen nieuw management van Claus
15 april 2019Nieuws

Jelrick Claus en Robin Harting vormen nieuw management van Claus

Per 1 april jongstleden vormen Jelrick Claus en Robin Harting het nieuwe dagelijks management van Claus in Hoofddorp. Jelrick Claus vervult de rol van...

Biefstukkenrestaurant Loetje opent Loetje Leeuwarden
17 december 2018Nieuws

Biefstukkenrestaurant Loetje opent Loetje Leeuwarden

Na maandenlang verbouwen heeft Loetje Leeuwarden afgelopen  zaterdag haar deuren geopend. Dat was na een feestelijke openingsborrel, waar gasten...

Michelinsterren: Overzicht nieuwe en vervallen sterren
17 december 2018Nieuws

Michelinsterren: Overzicht nieuwe en vervallen sterren

Met twee nieuwe tweesterrenrestaurants en maar liefst twaalf nieuwe sterren kunnen we editie 2019 inlijsten. Nederland telt vandaag 110 sterrenzaken i...

Daniel Kaan en Alexander Claus treden toe tot directie Claus Company
12 november 2018Nieuws

Daniel Kaan en Alexander Claus treden toe tot directie Claus Company

Per 1 oktober jl. bestaat de directie van Claus Company uit drie directieleden. Na het afscheid van Leo Claus wordt CEO Rick Claus versterkt door Alex...

Uit heel Europa naar Middelbare Hotelschool Friesland voor vakwedstrijden AEHT
7 november 2018Nieuws

Uit heel Europa naar Middelbare Hotelschool Friesland voor vakwedstrijden AEHT

Ze komen uit alle hoeken. Van Finland tot Portugal, en van scholen als Touristicko (Split) tot de Ecole d’Hotellerie (Diekirch). Wie maakt de be...

Interview over groentesappen: "Het is een belevingsproduct pur sang"
6 augustus 2018Nieuws

Interview over groentesappen: "Het is een belevingsproduct pur sang"

De eerste volledige groente -en juicebars zijn steeds vaker te zien in het straatbeeld. Voor horecadagzaken liggen er kansen om deze niche binnen hun...

Interview Broodhuys, Leeuwarden: “De lunchpiek van vroeger is er niet meer"
12 juni 2018Nieuws

Interview Broodhuys, Leeuwarden: “De lunchpiek van vroeger is er niet meer"

Peter Procee zit al tientallen jaren in de horeca, en niet zonder succes. In Leeuwarden legde hij 24 jaar geleden de basis voor zijn lunchzaak zoals d...

Speciaal paviljoen op VEG. voor kleinschalige vernieuwers in AGF
5 juni 2018Nieuws

Speciaal paviljoen op VEG. voor kleinschalige vernieuwers in AGF

Op het nieuwe Vak Event Groente & Fruit Helden (VEG.) is één paviljoen exclusief gereserveerd voor kleinschalige ondernemers. Met di...

Waddengastronomie op de agenda van Ministerconferentie Leeuwarden
17 mei 2018Nieuws

Waddengastronomie op de agenda van Ministerconferentie Leeuwarden

Donderdag 17 en vrijdag 18 mei vindt de trilaterale ministersconferentie van Duitsland, Denemarken en Nederland plaats in De Harmonie in Leeuwarden.&n...

BBQ-koning Reitse Spanninga verkoopt restaurant 't Plein
4 mei 2018Nieuws

BBQ-koning Reitse Spanninga verkoopt restaurant 't Plein

Reitse en Tryntsje Spanninga hebben hun restaurant ’t Plein in Joure verkocht. Na 30 jaar vonden ze het tijd worden om afscheid te nemen en zich...

CityTrip Enschede: Interview 'Meisje'
29 januari 2018Nieuws

CityTrip Enschede: Interview 'Meisje'

Nonna Timorason heeft vele omzwervingen gemaakt voordat haar droom werkelijkheid werd. Ze kocht op haar achttiende samen met vrienden een bar/bistro d...

Genomineerden Restaurant Awards bekend
11 januari 2018Nieuws

Genomineerden Restaurant Awards bekend

Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie is verkozen tot het B...

Top masterclasses Ducasse van start bij Middelbare Hotelschool Friesland
20 september 2017Nieuws

Top masterclasses Ducasse van start bij Middelbare Hotelschool Friesland

Gerenommeerde chef-koks uit haute cuisine-land bij uitstek Frankrijk die masterclasses verzorgen voor mbo-studenten... Dit studiejaar staat het op het...