Relais & Châteaux, een organisatie van 580 exceptionele restaurants en hotels in 65 verschillende landen, doet een gezamenlijke oproep voor...
In de maand april zet Michelin de Nederlandse gastronomie in the spotlight en kondigt heel wat nieuwigheden aan. Twee weken voor de Ceremonie van de M...
Zeeland is de enige provincie van Nederland waar Oosterscheldekreeften, met een eigen DNA-structuur, gevangen worden. Al 22 jaar werd traditiegetrouw...
Restaurant Flore is bekroond met een zesde plek op de wereldlijst voor beste groente restaurant door We’re Smart Green Guide. Eerder dit jaar we...
Deze week vond in Amsterdam de finale plaats van The Next Generation Plant-Based Chefs. Deze verkiezing is in het leven geroepen om aandacht te vragen...
Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 21 september de Gaia Green Awards 2021 uitgereikt. Op het inspiratiepaviljoen rondom duur...
De Netflix documentaire ‘Seaspiracy’ pakt de wereldwijde visindustrie keihard aan. Documentairemaker Ali Tabrizi zet een beeld neer over d...
Michelin stelt met veel overtuiging de selectie van de MICHELIN Gids België en Luxemburg 2021 voor. En met groot nieuws: ondanks het bijzonder mo...
Good Fish Foundation heeft een overzichtskaart gemaakt waarmee de consument heel eenvoudig een visser kan vinden die rivierkreeften verkoopt. Als je z...
"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daa...
Een totaal van 11 chefs van het gerenommeerde hotel- en restaurantlabel Relais & Châteaux slijpt de messen over het thema hoe duurzame en lo...
"Voor mij graag een salade van pruimtomaat en avocado en de kwartel met zoete aardappel. En heeft u ook frites van zoete aardappel?" Mene...
Kapitein Niels kwam met een groepje winelovers uit California. Niels doet speciale riviercruises for winelovers. Stevige kerel; als hij in Amster...
Toprestaurants die zich onderscheiden met een Michelinster onderscheiden zich allesbehalve met duurzame vis. Sterker nog, maar liefst 89 procent ...
Sico de Moel is restaurateur. Als eigenaar van restaurant L'invité in Amsterdam maakt hij nogal wat mee. Zijn observaties en ervaringen dee...
De 64ste editie van horecavakbeurs BBB Maastricht trok bijna 15.000 horecaprofessionals uit Nederland, België en Duitsland naar MECC Maastricht....
Horecavakbeurs BBB Maastricht organiseert maandag 8 t/m woensdag 10 oktober verschillende kookwedstrijden waar koks strijden om de eer en om mooie pri...
Op de Oosterschelde sleepte vandaag de YE155 de eerste oesters van het seizoen. Schipper Maurice Boone overhandigde de oesters aan de Nederlandse Oest...
Vis eten zonder schuldgevoel. Op de Seafood Parade van Good Fish Foundation kan het. Op dit festival dat zondag 16 september plaats vindt bij de Landm...
Op maandag 13 augustus ruimen chefs van Euro-Toques samen met 150 thuischefs het strand van Katwijk tot Noordwijk op tijdens de Boskalis Beach Cleanup...
Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe heeft gisteren op de Scheveningse visafslag een bedrag opgeleverd van 78.000 euro. Groothandel Makro deed het...
Restaurants die claimen een verantwoorde menukaart te hebben, slaan de plank mis bij vis. Uit onderzoek bij 500 restaurants die zeggen duurzaamhe...
Op zaterdag 24 maart heeft het visrestaurant De Groene Parel, voorheen de Fish Shack, haar deuren geopend aan de Prins Hendrikstraat/Tasmanstraat in...
Op vrijdag 6 april 2018 zal Nederlands grootste landbased viskwekerij Kingfish Zeeland B.V. officieel worden geopend door drs. Jo-Annes de Bat, gedepu...
Tijdens de landelijke uitreiking van de Green Key certificaten vandaag - donderdag 8 februari 2018 - worden de Green Key certificaten 2018 overhandigd...
Nederland krijgt groen licht voor de export van mesheften (of &...
Samen met tientallen Belgische- en Nederlandse journalisten werd vandaag het oesterseizoen voor Nederland en België officieel geopend. Vanaf hede...
Kinderen krijgen in Britse restaurants nauwelijks de mogelijkheid om gezond te eten, zo blijkt uit onderzoek van organisatie Soil Association bij 21...
Dag twee van de vakbeurzen BBB en Folie Culinaire in MECC Maastricht werd in vergelijking met vorig jaar door een toenemend aantal bezoekers bezocht...
De Noorse topchef Even Ramsvik van restaurant Ylajali uit Oslo presenteert de Nordic Cuisine op Folie Culinaire 2014. NorthSeaChefs delen op hun beu...
Het Diabetes Fonds en Stichting Variatie in de Keuken dagen Landal GreenParks uit om een zo gezond én lekker mogelijk hoofd- en nagerecht toe te voeg...
Proeflokaal Ât Ailand viert binnenkort het tweejarig bestaan van de eetgelegenheid. Ook is er reden tot het vieren van succes. Ronald Hoeben, culinai...
Het Rotterdamse "pop-up visrestaurant à La Plancha":http://www.ala-plancha.nl/nl/ komt terug. Vorig jaar startte het initiatief van Hans Mosselman me...
Onderzoekers van de National Restaurant Association, een Amerikaanse branchevereniging voor restaurants, vroegen onlangs 1.800 chef-koks uit de VS ove...
Van 14 t/m 20 november 2011 vindt de Puur Restaurant Week plaats. Restaurants zetten een ÂPuur Menu op de kaart waarbij biologisch, Fairtrade en du...
Gasten weten vanaf nu waar zij duurzaam kunnen dineren. Meer dan tweehonderd restaurants hebben een duurzaamheidsprofiel ingevuld op de restaurantwebs...
Sinds kort is het mogelijk om MSC gecertificeerde restaurants in Nederland te vinden via de online restaurantgids van Dinnersite.nl. De consument kan...
In het weekend van 22, 23 en 24 oktober vindt op de Zijdebalen in het centrum van Utrecht de eerste editie van de Streekweken plaats. Naar zeggen van...
Er zal dit jaar tijdens de start van het haringseizoen op 8 juni genoeg haring van goede kwaliteit voorhanden zijn, zo meldt de Nederlandse haring-gro...
Onlangs startten een aantal partijen de campagne 'Duurzame vis op de kaart'. Voor ondernemers en koks in de horecabranche staan nu een aantal gratis b...