Je hebt gezocht op: voedselverspilling

MENUKIEZEN.NL: Mijn oplossing voor efficiëntere keukenplanning en communicatie bij grotere groepen gasten
31 oktober 2024Nieuws

MENUKIEZEN.NL: Mijn oplossing voor efficiëntere keukenplanning en communicatie bij grotere groepen gasten

Hallo chefs, managers en restauranteigenaren. Ik ben Erwin (38), een handige ondernemer en ik run samen met mijn vrouw Brasserie de Fuut in Veenendaal...

Niven Kunz en studenten ROC Mondriaan koken voor zakenmensen
18 oktober 2024Nieuws

Niven Kunz en studenten ROC Mondriaan koken voor zakenmensen

Gisterenavond vond er een bijzonder evenement plaats: een duurzaam zevengangendiner, verzorgd door topchef Niven Kunz samen met studenten van de oplei...

ABN AMRO: Het geheim achter het succes van pannenkoekenhuizen
29 augustus 2024Nieuws

ABN AMRO: Het geheim achter het succes van pannenkoekenhuizen

Pannenkoekenrestaurants genieten van aanhoudend succes, mede dankzij hun efficiënte bedrijfsvoering, aantrekkelijke prijsstelling en mooie locati...

Lancering van de Dry Aged Biet Chefs Club: Een revolutie in de food service
11 juli 2024Nieuws

Lancering van de Dry Aged Biet Chefs Club: Een revolutie in de food service

Op dinsdag 8 juli is de innovatieve Dry Aged Biet Chefs Club officieel gelanceerd, een unieke samenwerking tussen vier vooraanstaande topchefs: Yornie...

Van brood tot brouwsel: innovatieve technieken in de bier- en bakkerswereld
20 juni 2024Nieuws

Van brood tot brouwsel: innovatieve technieken in de bier- en bakkerswereld

Brood en bier: twee alledaagse producten die al eeuwenlang een plaats hebben in onze cultuur en keuken. En twee producten die meer met elkaar gemeen h...

Nieuwe chef voor Restaurant Locals in Hotel Haarhuis
4 juni 2024Nieuws

Nieuwe chef voor Restaurant Locals in Hotel Haarhuis

Sinds deze maand schittert Rafael Surie als de nieuwe chef-kok van Locals in Arnhem. Hij brengt een wereld aan ervaring mee: hij werkte onder andere b...

Marjolein de Jongh-’t Riet: “We willen Tr3s Tapasbar uitrollen door heel Nederland”
28 maart 2024Nieuws

Marjolein de Jongh-’t Riet: “We willen Tr3s Tapasbar uitrollen door heel Nederland”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Alarmbel bij restaurants: 15 procent van reserveringen annuleert niet
27 februari 2024Nieuws

Alarmbel bij restaurants: 15 procent van reserveringen annuleert niet

15 procent van de restaurantreserveringen in Nederland is een no-show. Dat blijkt uit de jaarlijkse Restaurant Monitor, uitgevoerd door BookDinners. 8...

Column Charlotte Mauritz: Gaat de horeca in 2024 AI echt goed gebruiken?
15 januari 2024Nieuws

Column Charlotte Mauritz: Gaat de horeca in 2024 AI echt goed gebruiken?

Tijdens de afgelopen Horecava hebben we de eerste stappen van AI binnen de horeca en de foodservice kunnen zien. Het lijkt erop dat AI nu eindelijk oo...

Themamaand Rendement: Zo verhoogt AI het rendement van een restaurant
28 december 2023Nieuws

Themamaand Rendement: Zo verhoogt AI het rendement van een restaurant

De horeca heeft in de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, maar deze ontwikkeling brengt uitdagingen met zich mee wat betreft kostenbeh...

Voorschot bij reservering zorgt voor onbegrip bij horecagast
14 december 2023Nieuws

Voorschot bij reservering zorgt voor onbegrip bij horecagast

Ruim 2 op de 5 (44 procent) Nederlanders begrijpt niet waarom ze een aanbetaling moeten doen bij het plaatsen van een online reservering voor een rest...

Het Nieuwe Nassen breidt uit met 20 nieuwe horecagelegenheden
27 oktober 2023Nieuws

Het Nieuwe Nassen breidt uit met 20 nieuwe horecagelegenheden

Komende maanden zet een nieuwe lichting Rotterdamse restaurants en hotels de tanden in de challenges van Het Nieuwe Nassen, een hands-on programma om...

SVH en Orbisk bundelen krachten om voedselverspilling in de horeca terug te dringen
26 september 2023Nieuws

SVH en Orbisk bundelen krachten om voedselverspilling in de horeca terug te dringen

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Orbisk werken samen om de voedselverspilling in de horeca terug te dringen. Dat is hard nodig, want jaarlijks...

Horeca verspilt 5,6 miljoen kilo minder voedsel, maar gooit nog steeds 647 miljoen euro per jaar weg
11 september 2023Nieuws

Horeca verspilt 5,6 miljoen kilo minder voedsel, maar gooit nog steeds 647 miljoen euro per jaar weg

De Nederlandse horeca verspilde in 2023 9,2 procent minder voedsel dan in 2019. Ondanks deze daling van 5 miljoen kilo verspilde de horeca in 2023 nog...

InstockMarket opent nieuw Food Rescue Center
5 juni 2023Nieuws

InstockMarket opent nieuw Food Rescue Center

Duurzame horecagroothandel InstockMarket schaalt verder op en opent de deuren van een gloednieuw Food Rescue Center. Burgemeester Erik Boog van Diemen...

Belangenvereniging restaurants: Euro-Toques Nederland
24 maart 2023Nieuws

Belangenvereniging restaurants: Euro-Toques Nederland

Horecaondernemers in Nederland kunnen zich aansluiten bij verschillende belangenverenigingen en samenwerkingsverbanden. In deze rubriek licht de redac...

Too Good To Go Nederland: 18 miljoen maaltijden gered
21 maart 2023Nieuws

Too Good To Go Nederland: 18 miljoen maaltijden gered

Too Good To Go, is deze maand vijf jaar actief in Nederland. In een korte tijd heeft de app tegen voedselverspilling hier achttien miljoen maaltijden...

Het Nieuwe Nassen groeit in Rotterdam
8 maart 2023Nieuws

Het Nieuwe Nassen groeit in Rotterdam

Het Nieuwe Nassen van BlueCity is uitgegroeid tot een lokale beweging van voedselondernemers, natuur inclusieve boeren, Rotterdamse chefs en brancheor...

SVH en VANG Buitenshuis leren horeca duurzaam te ondernemen
24 januari 2023Nieuws

SVH en VANG Buitenshuis leren horeca duurzaam te ondernemen

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en VANG Buitenshuis werken samen aan een duurzame horeca. Ze gaan ondernemers met een e-learning concrete voorbe...

Duurzaamheid staat centraal op Horecava
5 januari 2023Nieuws

Duurzaamheid staat centraal op Horecava

Horecava, dé vakbeurs voor de horecabranche in Nederland, vindt van 9 t/m 12 januari 2023 weer plaats in Amsterdam RAI. Eén van de belan...

Zo word je verspillingsvrij in de horeca
5 januari 2023Nieuws

Zo word je verspillingsvrij in de horeca

De Horecava is na twee jaar afwezigheid weer helemaal terug. En hoe. De Amsterdamse RAI staat op 9, 10, 11 en 12 januari volledig in het teken van de...

KHN slaat handen ineen met Too Good to Go om voedselverspilling in horeca te voorkomen
1 november 2022Nieuws

KHN slaat handen ineen met Too Good to Go om voedselverspilling in horeca te voorkomen

Ondernemers die aangesloten zijn bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN) worden sinds deze maand actief geïnformeerd over het tegengaan van voedse...

 Brasserie Carstens is heropend met een verfrissend concept
9 september 2022Nieuws

Brasserie Carstens is heropend met een verfrissend concept

Verfrissend, eerlijk en ongedwongen. Dat is het vernieuwde concept van Carstens. De brasserie, gelegen tegenover het Amsterdam Centraal Station,...

Foto's: Brasserie Carstens heropent in september met nieuw en duurzaam concept
22 juli 2022Nieuws

Foto's: Brasserie Carstens heropent in september met nieuw en duurzaam concept

Verfrissend, eerlijk en ongedwongen. Dat is het vernieuwde concept van Carstens, de brasserie die in september de deuren heropent pal tegenover het Am...

Rabobank: Horeca- en recreatiesector zit tussen herstel en vrees
7 juli 2022Nieuws

Rabobank: Horeca- en recreatiesector zit tussen herstel en vrees

De coronauitdagingen lijken naar de achterkant geschoven en het herstel in de sector is duidelijk zichtbaar. Omzetten herstellen zich snel, maar met d...

Brabantse restaurants realiseren ruim 50 procent minder verspilling
21 juni 2022Nieuws

Brabantse restaurants realiseren ruim 50 procent minder verspilling

Tien restaurants in de regio Midden-Brabant verspilden in de afgelopen periode 54,13 procent minder voedsel. Dit is het resultaat van hun deelname aan...

Zeven technologieën voor een krachtige slimme keuken
13 juni 2022Nieuws

Zeven technologieën voor een krachtige slimme keuken

Omdat je door de bomen het bos misschien niet meer ziet, hebben wij een top zeven samengesteld van technologische ontwikkelingen die je slim laten wer...

Restaurants verschuiven digitale focus van gastervaring naar operationele efficiëntie in de keuken
10 juni 2022Nieuws

Restaurants verschuiven digitale focus van gastervaring naar operationele efficiëntie in de keuken

Software werd, tot hiertoe, bijna uitsluitend ingezet om de gastervaring te verbeteren, maar daar komt verandering in. Automatisering vindt steeds mee...

"Standaardiseren levert op de lange termijn zeker voordelen op"
3 juni 2022Nieuws

"Standaardiseren levert op de lange termijn zeker voordelen op"

Voor een slimme keuken is een goede database van gestandaardiseerde recepten nodig. Hierbij gebruikt het keukenpersoneel voor elk gerecht precies deze...

100e stakeholder sluit zich aan bij Samen Tegen Voedselverspilling
3 december 2021Nieuws

100e stakeholder sluit zich aan bij Samen Tegen Voedselverspilling

Zwanenberg Food Group is de 100e organisatie die zich heeft aangesloten als stakeholder bij de stichting Samen Tegen Voedselv...

Food Waste City Challenge Den Haag: ruim 40% minder verspilling
11 november 2021Nieuws

Food Waste City Challenge Den Haag: ruim 40% minder verspilling

Hotels in de regio Den Haag verspilden in de afgelopen periode 44,5 procent minder voedsel. Dit is het resultaat van hun deelname aan de Food Waste Ci...

Food waste warriors van Orbisk op Gastvrij Rotterdam
15 september 2021Nieuws

Food waste warriors van Orbisk op Gastvrij Rotterdam

De Nederlandse start-up Orbisk, opgericht in 2019, heeft het tot haar missie gemaakt om voedselverspilling te voorkomen en staat volgende week voor de...

Sterrenchef François Geurds kookt voor Rotterdamse daklozen
3 september 2021Nieuws

Sterrenchef François Geurds kookt voor Rotterdamse daklozen

Sterrenchef François Geurds gaat voedselverspilling tegen en in het kader van Verspillingsvrije Week kookt François Geurds met zijn team...

Walking dinner: 6 restaurants, 6 gangen en 6 bijpassende dranken
7 juni 2021Nieuws

Walking dinner: 6 restaurants, 6 gangen en 6 bijpassende dranken

Zes restaurants in Ede sluiten zich aan bij Dutch Cuisine, de nieuwe Nederlandse kook- en eetstijl. Als kick-off organiseren deze restaurants samen ee...

Foodtrends van 2020: alcoholvrije drankjes, vleesvervangers en zelfgemaakte pasta
21 december 2020Nieuws

Foodtrends van 2020: alcoholvrije drankjes, vleesvervangers en zelfgemaakte pasta

Dit jaar waren we meer thuis dan ooit, en met tijdelijke lockdowns waarbij we minder uiteten konden kwam er een omslag in hoe en wat we het liefste et...

Dit restaurant laat gasten zichzelf wegen
17 augustus 2020Nieuws

Dit restaurant laat gasten zichzelf wegen

Een restaurant in China heeft heel veel publiciteit gekregen vanwege een wel heel opmerkelijk deurbeleid. Het restaurant liet gasten zichzelf verplich...

Tijdelijk ook reguliere afhaalmaaltijden bij Too Good To Go
24 maart 2020Nieuws

Tijdelijk ook reguliere afhaalmaaltijden bij Too Good To Go

Nederlandse horecabedrijven staan momenteel voor een grote uitdaging. Nu hun deuren gesloten zijn, kan de mogelijkheid tot afhalen en bezorgen houvast...

Voedselverspilling in horeca kan 50 procent minder
6 maart 2020Nieuws

Voedselverspilling in horeca kan 50 procent minder

Binnen de horeca kan enorm bespaard worden op voedselverspilling. Rabobank is de Food Waste Challenge gestart en heeft met 170 ondernemers a...

63 nieuwe sterren in Franse Michelingids
28 januari 2020Nieuws

63 nieuwe sterren in Franse Michelingids

Met plezier onthult MICHELIN de 2020-selectie voor Frankrijk, die 63 nieuwe sterren bevat. De MICHELIN Gids Frankijk 2020 telt in totaal 628 sterrenre...

Food Waste Challenge: Best Practice
23 januari 2020Nieuws

Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit...