Pasquale Carfora van Aroma Italian Fine Dining in Vaassen is maandag 18 november tijdens het Gala diner bij Restaurant Rantrée door restaurantv...
De Nederlandse economie is naar verwachting in het derde kwartaal weer gegroeid. Dat blijkt uit de raming van ING Research voor zo’n 0,3 procent...
McDonald’s en Travis Scott of, iets dichterbij, Poké Perfect en Ron Blaauw: het zijn voorbeelden van succesvolle samenwerkingen die niet...
Op de eerste dag van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam 2024 heeft in een bomvol Wijntheater de grote finale van het Nederlands Kampioenschap Oesterste...
Hotel Restaurant de Echoput en Jonathan Zandbergen slaan de handen ineen om wild en andere lokale seizoenproducten en hun leveranciers in de spotlight...
Onlangs mocht ik te gast zijn bij de opening van Restaurant Ode in Dokkum, de prachtige nieuwe zaak van chef Geert-Jan Vaartjes. Restaurant Ode is alw...
Chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hebben op 5 juli 2024 Alma Bistro in Breda geopend. De gastronomische bistro is na sterrenresta...
De verkoop van de bekende Spaanse serranoham en chorizo is in de afgelopen jaren sterk gegroeid in Nederland. Vandaar dat de toezichthoudende verenigi...
Op 26 mei was het zo ver: de finale van het NK Blindproeven, het Concours Le Vin en Direct 2024 bij Landgoed Dijnselburg in Zeist. Voor de zesde keer...
De lente is het seizoen met de meeste officiële feestdagen in Nederland. Goede Vrijdag, Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinkster...
Eind april opent Restaurant Harper de deuren op één van de mooiste pleinen van Den Haag, de Plaats. De unieke historische locatie, het e...
Deze week opent het mediterraanse restaurant Barbounia in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Tot en met 30 januari geldt als soft opening. Gasten...
De Ramzy Group, die met 35 bars, restaurants en hotels een gevestigde speler is binnen de Amsterdamse hospitality sector, heeft recentelijk aangekondi...
Hoe betalen jouw klanten nu en in de komende jaren? En hoe kun je daar als ondernemer op inspelen? Gijs Boudewijn, Directeur van Betaalvereniging Nede...
Ze prijken steeds vaker op menukaarten: poké bowls. Poké Perfect introduceerde deze van oorsprong Hawaïaanse lekkernij in Nederland...
Het duurzame vleesalternatief van ME-AT the alternative, de plantaardige dochter van Vion, dat dit jaar bekroond is op de 'Anuga Taste Innovation Show...
Black Friday, Cyber Monday, Sinterklaas, Kerst: bij de meeste ondernemers staan ze omcirkeld in de kalender. De laatste maanden van het jaar zijn een...
Mijn laatste column sloot ik af met de zin: Op naar de volgende hype! Nou daar is hij, de volgende hype heeft zich al aangediend, De crompouce en al h...
Restaurantvereniging JRE-Nederland bekroont ondernemerschap tijdens Eindejaarsdiner met prijzen voor Basiliek (Harderwijk), Cèpes in Hotel de S...
Een mooi vooruitzicht voor de horecasector in Nederland in aanloop naar de feestdagen (1 november tot 24 december). In deze periode wordt verwacht dat...
Ondernemen in Lelystad. “Bij het bepalen van het nieuwe menu houden we heel erg rekening met de seizoenen en of producten hier uit de buurt kome...
Horecaondernemers in Nederland kunnen zich aansluiten bij verschillende belangenverenigingen en samenwerkingsverbanden. In deze rubriek licht de redac...
Na een succesvolle pilot met diverse winkels gaan Thuisbezorgd.nl en SPAR de samenwerking breed uitrollen. Meer dan 50 SPAR-filialen bieden vanaf ju...
Ondernemen in Eindhoven. Philips heeft in de afgelopen decennia zijn aanwezigheid in Eindhoven flink teruggeschroefd, maar wie met de trein vanuit het...
Op 1 juni 2023 bestaat bouwbedrijf Bulsink op de kop af 95 jaar. Toen CEO Antoine Bulsink in 1997 het roer overnam, telde het personeelsbestand twee t...
De horeca blijft, ondanks de hoge inflatie, nog doorgroeien. In winkels nemen de verkopen daarentegen af, vooral door minder grote aankopen. Dit blijk...
Nederlanders geven steeds meer geld uit aan eten en drinken. In 2023 groeit de foodmarkt naar een omzet €68,9 miljard; dat is een toename van 3,9...
Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en VANG Buitenshuis werken samen aan een duurzame horeca. Ze gaan ondernemers met een e-learning concrete voorbe...
De huur die je verschuldigd bent voor het pand waarin je jouw horecabedrijf exploiteert, maakt in de regel een fors onderdeel uit van je kostenstructu...
De omzet van de foodservicebedrijven is in 2022 gestegen met ruim 40%, naar een omzet van €19,1 miljard. Dat meldt het FoodService Instituut Nede...
In het proces van de gerechtelijke reorganisatie van Makro Cash & Carry Belgium NV heeft de rechtbank in Antwerpen vandaag de gerechtsmandatarisse...
Het Nederlandse bedrijf Sligro heeft een bod uitgebracht op elf Metro-winkels in België van Makro Cash & Carry Belgium. Hoeveel geld er is ge...
Mike Boks (recths) treedt per 1 januari 2023 aan als nieuwe General Manager van STACH. Hij neemt het stokje over van Stach Schaberg (links), oprichter...
Op de eerste dag van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam 2022 heeft in het Wijntheater de grote finale van het Nederlands Kampioenschap Oestersteken &am...
Het Betuws Wijndomein in Erichem (Gelderland) heeft de meeste gouden en zilveren medailles behaald bij de Wijnkeuring van de Lage Landen 2022. Da...
Krapte op de arbeidsmarkt, je komt het overal tegen. Bovendien wacht werkgevers een extra uitdaging met de zomervakantie voor de deur. Hulp is onderwe...
Dinsdag 28 juni organiseren The Wine & Food Association en Pitch PR een wijnvakbeurs met de nadruk op de nieuwe oogstjaren en recente ontwikkeling...
Vlees eten verandert. Voor de zelfslachtende en ambachtelijke Slagerij ter Weele in Oene betekent dat alleen maar meer klandizie. Klanten eten misschi...
Per heden is de Old Dutch te Rotterdam verkocht. Bijna 43 jaar is Aad van der Stel verbonden geweest met het gerenommeerde restaurant. Samen met zijn...
Afgelopen week opende de nieuwste VJFB store officieel haar deuren in het centrum van Eindhoven. De gloednieuwe VJFB Eindhoven verraste menig Ein...