15 procent van de restaurantreserveringen in Nederland is een no-show. Dat blijkt uit de jaarlijkse Restaurant Monitor, uitgevoerd door BookDinners. 8...
Voor het vierde jaar op rij deed BookDinners onderzoek naar de online gewoontes van meer dan 1200 restaurantbezoekers. Net als voorgaande ja...
Het nieuwe jaar 2023 staat voor de deur en dat maakt dit een mooi moment voor reflectie, want hoe ging afgelopen jaar en wat willen we straks anders g...
We zien en horen het vaak. Een mix tussen meningen, onderbuikgevoel en feiten. Allen zijn nodig voor een succesvolle bedrijfsvoering, maar het staven...
Het is weer herfst, een lastige periode voor restaurateurs, want binnen en buiten lopen in elkaar over. Hoe ga jij om met deze seizoenswisseling en no...
We hebben een prachtige, lange - en naar het leek - eindeloze zomer gehad. Maar nu het september is en de temperaturen ietwat zakken lijkt de herfst t...
Dagelijks worden er online reserveringen gemaakt omdat gasten zeker willen zijn van een tafeltje bij het restaurant waar ze willen eten. De afgelopen...
Toelichting op de index - hoeveel reserveringen kun je verwachten? Vanuit BookDinners hebben we de zogenaamde Reserveringsindex opgesteld. Hiermee...
In het model in de openingsfoto zie je een overzicht van het aantal reserveringen die per maand worden gedaan. De rechte lijn geeft de index aan,...
Welke trends en ontwikkelingen spelen er anno 2022 bij gasten in restaurants? Dat is elk jaar de centrale vraag in de Restaurant Monitor welke door Bo...
Door de huidige verlengde lockdown zijn er grote wijzigingen in het eetgedrag van Nederlanders. Dit blijkt uit grootschalig onderzoek, uitgevoerd door...
Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet...
Gisteren heeft Dutch Cuisine de nieuwe consumentenwebsite gelanceerd, dé online plek waar gasten kunnen reserveren bij alle aangesloten Du...
Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we...
Vandaag lanceert BookDinners een unieke zomercampagne voor de restaurantsector in Nederland: een campagne waarbij aangesloten restaurants geen korting...
BookDinners, het reserveringsplatform van onder andere KHN, gaat samenwerken met Dutch Cuisine. Dutch Cuisine heeft als doel om de Nederlandse ee...
Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakk...
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft het online reserveringsplatform BookDinners helemaal vernieuwd. Samen met alle partners, waaronder de opricht...
Booq Tafelreservering koppelt vanaf mei met het horecaplatform BookDinners. Ondernemers kunnen zo een objectief restaurantverzamelplatform combin...
Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, zag zijn orders het afgelopen kwartaal met bijna een derde stijgen ten opzichte van eerste kwarta...
De Iens Dinner Deals, Groupon, Diningcity... De hoeveelheid kortingsacties in Nederland is enorm. Vandaag werd bekend dat Albert Heijn en Iens dit jaa...
De Beren, typisch Rotterdams, maar tegenwoordig in heel Nederland een ‘household name’. Ad Schaap is een Rotterdamse horecalegende en sind...
In deze serie bespreekt De Restaurantkrant de hete hangijzers in de veranderlijke wereld van de horeca. In de eerste aflevering; de groeiende macht va...
Veel horecaondernemers spelen in op de vraag van de consument om maaltijden thuis te bezorgen. Bezorgplatforms als Thuisbezorgd.nl zijn daardoor sterk...
KHN lanceert op maandag 8 januari 2018 tijdens Horecava (de vakbeurs van de horeca) een nieuw reserveringsplatform: BookDinners. BookDinners is een br...
In 2017 groeide de omzet in de horeca tot 20,5 miljard euro en steeg het aantal horecavestigingen naar 41.000 bedrijven. KHN-voorzitter Robèr W...
Gasterij De Roode Schuur en Restaurant Meadows in Nijkerk krijgen een nieuwe eigenaar. Meyer Beheer neemt de succesvolle horecagelegenheid over van Ar...
Alle restaurants van Meyer Beheer BV, één van de grootste horecabedrijven van ons land, sluiten zich aan bij het nieuwe reserveringsplat...
Tijdens Gastvrij Rotterdam maakte Koninklijke Horeca Nederland (KHN) bekend dat zij het initiatief heeft genomen voor het nieuwe reserveringsplatform...
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft op Gastvrij Rotterdam bekend gemaakt dat zij het initiatief heeft genomen voor een nieuw reserveringsplatform...