Vanaf 15 november verplaatst restaurant Nastrium uit Helmond zich naar een unieke locatie in het centrum van Eindhoven: de iconische Kazerne. Chef D...
Het Maastrichtse MECC was vandaag het decor van de MICHELIN Gids Ceremonie Nederland waar de langverwachte selectie voor 2024 bekend werd gemaakt. Het...
Michelin geeft het startschot van een spannende periode voor gastronomisch Nederland met de bekendmaking van de nieuwe Bib Gourmand restaurants. Een w...
Str’eat, de langverwachte all-day horeca bestemming op het bruisende Strijp-S, kondigt met gepast enthousiasme de publieksopening aan, vanaf 17...
De Zweedse chef Ellinor Strinnholm opent samen met horecaondernemer Bunmi Okolosi Kafé Kontrast op de Ceintuurbaan in Amsterdam. Ellinor’...
Elke maand maken de inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de bekende gids. D...
Was het wokakkoord in 2013 nog één van de grootste successen van de Vereniging Chinese-Aziatische Horeca Ondernemers (VCHO), in 2022 hee...
Het is met grote trots dat wij je ons dossier presenteren met 15 jaar De RestaurantKrant. In deze periode hebben wij talloze bijzondere verhalen mogen...
Het is met grote trots dat wij u ons dossier presenteren met 15 jaar De RestaurantKrant. In deze periode hebben wij talloze bijzondere verhalen mogen...
Met maar liefst zes Indische chef-koks presenteert hotel-restaurant Kasteel Kerckebosch het beste van de eigentijdse Indische keuken tijdens hun...
Syrco Bakker (38), chefkok van restaurant Pure C**, is van plan een eigen restaurant te openen. De chef werkt tot eind april in Cadzand en opent deze...
Poké Perfect is een bijzondere samenwerking aangegaan met culinair ondernemer Ron Blaauw, bekend van zijn restaurants. Ze creëerden samen...
Maandag 18 mei opent een nieuwe vestiging van franchiseformule Indonesia. De bezorging wordt door Indonesia zelf verzorgd. Na de succesvolle uitr...
Op de Noordboulevard vind je vanaf dit voorjaar de gloednieuwe Foodhall Scheveningen: een prachtige hal met de look en feel van een levendig en wereld...
Op 16 april 2019 heeft minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) bekendgemaakt dat er per 1 oktober 2019 een einde komt aan het quotum dat...
Bij het opsommen van typisch Nederlands eten denken we vaak enkel aan de standaard producten stamppot, drop en kroketten. Die horen er zeker bij, maar...
Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de herintroductie van het familiere...
‘The Future 50 Foods’ is een lijst van 50 plantaardige voedingsmiddelen die de voedingswaarde van onze maaltijden kunnen verhogen terwijl...
Met twee nieuwe tweesterrenrestaurants en maar liefst twaalf nieuwe sterren kunnen we editie 2019 inlijsten. Nederland telt vandaag 110 sterrenzaken i...
Wai Man Lo van het familiebedrijf restaurant Indonesia aan het Rodezand is terug! Indonesia zet opnieuw de deuren open naar de authentieke Indonesisch...
Op zondag 29 april kunnen liefhebbers van fantastisch eten en bijzondere wijnen hun hart ophalen bij Restaurant Zout&Citroen in Oosterhout. Chef&n...
Verkozen tot beste Indonesische restaurant volgens Indoweb, een hotspot volgens Lonely Planet en lovende recensies uit binnenlandse en buitenlandse me...
Lombok staat bekend als het multiculturele hart van Utrecht. Lange tijd gold het als een voorbeeldwijk, waar de integratie behoorlijk vlekkeloos verli...
De decemberuitgave van De RestaurantKrant is zojuist verschenen. Deze kun je gratis downloaden via deze link. De krant valt bovendien bij alle restaur...
Restaurant Indonesia aan het Rodezand in het centrum van Rotterdam heeft zijn gasten telkens weten te verrassen met gerechten vol authentieke, verse i...
Restaurantketen Satebar is deze maand begonnen met het franchisen van haar Indonesische foodformule. Op deze manier biedt Satebar (potentiële) fr...
Op 1 september 2017 was het een jaar geleden dat chef Rick May restaurant Fris in Haarlem overnam. May werkte sinds 2014 bij Fris en heeft sinds de ov...
Topchefs Gert-Jan Cieremans van restaurant Cottontree Mer en Eduard Roesdi van Indonesia Satu koken op horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam met oesterzwa...
129 horecazaken in Nederland stonden tussen november 2015 en augustus 2016 onder verscherpt toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (N...
Indonesisch restaurant Tandjong Priok en het pand waarin het gevestigd is, staan te koop. Totdat het pand in het Friese Arum verkocht is, blijft het r...
De organisatie van Taste of Amsterdam heeft bekendgemaakt welke restaurants er meedoen aan het culinaire festival. Onder meer Restaurant Blauw, Pikote...
De Restaurantweek is vandaag van start gegaan. Tijd om in het Nederlandse aanbod te duiken. Uit cijfers van databedrijf BoldData blijkt dat je in...
Na flink wat brainstormen en en een aantal vergaderingen ontstond een pop-up concept, waarbij er iedere keer een ander thema en een andere locati...
Roel Gilissen is de nieuwe chef-kok van Hotel Des Indes. Dat maakt het hotel eerder vandaag bekend. De kersverse chef gaat op 1 februari aan de s...
Topkok Ron Blaauw gaat binnenkort een nieuw restaurant in Ouderkerk aan de Amstel openen. Het nieuwe restaurant gaat Indonesische gerechten serveren....
Het beste restaurant voor Indonesisch eten is Restaurant Blauw In Utrecht. Indoweb maakte een lijst met daarop de vijftig beste Indonesische restaur...
Drankenconcern Diageo komt met een alcoholvrije variant van het Guinness-bier voor de Indonesische markt. Het bedrijf hoopt daarmee de gevolgen van...
De Chinese Michelinchef Han Ji lanceert deze maand een eigen sambal: Sambal Terasi by Han. Pittig eten is één van de foodtrends van 2016. Scherp gek...
De Amicitia Food Village in Amersfoort is open: 1 locatie, 2 bars, 14 restaurants en ruim 80 gerechten. Gasten zijn vanaf vandaag welkom om te komen...
De rijsttafel, klappertaart en Goelee-boerenkool. Dit zijn voorbeelden van Indische gerechten, ontstaan in de tijd van Nederlands-Indië. Op woensdag 4...