McDonald’s en Travis Scott of, iets dichterbij, Poké Perfect en Ron Blaauw: het zijn voorbeelden van succesvolle samenwerkingen die niet...
De Belg Robbe Dupon uit Brugge, België, is 9 mei wereldkampioen geworden in de Tio Pepe Challenge. Deelnemers van deze wedstrijd streden in de ba...
Met trots kondigt Landgoed Lauswolt de aanstelling aan van Seb Smit als de nieuwe executive chef van De Heeren van Harinxma en Bistro Nijeholt. Na een...
Op 21 en 22 maart koken chef Joris Bijdendijk en chef Álvaro Clavijo samen tijdens een tweedaags gastchef evenement op het open vuur bij restau...
De omzet van de totale Nederlandse foodservicemarkt (horeca, gemak, catering) steeg in 2023 met 13,1 procent naar 21.498 miljoen euro. De omzet van de...
Het is met grote trots dat wij u ons dossier presenteren met 15 jaar De RestaurantKrant. In deze periode hebben wij talloze bijzondere verhalen mogen...
The Dylan Amsterdam opent op woensdag 1 maart 2023 een Chef’s Table concept met plaats voor 6 gasten per dag in samenwerking met Chef Filip...
Negen Noordwijkse restaurants bundelen de krachten om lokaal duurzaamheid meer aandacht te geven. De Noordwijkse chefs laten zich inspireren door...
Voor het eerst heeft Michelin het hoogstaande culinaire aanbod van Istanbul beoordeeld. Dat de Michelin inspecteurs onder de indruk zijn, blijkt uit d...
Het Deense restaurant Noma is op dinsdag 5 oktober verkozen tot beste restaurant ter wereld. Het restaurant van chef René Redzepi voert de lijs...
Op maandagavond 13 september werden de 2021 Nordic Michelinsterren bekendgemaakt tijdens een evenement in Stavanger, Noorwegen. Denemarken ontving in...
De (bij)naam is bij de lokale bevolking nog niet ingebed, maar weldra zal de ‘diamant op de ring van Utrecht’ bij velen een begrip zijn. D...
Uit onderzoek van I&O Research - in opdracht van de NOS - blijkt dat zes op de tien Nederlanders vindt dat de terrassen weer open kunnen. I&O...
Rens van de Berg en Bart Oosterholt zijn de oprichters van Social Deal, het platform waar consumenten met korting de beste deals voor vrijetijdsbested...
De Librije is terug in de top 50 van beste restaurants ter wereld. Het restaurant van Jonnie en Thérèse Boer is terug te vinden op plaat...
World's 50 Best Restaurants, misschien wel dé belangrijkste prijsuitreiking in de restaurantwereld, heeft een opvallende wijziging doorgevo...
De wereld van de gastronomie staat nooit stil; ook 2017 was een jaar vol foodtrends en inspirerende restaurantervaringen. Uit onderzoek blijkt dat de...
Begin oktober kookt Kamilla Seidler drie dagen lang samen met Joris Bijdendijk in RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum. Seidlers restaurant Gustu...
In oktober 2017 vindt de jubileumeditie van Steinbeisser's Experimentele Gastronomie plaats in het Lloyd Hotel & Culturele Amba...
Marten Verelst is maandag aan de slag gegaan als chef-kok in hotel-restaurant de KASerne, dat in juni vorig jaar is gestart in Willemspoort in Den Bos...
Na het succes van de Foodweken in 2016, komt NPO 3 vanaf 10 mei voor de tweede keer met de Foodweken. Zes weken lang staat de programmering op woensda...
Het restaurant Noma in Kopenhagen wordt door velen beschouwd als het beste restaurant ter wereld. Eind februari gaat de zaak dicht, waarna de zaak lat...
Tout culinair Nederland is weer naar de digitale stembus gegaan en wie o wie gaat er met die felbegeerde award vandoor? Wie o wie is verkozen tot het...
Gisteren won Anouk Beeren, Manager E-commerce van horecagroothandel Deli XL de Digital Transformers Award 2016 vanwege de ongebreidelde inzet en energ...
Het Italiaanse restaurant Osteria Francescana van chef Massimo Bottura is gisteravond uitgeroepen tot 's werelds beste restaurant van 2016. De Lib...
Cinema Delicatessen brengt de fooddocumentaire Ants on a Shrimp op 1 september uit in de bioscopen. Japan, januari 2015: één van de beste restaura...
Het Deense Noma, in de hoofdstad Kopenhagen, is het beste restaurant ter wereld. De legendarische zaak speelt de hoofdrol in de documentaire ÂNoma,...
Voor het eerst zijn Scandinavische restaurants bekroond met drie sterren. Michelin heeft drie sterren gegeven aan restaurant Geranium in Kopenhagen e...
Een 3D-printer staat er nog net niet, maar in het restaurant Foodsy mogen gasten werkelijk alles zelf doen. Het nieuwe horeca-initiatief zal het eer...
Na een korte proefperiode opent Jin Hu deze week zijn GIN Neo Bistro & Wines aan de Westerstraat 264 in Amsterdam. De trend van gastronomisch eten in...
"René Redzepi":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=redzepi&x=zoeken, eigenaar en chef van het Deense restaurant "Noma":http://www.derestaurantkrant.nl...
Het Deense toprestaurant Noma heeft aangekondigd dat het een tijdelijk restaurant in Sydney opent. Vanaf begin volgend jaar zal het restaurant in Ko...
Over één zaak is tweesterrenchef Edwin Vinke van restaurant De Kromme Watergang in het Zeeuwse Slijkplaat direct duidelijk: je moet je a...
In Londen zijn gisteren in de Guildhall de '100 beste restaurants ter wereld' verkozen. Tijdens het gala kwamen de volgende 5 restaurants als beste u...
Rene Redzepi, chef en mede-eigenaar van het wereldvermaarde restaurant Noma, vetrok naar de culinaire hoofdstad van de wereld (Tokyo). Waarom? Om vi...
Het California Wine Institute, de belangenvereniging van Californische wijnhuizen, is momenteel bezig met het verzamelen van informatie over de gevo...
Het restaurant In de Wulf (België) is het restaurant van chef-kok Kobe Desramaults, en is uitgeroepen tot het beste restaurant van Europa. Recensente...
Topkok René Redzepi van het Deense restaurant Noma is door het Britse Restaurant Magazine verkozen tot het beste restaurant ter wereld. In 2010, 2011...
De nieuwe, laagdrempelige restaurants uit de koker van Ferran Adrià hebben beide een Michelinster gekregen. Dat blijkt bij de bekendmaking van de MIC...
Sterrenchef Jos Grootscholten van restaurant Perceel in Capelle aan den IJssel kookte samen met 45 deelnemers een door hem samengesteld viergangenmenu...