Op woensdag 26 september vond tijdens Gastvrij Rotterdam de voorronde van de HANOS Gouden Koksmuts plaats. Tien teams streden in twee rondes om een pl...
Het Nederlands Culinair Team heeft tijdens de Culinary Olympics (IKA) in Stuttgart twee zilveren medailles in de wacht gesleept. De jury was erg entho...
De eerste dag van de horecavakbeurs HorecaEvenTT in Leeuwarden zit erop. Zowel de beursvloeren als de wedstrijdkeuken en het wedstrijdrestaurant waren...
Op 11 januari vond de eerste editie van de nieuwe wedstrijd van het Gastronomisch Gilde, het Open NK koken plaats. Deze nieuwe wedstrijd geeft iederee...
Op dinsdag 9 januari streden 6 teams om de titel Chaud Devant Nederlands Kampioen Leermeester – Leerling. Een wedstrijd die al vele jaren door h...
Alliance Gastronomique verwelkomt drie nieuwe leden. De restaurants Julemont in Wittem, Maeve in Utrecht en Katseveer in Wilhelminadorp maken per janu...
De voorronde van de HANOS Gouden Koksmuts, die gehouden wordt op dinsdag 19 september tijdens Gastvrij Rotterdam, kent een recordaantal deelnemers. De...
Net als ieder jaar waren er ook dit jaar restaurants die hun Michelinster(ren) moesten inleveren. Hieronder een overzicht van de vervallen sterren. P...
Horecaondernemers in Nederland kunnen zich aansluiten bij verschillende belangenverenigingen en samenwerkingsverbanden. In deze rubriek licht de redac...
Op dinsdag 10 januari streden 6 teams om de titel Nederlands Kampioen Leermeester – Leerling. Een wedstrijd die al vele jaren door het Gastronom...
Jasper Panis en Max Risselada van het Amsterdamse restaurant Flore zijn de winnaars van de Hanos Gouden Koksmuts. Tijdens de finale in de wedstri...
De Horecava is na twee jaar afwezigheid weer helemaal terug. En hoe. De Amsterdamse RAI staat op 9, 10, 11 en 12 januari volledig in het teken van de...
Het Culinary Team the Netherlands heeft in Luxemburg 2 medailles in de wacht gesleept tijdens de Culinary World Cup 2022. Maandag won het Nederlandse...
Op zoek naar een uitdaging? Doe mee aan wedstrijden in de sector, er is van alles. Van de HANOS Gouden Koksmuts tot de Nationale Hennessy Gastvrijheid...
Teide Schepers van restaurant Bij Jef in Den Hoorn (Texel) is uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2022. Deze prestigi...
Op maandag 31 oktober presenteerde Lekker500 de gids voor het jaar 2023. Dit is een overzicht van de top-100. 1 De Librije, Zwolle Overijssel 2 Tr...
Maandag 26 september 2022 namen de tien finalisten van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) 2022 het tegen elkaar op tijden...
De finalisten van de HANOS Gouden Koksmuts zijn bekend. Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam st...
Op 30 mei werden de Michelinsterren bekendgemaakt in Amsterdam. In dit overzicht staan alle restaurants met één, twee en drie Michelinst...
De jury van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs heeft zes kandidaten geselecteerd voor de finale van deze prestigieuze wedstrijd voor gastvrijhei...
Zes Nederlandse toprestaurants sturen jonge veelbelovende souschefs naar de kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs van Chaîne des Rôt...
Op Internationale Vrouwendag eert Relais & Châteaux met trots haar vrouwen: hun vaardigheden, sterke punten en visie. De gedeelde waar...
De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2021 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Sander de Vette. De 2...
Op maandag 29 maart presenteerde Michelin de Michelingids Nederland voor het jaar 2021. In dit overzicht vind je alle restaurants met éé...
Het team van Dennis van den Beld mogen wij feliciteren met het behalen van de HANOS Gouden Koksmuts! Naast de Michelinster uitreiking van gistere...
Drie sterren Inter Scaldes - Kruiningen (Zeeland) De Librije - Zwolle (Overijssel) Twee sterren Aan de Poel - Amstelveen (Noord-Hollan...
Een totaal van 11 chefs van het gerenommeerde hotel- en restaurantlabel Relais & Châteaux slijpt de messen over het thema hoe duurzame en lo...
Welk fanatieke Leermeester-Leerling duo zal de prestatie van de winnaars van vorig jaar, Van den Hurk en Panis van Bord’Eau*, evenaren of zelfs...
Om de klimaatverandering tegen te gaan en de biodiversiteit te beschermen, zet Relais & Châteaux zich samen met Slow Food in tijdens Food fo...
Jelle Horst heeft maandag 18 februari de nationale editie van de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019 gewonnen. De souschef van La Provence...
Zes jonge en talentvolle chefs gaan maandag 18 februari bij Leerhotel Het Klooster in Amersfoort de strijd met elkaar aan tijdens de Jeunes Chefs R&oc...
De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2019 van Chaîne des Rôtisseurs vindt plaats op 18 februari bij Leerhotel Het Kl...
Ralph Benneker van De Bloemenbeek* mag zich dit jaar Nationaal Kampioen van de Jonge Koks onder de 25 jaar noemen! Zojuist is zijn winst bekendge...
Landgoed – Hotel – Restaurant Het Roode Koper in Leuvenem is toegetreden tot de restaurantvereniging Alliance Gastronomique. Tijdens het A...
De acht deelnemers, die op 9 januari 2019 met elkaar concurreren tijdens de Nationale Kampioenschappen voor Jonge Koks t/m 25 jaar, zijn bekend. De...
Op het ruim 100 jaar oude landgoed Het Roode Koper is nu ‘The Poolhouse’ geopend. Zowel hotelgasten als daggasten kunnen hier mondain...
De acht teams die de jaarlijkse strijd om de HANOS Gouden Koksmuts aangaan, zijn bekend. De spannende wedstrijd voor brigades van toprestaurants met e...
Op 18 september is tijdens Gastvrij Rotterdam de finale van Bocuse D'Or Nederland. De winnaar van deze prestigieuze kookwedstrijd plaatst zich voo...
Michel Oude Booijink uit het Overijsselse Deurningen heeft voor een daverende sensatie gezorgd tijdens een internationale kookwedstrijd in het Duitse...
Op maandag 6 november worden Gault&Millau Awards uitgereikt in de Jaarbeurs in Utrecht. De organisatie heeft de genomineerden bekend gemaakt in de...