De omzet van de totale Nederlandse foodservicemarkt (horeca, gemak, catering) steeg in 2023 met 13,1 procent naar 21.498 miljoen euro. De omzet van de...
Net voor het einde van het jaar, op 29 december, heeft Izakaya DUKI de deuren aan het Rotterdamse Hofplein geopend. Het restaurant is onderdeel van de...
In het boek 'De Nieuw(st)e Nederlandse Keuken' kookt Albert Kooy met minder dierlijke producten en met meer plantaardige ingrediënten, met name g...
Op 8 september opent de vernieuwde Chin Chin Club zijn deuren, na maar liefst 5 weken gesloten te zijn geweest. De vijf jonge eigenaren begonnen Chin...
Speciaal voor chefs die zich verder willen ontwikkelen in hun vak organiseert Sligro ‘Chef Special’. Tijdens dit compleet verzorgde eendaa...
We hebben een prachtige, lange - en naar het leek - eindeloze zomer gehad. Maar nu het september is en de temperaturen ietwat zakken lijkt de herfst t...
Op zaterdag 15 Oktober 2022 vindt het eerste Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ plaats in Het Nationale Park De Hoge Veluw...
Of het nu gaat om vleeswaren en smeerworsten, plantaardige alternatieven of vleesdelen - 14.000 inkopers uit 120 landen gaven Vion Food Group in het m...
Wegens faillissement sluit restaurant Samen Eten en Drinken in ’s Gravenmoer de deuren. De complete horeca- en restaurantinventaris wordt daarom...
De Bierfabriek, het horecaconcept dat als eerste in Nederland een combinatie van bierbrouwerij en restaurant met welbekende taptafels introduceerde, b...
Wat waren de BBQ trends van 2021? Online slagerij The Butchery deed onderzoek naar de BBQ-gewoontes van Nederlanders. Meer dan 1.200 BBQ-liefh...
Marineren met zuivel is niet nieuw. Als je kijkt naar de Indiase keuken, is marineren in yoghurt al een eeuwenoud gebruik in curries. Ook in de Turkse...
Los Pollos Hermanos heeft het Nederlands Kampioenschap Culinair BBQ-en gewonnen, dat op 28 en 29 augustus plaatsvond in de tuin van hotel La Son...
Bij La Sonnerie in het Brabantse Son wordt zaterdag 28 en zondag 29 augustus het vrij toegankelijke tweedaagse event het Nationaal Barbecue-spektakel...
Den Haag Zuid heeft het genoegen om het grootste restaurant van de Hudson familie te mogen verwelkomen. Hier opent de tiende vestiging van deze succes...
Op 1juli is de Stadshaven Brouwerij officieel geopend. Tijdens de opening werden zes nieuwe Rotterdamse craftbieren onthult: de Fearless Fruit range m...
Deze zomer is het niet meer nodig om de Randstad te verlaten om neer te strijken op een lekker strand aan uitgestrekte wateren. In Rotterdam is sinds...
2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere mal...
De eigenaren van BBQ-restaurant De Kiet in Eindhoven hebben zondagavond hun restaurant geopend, ondanks de geldende coronamaatregelen. Voordien hadden...
Als eerste langs de weg introduceert Shell hamburgers van The Blue Butcher. Deze innovatieve vleesvervanger bestaat volledig uit plantaardige en natuu...
Good Fish Foundation heeft een overzichtskaart gemaakt waarmee de consument heel eenvoudig een visser kan vinden die rivierkreeften verkoopt. Als je z...
Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De...
Melissa de Kolk wint de De Lekkerste Tosti van 2020 op de Horecava. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'Tosti by Melissa' de eerste...
Restaurant Lombardo’s, het Amsterdamse hamburgerrestaurant van chefkok Martijn Verdonk, geeft aan de decembermaand een speciaal tintje door vana...
We zijn de laatste maand van het jaar weer ingegaan. Een mooi moment om terug te blikken op de food highlights van het afgelopen jaar. Welke gerechten...
Tijdens het zevende internationaal BBQ-spektakel dat op zondag 18 augustus plaats vond in het Brabantse Son en Breugel stond tevens het officiël...
Van 19 juli tot en met 3 augustus kan heel Rotterdam DÂK weer op. Na de noodgedwongen last minute annulering van vorig jaar, verrijst het pop-up...
We hebben ze allemaal wel eens. Van die vragen. Wie ben ik? Waar wil ik naartoe? Wie is de typische Nederlander? Pas ik daarbij? Nu heb ik sterk he...
Makro gaat ook deze zomer weer op zoek naar de beste barbecue’er van Nederland in een nieuw seizoen van ‘Baas BBQ’. Het format van d...
Deliveroo is wereldwijd beschikbaar in meer dan 14 landen en 500 steden en plaatsen. In 2019 breidt het platform haar service in Europa uit. Dit door...
Op 1 maart aanstaande opent Vegabond haar nieuwe vestiging in Amsterdam Oud-West. De winkel biedt naast een breed aanbod aan plantaardige producten en...
Horecamedewerkers krijgen onvoldoende mogelijkheden om zich (verder) te ontwikkelen in het horecavak. De huidige cao stimuleert werkgevers wel om aand...
Het is hard werken in de horeca en dat doe je als horecamedewerker niet alleen, maar samen als team. FNV Horeca vindt dat deze horecateams in het zonn...
Elke zondag is het ‘Kids Eat Free’ bij Jamie Oliver’s Diner en staat alles in het teken van de kleine gasten. Zo kunnen de kids, naa...
Het zomerseizoen staat voor de deur! De zon schijnt steeds langer, wat betekent dat we steeds vaker op het terras te vinden zijn. IENS meldt dat er in...
Reitse en Tryntsje Spanninga hebben hun restaurant ’t Plein in Joure verkocht. Na 30 jaar vonden ze het tijd worden om afscheid te nemen en zich...
Op vrijdag 6 april 2018 zal Nederlands grootste landbased viskwekerij Kingfish Zeeland B.V. officieel worden geopend door drs. Jo-Annes de Bat, gedepu...
De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week sp...
Tijdens Horecava 2018 in RAI Amsterdam heeft Bierfabriek met trots haar bieren op fles gepresenteerd aan de Horeca van Nederland. Met een feestelijk s...
Restaurant The White Room by Jacob Jan Boerma heeft vanmorgen, na anderhalf jaar geleden de deuren te hebben geopend, een Michelinster in ontvangst mo...