Je hebt gezocht op: social media

Van bonen tot beleving: zo maak je van koffie een succes
Koffie is een essentieel onderdeel van het horeca-aanbod en kan bepalend zijn voor het succes van een onderneming. Gasten verwachten niet alleen een g...
Harmen School wint landelijke finale CuliQuiz Battle 2025
Harmen School van ROC Landstede Zwolle heeft de landelijke finale van de CuliQuiz Battle 2025 gewonnen. De finale vond maandagmiddag plaats in de H20...

High Tea: van middagdip naar omzetpiek
De high tea heeft zich de afgelopen jaren stevig genesteld in het aanbod van horecazaken. Wat ooit begon als een traditioneel Engels gebruik, is nu ee...

Deze dagen bieden jou extra omzetmomenten!
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die net voor dat extra beetje omzet zorgen? Onze redactie heeft alle extra omzetmoment...

De kracht van co-branding
McDonald’s en Travis Scott of, iets dichterbij, Poké Perfect en Ron Blaauw: het zijn voorbeelden van succesvolle samenwerkingen die niet...

Hoe verhoog je de marges op alcoholvrije dranken?
Er zijn steeds meer gasten die kiezen voor alcoholvrije dranken. Of het gaat om de gezondheid, de trend om minder alcohol te drinken of de taak van BO...

Hoe promoot je alcoholvrij in de horeca?
Dat alcoholvrije dranken de afgelopen jaren in populariteit gestegen zijn, is geen verassing meer. Steeds meer gasten kiezen bewust voor een alcoholvr...

Deze dagen bieden extra omzetmomenten voor jouw horecagelegenheid!
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die net voor dat extra beetje omzet zorgen? Onze redactie heeft alle extra omzetmoment...

Een tone of voice, wat is dat?
De manier hoe je met je doelgroep communiceert, zegt heel veel over je merk. Het is een belangrijke eerste indruk waarmee je niet alleen een boodschap...

Eveline Wu: “Als chef raakte ik de nieuwsgierigheid een beetje kwijt”
Groots ondernemen. Waar de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is hun...

Ruim driekwart Nederlanders wil online reservering in horeca zelf kunnen beheren
Ruim driekwart (77 procent) van de Nederlandse consumenten vindt het belangrijk om een online gemaakte reservering in de horeca zelf te kunnen wijzige...
Thuisbezorgd.nl: dit zijn de food trends van 2025
Wat Nederlanders bezighoudt, heeft invloed op onze eetgewoonten en de manier waarop we eten bestellen. Dat blijkt uit het jaarlijkse Food Trends rappo...
6 redenen om mee te doen aan het NK Lekkerste Broodje 2025
Ondernemers die trots zijn op hun lunchroom en de kans willen grijpen meer gasten aan te trekken, kunnen in 2025 deelnemen aan een uniek evenement: de...

Rob Leemker: “De vrijheid om leuke dingen te kunnen doen is belangrijk”
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Michelin-uitreiking: geen sterrenregen, maar een matig buitje
Op maandag 7 oktober was het dan eindelijk zover: na anderhalf jaar stilte was er weer een Michelinuitreiking. Dit jaar was de uitreiking weer terug i...

Gronings News Cafe serveert Beste Nacho’s van Nederland
Nacho’s zijn niet meer weg te denken van de menukaarten van Nederlandse horecazaken, want gasten zijn dol op het smaakvolle deelgerecht. Om te o...

Finalisten HANOS Gouden Koksmuts 2024 bekend
Op woensdag 26 september vond tijdens Gastvrij Rotterdam de voorronde van de HANOS Gouden Koksmuts plaats. Tien teams streden in twee rondes om een pl...

Restaurant de Vijf Seizoenen uit België wint Green Chefs Hat
Op dinsdag 24 september streden vier teams uit Nederland en België tijdens Gastvrij Rotterdam om de winst van de prestigieuze Green Chefs Hat. De...

JRE chef Eric van Bochove* vaart met Swan Hellenic van Amsterdam naar Lissabon
JRE-Jeunes Restaurateurs kondigt aan dat Michelin-ster chef Eric van Bochove, van restaurant ’t Vlasbloemeken* in Koewacht, zal meevaren met S...
Beste Nederlandse vegan restaurant van 2022 sluit de deuren
Restaurant Mama Gaia is bezig aan haar laatste weken. Eigenaar Merijn Everaarts, tevens de bedenker van hervulbare waterfles Dopper, laat via social m...

September heeft 3 bijzondere kansen voor restaurants
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De RestaurantKrant heeft all...

Augustus: 3 extra omzetmomenten voor restaurants
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De RestaurantKrant heeft...

“Spannend om in de huiskamer van het dorp de hardlopers van de kaart te halen”
Bjorn Stukje (37) transformeerde een jaar geleden café De Egelantier in Den Dolder naar Bistro Hero. De zaak onderging een restyling waarbij de...

Extra omzetmomenten voor restaurants in juli 2024
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De RestaurantKrant heeft alle...

Koninklijke Horeca Nederland lanceert vacatureplatform voor de horeca
Net als de meeste sectoren, kampt ook de horeca nog steeds met arbeidskrapte. En naar verwachting houdt deze de komende jaren nog aan. Daarom lanceert...

‘Do-F&B’ concept The All Out Amsterdam gaat van start
Vrijdag 12 april opent The All Out Amsterdam haar deuren in Amsterdam. Dit do-F&B en socializing concept, afkomstig van de creatieve geesten achte...

Extra omzetmomenten voor restaurants in mei 2024
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De RestaurantKrant heeft...
Alarmbel bij restaurants: 15 procent van reserveringen annuleert niet
15 procent van de restaurantreserveringen in Nederland is een no-show. Dat blijkt uit de jaarlijkse Restaurant Monitor, uitgevoerd door BookDinners. 8...

Nieuw Haarlems fusion-restaurant Cookcru Culinary Hangout opent binnenkort haar deuren
In het centrum van Haarlem aan de Kruisweg verrijst binnenkort een kleurrijke culinaire hangout. Initiatiefneemster Scheherozade Pocorni is momenteel...

Extra omzetmomenten voor restaurants in april 2024
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De RestaurantKrant heeft alle...

Horeca Vakbeurs Hardenberg van start
Op de frisse, maar zonnige ochtend van 29 januari 2024 om klokslag 11:00 ging het startschot voor de langverwachte nieuwe Horeca Vakbeurs...

Spinning Group verwelkomt iconische herberg Kraantje Lek in haar portfolio
Spinning Group kondigt met trots de overname aan van de historische herberg Kraantje Lek. Het betoverende pand, dat zijn oorsprong kent in 1542, voegt...

Column Charlotte Mauritz: Gaat de horeca in 2024 AI echt goed gebruiken?
Tijdens de afgelopen Horecava hebben we de eerste stappen van AI binnen de horeca en de foodservice kunnen zien. Het lijkt erop dat AI nu eindelijk oo...

Op Horecava 2024 werd duidelijk hoe snel verandering gaat
Horecava, vond van 8 t/m 11 januari plaats in Rai Amsterdam. Deze editie stond onder andere in het teken van professionalisering. Door stijgende prijz...

Horecava Innovation Awards 2023 uitgereikt; dit zijn de winnaars
De winnaars van de Horecava Innovation Award 2023 zijn bekendgemaakt. Overall winnaar 2023 is Albron met Smaakchef. Smaakchef ontzorgt het zorgpersone...

Extra omzetmomenten voor restaurants in maart 2024
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De RestaurantKrant heeft alle...

Themamaand Rendement: Zo verhoogt AI het rendement van een restaurant
De horeca heeft in de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt, maar deze ontwikkeling brengt uitdagingen met zich mee wat betreft kostenbeh...

Accountmanager bij Uitgeverij PS: 16-24 uur per week
Wil jij deel uitmaken van een dynamisch team en ben je gedreven om commerciële doelstellingen te behalen? Uitgeverij PS: zoekt een enthousiaste a...

Voorschot bij reservering zorgt voor onbegrip bij horecagast
Ruim 2 op de 5 (44 procent) Nederlanders begrijpt niet waarom ze een aanbetaling moeten doen bij het plaatsen van een online reservering voor een rest...

Themamaand Rendement: Welke trends en ontwikkelingen kunnen jouw rendement verhogen?
Net als in veel andere sectoren geldt ook in de horeca dat stilstand achteruitgang is. Concepten en businessmodellen die vijf jaar geleden voor veel a...