Ondernemers die trots zijn op hun lunchroom en de kans willen grijpen meer gasten aan te trekken, kunnen in 2025 deelnemen aan een uniek evenement: de...
Vandaag, precies vijftig jaar geleden op 17 mei 1974, werd Kaatje bij de Sluis geboren in Blokzijl. Fons en Anneke van Groeningen stichtten het restau...
Gastvrij Rotterdam vierde dit jaar haar tiende editie. Dit jaar besloeg de horecavakbeurs vijf uitverkochte beurshallen in Rotterdam Ahoy, waarmee dez...
De nieuwe Joop Braakhekke Hospitality Award is gelanceerd én uitgereikt tijdens de opening van de tiende editie van Gastvrij Rotterdam. Noë...
Le Garage, het bekende Amsterdamse restaurant van de inmiddels overleden Joop Braakhekke, is failliet verklaard. Dit meldt Quote na een bericht van de...
'De 8 van...' is een initiatief van de redactie van De RestaurantKrant. In deze rubriek krijgen prominente horecamensen de keuze om 8 interviews door...
Eén van de hoogtepunten van het NK De Lekkerste 2023 op de Horecava was de onthulling van het Johan van der Weerdplein voor het wedstrijdpodium...
De kwaliteit van veel ‘gemaksproducten’ is de afgelopen jaren steeds beter geworden. Toch blijft koken vooral een ambacht. In sterrenresta...
Hij was zijn tijd ver vooruit, werkte met passie en was een strenge - doch rechtvaardige - leermeester. Vakgenoten omschrijven de overleden sterr...
Het is bijne een jaar geleden dat Joop Braakhekke is overleden. Uitgeverij Kosmos brengt een ode uit aan de bekende (tv-)kok met het kookboek Ode aan...
Vanaf 1 juni is het bestuur van Bocuse d’Or Nederland versterkt met 3 nieuwe bestuursleden. Met het vertrek van Marc van Gulick en het overlijde...
Joop Braakhekke is op 75-jarige leeftijd overleden. Hij vocht al langere tijd tegen kanker. De familie van Joop Braakhekke maakte dit nieuws dond...
CHEF®, onderdeel van Nestlé Professional, en Bocuse d’Or Nederland hebben op Gastvrij Rotterdam 2016 een exclusieve samenwerkingsover...
In 1915 liet Dikker & Thijs Nederland verrassende smaken proeven. Vanaf 25 mei 2016 doet Thijs by Dikker & Thijs precies datzelfde. Stedelijker en e...
Het seizoen van de Oosterscheldekreeft is weer in aantocht. Traditioneel start het seizoen met de veiling van de eerste Oosterscheldekreeft voor het...
Het culinaire imago van Nederland in het buitenland verdient extra aandacht. Daarom heeft Bocuse dÂOr Nederland zich met een aantal partners ingeze...
'Le Garage 25 jaar' is uitgeroepen als het beste chefbook en beste Franse gerechten boek van Nederland en tevens genomineerd als beste in deze categ...
De huidige chef van Paul Bocuse, sinds 1995, Christophe Muller, gaat bij het Amsterdamse Le Garage enkele typische Bocusegerechten bereiden. De Liè...
Een vakjury van SVH Meesterkoks die gelauwerd zijn met vele Michelinsterren, zal op 21 september acte de presence geven bij de Nederlandse finale va...
Emiel Kwekkeboom (La Rive, Amsterdam) en Gert van der Heijden (Landgoedhotel Het Rode Koper, Leuvenum) hebben zich tijdens de voorronde voor de Nede...
Zo'n 200 topkoks, waaronder Jonnie Boer, Joop Braakhekke, Paul Fagel en Robert Kranenborg hebben de Tweede Kamer in een brief gevraagd niet akkoord te...
De weg naar de Bocuse d’Or wereldfinale in Lyon van het Nederlandse team leest als een avonturenboek. Een kapotte oven tijdens de Europese final...
Kasteel de Haar Utrecht presenteert van 9 september tot en met 30 november 2014 de tentoonstelling ÂCulinaire geheimen van De HaarÂ. Chef Joop Braak...
Restaurant En Pluche in Amsterdam is heropend. 'Le Garage en Pluche', zoals En Pluche officieel heet, is van oorsprong een aanvulling op restaurant Le...
Op 24 februari zal Bas Vermeijden, patron van "restaurant De Dis-eten & drinken":http://www.restaurantdedis.nl/ in Den Haag, als jongste lid van "Euro...
De officiële opening van de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam werd op maandag 23 september verricht door de Rotterdamse wethouder Hamit Karakus. Het...
Tijdens de opening van de nieuwe horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 23 september vindt de officiële kick-off richting de Nederlandse finale...
Richenel Doekhi is de nieuwe chef-kok in het Frans restaurant L'invité le Restaurant. Hij volgt deze maand Aimé van der Veen op in de Amsterdamse Jo...
Frank Bakkenes won donderdag de Cas Spijkers Troffee tijdens de Horecava. Vanwege zijn loyaliteit en collegialiteit aan de Cas Spijkers Academie won h...
Kim Delissen heeft met haar creatie 'Alles is Liefde' de titel van Lekkerste Horeca Broodje 2013 gewonnen. "Verse ingrediënten en uiterst lekker. Dit...
Jeffrey Schoeman, chef-eigenaar van restaurant Korianders in Rhenen, is ambassadeur geworden van Fill the Cup. Via dit initiatief steunt het restauran...
"Diningcity.com":http://www.diningcity.nl heeft een lijst gemaakt met daarop de 'rising star' restaurants van Nederland. Volgens het publiek en een ex...
Een zakenpartner van Joop Braakhekke uit het verre verleden heeft van zich doen laten spreken. Nu deze geldschieter van Le Garage zelf failliet is, wi...
Tv-kok Joop Braakhekke gaat zijn restaurant Le Garage verkopen. Sommelier Erwin Walthaus zou de nieuwe eigenaar worden, meldt De Telegraaf. Hoewel...
Trainen, trainen, trainen. Geen enkel vrij uurtje meer hebben. Het hoofd volledig bij dat ene finalemoment. In deze fase zitten de Nederlandse deelnem...
Joop Braakhekke is ambassadeur geworden van Fill the Cup, een initiatief tegen kinderhonger. Elke keer als gasten uit eten gaan betalen ze op de reken...
Vanwege de eenvoud en zijn creativiteit in de smaakbeleving wint George Walta dit jaar het Lekkerste Broodje in de categorie Horeca. Joop Braakhekke r...
Restaurantvereniging Euro-Toques Nederland heeft een nieuwe voorzitter. Ted Janssen is de opvolger van de begin dit jaar overleden Fred Dijsselbloem....
Met de nieuwe Bib Gourmand Benelux 2012 gids is Nederland per saldo vijf Bib-adressen rijker geworden. Michelin geeft zeventien nieuwe zaken het predi...
Een foto zegt meer dan duizend woorden. Vandaar dit fotoverslag van De RestaurantKrant. We waren live en ter plekke aanwezig. ~Drukte en concentratie...