86 procent van de vrouwen herkent het: zittend op het toilet van hun favoriete restaurant ontdekken ze dat ze geen menstruatieproducten bij zich hebbe...
Restaurant Wolfslaar, bekroond met een Michelinster en bekend om zijn verfijnde gastronomie, verwelkomt met trots Jelle van Ravenstein als nieuwe somm...
Een logo is het gezicht van je bedrijf. Een ijkpunt, een kenmerk. Een beeld dat bijblijft als je het goed doet, maar waar je ook snel mee de fout in k...
ProWein wordt in 2025 opnieuw het hoogtepunt van de internationale wijn- en distilleerindustrie. Onder het motto 'Ontdek de smaak van morgen' presente...
Groots ondernemen. Waar de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is hun...
Een brandguide, jouw merk op papier, is de belangrijkste basis voor een solide onderneming. Je logo, merkkleuren, tone of voice en uitgeschreven conce...
Horecaondernemers staan voor de uitdaging om de juiste keuzes te maken in hun investeringen. In de reeks ‘Investeren in…’ helpen we...
De locatie van een restaurant speelt de belangrijkste rol bij de keuze voor een restaurantketen. Italiaanse restaurants kiezen mensen vooral vanwege h...
Flore** is maandag tijdens de We’re Smart Green Guide-uitreiking in het Spaanse Valencia uitgeroepen tot vijfde beste groenterestaurant van de w...
Chef-kok Marco Prins uit Maasdijk heeft twee Michelinsterren ontvangen voor zijn werk bij Chef's Table at Brooklyn Fare in New York. Dit schrijft het...
Wat Nederlanders bezighoudt, heeft invloed op onze eetgewoonten en de manier waarop we eten bestellen. Dat blijkt uit het jaarlijkse Food Trends rappo...
Donderdag 28 november maakte Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH), namens de commissie Beste Leerbedrijf Horeca, bekend welke leerbedrijven in de Top...
In de horeca is tafelaankleding en het uitgeven van gerechten steeds meer een essentieel onderdeel van de beleving voor de gast. Maar hoe zorg je ervo...
47 procent van de Nederlandse consumenten geeft aan het geen probleem te vinden dat horecazaken hun reserveringsgegevens gebruiken voor een betere gas...
Het Utrechtse restaurant WOK! Asian Street Food lanceerde vijf jaar geleden, in maart 2019, de eerste publieke sharefundingcampagne op Eyevestor. Dit...
Pizza Profs, het platform voor alle professionele pizzabakkers in Nederland, organiseert op maandag 28 oktober 2024 het tweede Pizza Inspiratie Event...
Maandag vond de jaarlijkse uitreiking van de Michelinsterren plaats in Maastricht en er was ruimte voor elf nieuwkomers. Veertien restaurants verloren...
Ben jij startende ondernemer in de horeca? Dan moet je mogelijk in oktober je eerste btw-aangifte invullen. De deadline voor de aangifte en betaling i...
Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Stichting Horeca Onderwijs (SHO) delen een primeur tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. De allereerste...
Hangry Hats brengt een nieuwe manier van nutrious fastfood; Een snelle maaltijd, zonder schuldgevoel. Het innovatieve foodconcept geeft vanaf 10 oktob...
Ondernemen in… In het midden van het Groene Hart staat de scheve toren van de Sint-Janskerk als kenmerkend symbool van Linschoten. De verzakte...
Sterrenchef Edwin Vinke zet een stap terug en draagt het restaurant De Kromme Watergang over aan zijn zoon, Tom Vinke. Tom, die al ruim acht jaar in d...
Twee chefs van Nederlandse restaurants strijden dit jaar om de titel beste jonge chef in de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition 2024/2025. Noa...
Drie op de vijf horecamedewerkers zijn wel eens jaloers op zzp’ers. Dit blijkt uit onderzoek van Quinyx, aanbieder van AI-gedreven softwareoplos...
Vandaag debatteert de Tweede Kamer met het nieuwe kabinet over de regeringsverklaring. Als coalitie vanuit de sport, nieuws, boeken, cultuur, evenemen...
Voor het derde jaar op rij heeft een groot deel van het kleinere mkb de winst zien afnemen. “Dit zijn cijfers die de kwetsbaarheid van deze zoge...
Horecava, de grootste horecabeurs van Nederland, kondigt een langdurige samenwerking aan met Wine Professional, de belangrijkste wijnbeurs van de Bene...
De Rooi Pannen en Bonheur Horeca Groep hebben de krachten gebundeld om de catering te verzorgen tijdens de Special Olympics Nationale Spelen. Dit bijz...
Het nieuwe premium restaurant en cocktailbar van exploitant Magnicity gaan een unieke ervaring bieden in Rotterdam. Celest, geïnspireerd op het v...
De veronderstelling dat Michelin veel belang hecht aan decor en service, klopt niet altijd. “Het eten is en blijft het belangrijkste”, ald...
De verkoop van de bekende Spaanse serranoham en chorizo is in de afgelopen jaren sterk gegroeid in Nederland. Vandaar dat de toezichthoudende verenigi...
Zondag 26 mei ging om 12.00 uur ’s middags de vijfde editie van 24H Chefs van start op Kasteel Kerckebosch in Zeist. 24 van Nederlands allerbest...
Uit recent onderzoek blijkt dat 60 procent van de horecamedewerkers overweegt om van baan te wisselen of hun huidige baan op te zeggen. Dit onderzoek...
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...
Bjorn Stukje (37) transformeerde een jaar geleden café De Egelantier in Den Dolder naar Bistro Hero. De zaak onderging een restyling waarbij de...
Ik denk dat dit de belangrijkste woorden zijn die ik ooit van iemand tijdens werk heb geleerd; als je stil bent leer je meer. Voor mij draait het alti...
De Horeca Academie opent in september haar deuren voor Engelstalige koksstudenten op de SVO locatie in Eindhoven centrum. De praktijkgerichte mbo scho...