Na maanden van voorbereidingen is het eindelijk zover: De Beren opent 1 november haar tweede vestiging in Valkenburg. Dit nieuwe restaurant, gevestigd...
Sterrenchef Toine Hermsen is afgelopen donderdag onverwachts overleden. De chef was een van de eerste Nederlandse koks die twee Michelinsterren kookte...
Op dinsdag 28 mei was Restaurant Sillyfox in Veghel het bruisende culinaire middelpunt ter gelegenheid van de jaarlijkse JRE-Jeunes Restaurateurs &lsq...
Elke maand maken de inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de bekende gids. D...
Restaurantvereniging JRE-Nederland bekroont ondernemerschap tijdens Eindejaarsdiner met prijzen voor Basiliek (Harderwijk), Cèpes in Hotel de S...
'De 8 van...' is een initiatief van de redactie van De RestaurantKrant. In deze rubriek krijgen prominente horecamensen de keuze om 8 interviews door...
Het begon met de titel ‘eerste vrouwelijke meesterkok van Nederland’. Die bekroning leidde Margo Reuten naar vele andere podia, waar ze &o...
Op 24 april is het zo ver: de jaarlijkse Sterrenceremonie van Michelin Nederland in Amsterdam. Inspecteurs van Michelin maken maandelijks enkele resta...
Elke maand maken inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de gids van 2023...
Château St. Gerlach, onderdeel van Oostwegel Collection, presenteert in november 2022 officieel haar nieuwe restaurant Les Salons. Het châ...
Midden in het nieuwe belevingscentrum Par’Course, omgeven door het groene Heuvelland, opent op 8 februari restaurant De Beren Valkenburg haar de...
Vrijdagavond volgt een nieuwe coronapersconferentie met minister-president Mark Rutte en de nieuwe zorgminister op het hoofdpijndossier corona, E...
Het nieuwbakken kabinet komt donderdagochtend bij elkaar om de huidige stand van zaken omtrent het coronavirus en de daarbij horende beperkende maatre...
Het nieuwe bezorgrestaurant van restaurantketen De Beren bezorgt vanaf 11 januari gerechten voor thuis vanuit het voormalig pand van Parketshop Katwij...
Chef Sven en gastvrouw Joëlle Nijenhuis hebben op 4 december de deuren van hun restaurant Ambrozijn in Valkenburg geopend. Het fine-dining-restauran...
Tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d’Or, op maandag 20 september tijdens Gastvrij Rotterdam, is de organisatie zeer vereerd dat zij de vol...
Martin Hendricks is eigenaar en oprichter van Black Label Hotels, dat hotels heeft in het zwaargetroffen deel van Limburg. Berghotel Vue in Berg...
Eind maart van dit jaar maakte de eigenaren bekend dat zij in het oude Protestantse kerkje in Valkenburg hun eigen fine-dining restaura...
Naar verwachting medio november van dit jaar zal de voormalige protestantse Irenekerk aan de Plenkertstraat in Valkenburg het decor zijn van een gehee...
Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de m...
Op audiëntie bij John Keulartz (links op de foto), de bekendste horecaondernemer van Venlo en omstreken. Het woord audiëntie ligt niet ver v...
De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis....
Eigenaren Herman Cooijmans en Robin Groos pakten vanochtend in het DeLaMar Theater de eerste Michelinster met hun Restaurant Eden uit Valken...
Bistro Croquant in Maastricht sluit per 1 juli 2019 aan bij Maastricht Culinair. Eigenaar Roland Philipsen is verheugd dat zijn kwaliteitsbistro binne...
Ida Kleijnen is dinsdag op 82-jarige leeftijd overleden in Lanaken. Zij was de eerste Nederlandse vrouw met een Michelinster. In 1983 kookte ze een st...
De culinaire provincie Noord-Brabant is een hotspot rijker. Aan de Eindhovenseweg in Valkenswaard openen Brabanders Robin Groos en Herman Cooijmans za...
IENS presenteert vandaag de Insider Top 2019 lijst; de 250 beste restaurants van Nederland die gedurende ten minste 6 maanden aan de Insider-criteria...
Op de Waddeneilanden zijn relatief veel winkels en horecazaken. Omgerekend naar aantal inwoners staan op de Wadden van alle gemeenten de meeste wink...
De nieuwe chef voor restaurant Violin is Sven Nijenhuis. Hij volgde Eric van de Weijer op en drukt vanaf april zijn stempel op de nieuwe men...
Er is geen vrouw binnen onze landsgrenzen zoals Margo Reuten. Zeer zeker niet op culinair vlak. De drive en de passie die deze sterrenchef tentoonspre...
Op de derde dag van horecavakbeurs BBB Maastricht 2017 streden Limburgse koks in het theater van Cooking Mania met Limburgse streekproducten. De deeln...
Fletcher Hotel-Restaurant Kasteel Erenstein heeft Luc Rinkens als nieuwe manager van het restaurant aangesteld. Sinds 2 oktober zwaait Rinkens de mana...
Event Centre Vinkeveen is op donderdag 21 september officieel geopend door Burgemeester Divendal. Tijdens de drukbezochte avond hebben genodigden kenn...
De Gaia Green Awards zijn awards voor horecabedrijven die ondernemen met ruime aandacht voor duurzaamheid. De vakjury van de Gaia Green Awards heeft v...
Boekhouden, dat doe je toch voor de fiscus? Dat is wat vooral beginnende ondernemers denken. Maar ervaring leert dat een goede registratie goud waard...
JRE Nederland begint 2017 met zes nieuwe leden. De restaurants De Ertepeller in Papendrecht, De Loohoeve in Schoonloo, De Rozario in Helmond, De Witte...
Midden in het centrum, direct naast de stadschouwburg van Almere opent begin 2017 een derde vestiging van Bierfabriek. Het eigenzinnige horecaconcept...
De bij JRE Nederland aangesloten restaurants hebben zaterdag 2 juli met een guerrilla-achtige actie laten zien dat lunchen of dineren op niveau allesb...
Tommy (chef) en Stefanie (barvrouw) werken met veel plezier bij de biologische burgerbar Studio 54 in Sittard. Studio 54 is samen met zaken als Bagel...
De nieuwe Hygiënecode voor de horeca geldt vanaf 1 april. De Hygiënecode is vanaf deze week al verkrijgbaar via de webshop van KHN. Met deze nieuwe...