Horecaondernemers in Noord-Holland krijgen meerdere nieuwe praktische mogelijkheden aangereikt om de veiligheid en gastvrijheid in hun horecabedrijven...
De gastronomische wereld is flink opgeschud: Hans van Wolde verslaat zijn collega’s en neemt met restaurant Brut172 plaats op nummer 1 in de Lek...
Het Nederlands Culinair Team, vertegenwoordigd door Tom Lamers en Tim Hoppe, heeft afgelopen week zilver en de Sustainability Award gewonnen tijdens d...
We zijn allemaal bewust dat we onze planeet moeten beschermen, waardoor we steeds meer op zoek zijn naar ecologische alternatieven zoals elektrische a...
Maandag vond de jaarlijkse uitreiking van de Michelinsterren plaats in Maastricht en er was ruimte voor elf nieuwkomers. Veertien restaurants verloren...
Het Maastrichtse MECC was vandaag het decor van de MICHELIN Gids Ceremonie Nederland waar de langverwachte selectie voor 2024 bekend werd gemaakt. Het...
Michelin geeft het startschot van een spannende periode voor gastronomisch Nederland met de bekendmaking van de nieuwe Bib Gourmand restaurants. Een w...
Donderdag 25 juli werden in Zeeland de jaarlijkse prijs voor het Beste Paviljoen van Nederland uitgereikt. Woest 17 ontving de hoofdprijs voor het Bes...
Op maandag 24 juni streden de drie geselecteerde teams Restaurant Puur Sanh, Restaurant Basiliek en Restaurant Zoldering op het podium van de Nederlan...
Niets vult een horecazaak zo aangenaam als de geur van versgebakken brood. Deze geur kan een belangrijke marketingtool zijn, omdat het een gevoel van...
Op 26 mei was het zo ver: de finale van het NK Blindproeven, het Concours Le Vin en Direct 2024 bij Landgoed Dijnselburg in Zeist. Voor de zesde keer...
Restaurant Noor in Groningen is verkozen tot zevende beste nieuwe toprestaurant van Europa door het invloedrijke Opinionated About Dining (OAD). Het i...
De lente is het seizoen met de meeste officiële feestdagen in Nederland. Goede Vrijdag, Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinkster...
Het NK Blindproeven gaat van start op zondagmiddag 26 mei. Voor de zesde keer vindt de jaarlijkse titanenstrijd plaats tussen de beste wijnproevers ui...
De populaire Caribische Fusion restaurantketen Mondi breidt uit naar Rotterdam. Na drie vestigingen in Amsterdam en Badhoevedorp slaat Mondi zijn vleu...
Veiligheid is een belangrijk onderdeel van het runnen van een horecazaak. Horeca is vaak tot laat in de avond open en in bepaalde gelegenheden gaat er...
Deze zomer brengt The Entourage Group hun Mr Porter Steakhouse, Bar & Lounge naar Ibiza als een pop-up en verwelkomt gasten vanaf 17 mei voor een...
Thuisbezorgd.nl reikt naar jaarlijkse gewoonte de awards uit voor de beste bezorgrestaurants van Nederland. Een recordaantal van 105.000 Nederlandse e...
Het beroep van Michelininspecteur is gehuld in mysterie. Wie zijn het en is het een fulltime functie? En hoe word je het eigenlijk? Michelin doet daar...
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...
Michelin heeft vandaag de nieuwe selectie Michelinsterren, Groene Sterren en Bib Gourmand restaurants voorgesteld voor België en Luxemburg. In he...
Emile van der Staak, chef van restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen, ontving maandag de Gault&Millau ‘Chef van het Jaar’ award. Hij...
De winnaars van de Gault&Millau Awards 2024 zijn 5 februari 2024 bekendgemaakt in Tivoli Vredenburg. Onder het toeziend oog van de top van de Nede...
Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...
Al bijna acht jaar weet reizend restaurant De Maaltuin bezoekers op bijzondere locaties te verrassen met haar succesvolle ingrediënten: een vijfg...
De omzet van de totale Nederlandse foodservicemarkt (horeca, gemak, catering) steeg in 2023 met 13,1 procent naar 21.498 miljoen euro. De omzet van de...
Net voor het einde van het jaar, op 29 december, heeft Izakaya DUKI de deuren aan het Rotterdamse Hofplein geopend. Het restaurant is onderdeel van de...
Elke maand maken de inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de bekende gids. D...
Restaurant Aroma Italian Fine Dining, gevestigd in het Gelderse Vaassen, heeft een plaats bemachtigd op de lijst van 50 Top Italy voor ‘Best Ita...
The Seafood Bar opent de deuren op een bijzondere locatie: de Beurs van Berlage aan het Damrak in Amsterdam. De verse vis en schaal- en schelpdieren w...
Het in het uit 1634 stammende Gruizenkerkje gevestigde G7 Restaurant in Sittard heeft een gloednieuw interieur. Met een mix van oude kerkelementen...
Het was een bewogen jaar voor de horeca, en ook bij restaurantgids Lekker500 was er sprake van verandering en vernieuwing. De concurrentie aan de top...
Marèl Disselhorst van restaurant Yano in Rotterdam is uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2023. Deze prestigie...
Het Nederlandse team met Lonneke de Bruijn, Danny van Lamoen, Michael de Rooij en Coen Pollaert dat onlangs het Nederlands Kampioenschap Blindproeven...
Bierpairing is een trend die steeds populairder wordt in horecagelegenheden over de hele wereld. Het combineren van bier met de gerechten die op het m...
Op 22, 23 en 24 september vindt het eerste Low Food Festival plaats. Het eerste festival in zijn soort, waarbij bezoekers van alle niveaus niet alleen...
Na het succes van vorig jaar geeft sterrenrestaurant Noor in Groningen studenten dit jaar weer vijftig procent korting op de menuprijs. In 2022 waren...
In een eerdere bijdrage hebben wij al eens aandacht besteed aan een aantal onderwerpen die aandacht behoeven bij een overname van een horecabedrijf. W...
'De 8 van...' is een initiatief van de redactie van De RestaurantKrant. In deze rubriek krijgen prominente horecamensen de keuze om 8 interviews door...
Het begon met de titel ‘eerste vrouwelijke meesterkok van Nederland’. Die bekroning leidde Margo Reuten naar vele andere podia, waar ze &o...