Je hebt gezocht op: asperge

Friese topchefs halen 11.350 euro op voor Braziliaanse straatkinderen
3 oktober 2024Nieuws

Friese topchefs halen 11.350 euro op voor Braziliaanse straatkinderen

Acht topchefs met Friese roots hebben op 1 oktober 2024 tijdens het ‘Frysk Benefiet Diner’ in restaurant Mearkas gekookt voor de stichting...

Michelin voegt 24 nieuwe restaurants toe aan gids
18 september 2024Nieuws

Michelin voegt 24 nieuwe restaurants toe aan gids

Na enkele maanden geen nieuwe restaurants te hebben toegevoegd aan de Michelingids, hebben de inspecteurs van Michelin Nederland 24 restaurants o...

Carel Alberts: “Ik kies altijd voor de mens met het hart”
2 september 2024Nieuws

Carel Alberts: “Ik kies altijd voor de mens met het hart”

Ondernemen in… In het midden van het Groene Hart staat de scheve toren van de Sint-Janskerk als kenmerkend symbool van Linschoten. De verzakte...

Nieuw restaurant 'Vegitalian' in Rotterdam geïnspireerd op vegetarische mediterrane keuken
10 juni 2024Nieuws

Nieuw restaurant 'Vegitalian' in Rotterdam geïnspireerd op vegetarische mediterrane keuken

Rotterdam heeft een nieuwe hotspot: restaurant Vegitalian. Waar tot begin dit jaar de entree van Tech noir zat, is nu plaatsgemaakt voor een all day h...

Restaurant Noor in Groningen verkozen tot zevende beste nieuwe toprestaurant van Europa
22 mei 2024Nieuws

Restaurant Noor in Groningen verkozen tot zevende beste nieuwe toprestaurant van Europa

Restaurant Noor in Groningen is verkozen tot zevende beste nieuwe toprestaurant van Europa door het invloedrijke Opinionated About Dining (OAD). Het i...

24H Chefs 2024 vindt plaats op een schilderachtige locatie
15 mei 2024Nieuws

24H Chefs 2024 vindt plaats op een schilderachtige locatie

Op zondag 26 mei gaat om 12:00 uur voor de vijfde keer 24H Chefs van start. Na Zandvoort, Amsterdam en Utrecht is ditmaal het schilderachtige Kasteel...

“Spannend om in de huiskamer van het dorp de hardlopers van de kaart te halen”
7 mei 2024Nieuws

“Spannend om in de huiskamer van het dorp de hardlopers van de kaart te halen”

Bjorn Stukje (37) transformeerde een jaar geleden café De Egelantier in Den Dolder naar Bistro Hero. De zaak onderging een restyling waarbij de...

Rungis en Duch Cuisine slaan handen ineen
19 april 2024Nieuws

Rungis en Duch Cuisine slaan handen ineen

Groenten en fruit zo smaakvol én lokaal mogelijk aanbieden is al jarenlang één van de speerpunten bij Rungis uit Barendrecht. Ond...

Extra omzetmomenten voor restaurants in april 2024
1 februari 2024Nieuws

Extra omzetmomenten voor restaurants in april 2024

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De RestaurantKrant heeft alle...

Margo Reuten en Petro Kools: “Alles wat je op één hand kunt tellen is interessant”
2 mei 2023Nieuws

Margo Reuten en Petro Kools: “Alles wat je op één hand kunt tellen is interessant”

Het begon met de titel ‘eerste vrouwelijke meesterkok van Nederland’. Die bekroning leidde Margo Reuten naar vele andere podia, waar ze &o...

Een culinaire opening van het aspergeseizoen; Asperge de Bienvenue
14 maart 2023Nieuws

Een culinaire opening van het aspergeseizoen; Asperge de Bienvenue

Op vrijdag 14 april wordt op unieke wijze het aspergeseizoen geopend door House of Inspiration Nidum en restaurant Ovum. Op deze avond in Grave vindt...

Foto's: Herman Hell opent restaurant Grace met Marco Prins als chef
16 februari 2023Nieuws

Foto's: Herman Hell opent restaurant Grace met Marco Prins als chef

Het hoekpand op de Coolsingel, tegenover het stadhuis, werd na jarenlange leegstand grondig verbouwd door horecaondernemer Herman Hell. Geïnspire...

Jonnie en Thérèse Boer verzorgen nieuw KLM World Business Class menu
13 april 2022Nieuws

Jonnie en Thérèse Boer verzorgen nieuw KLM World Business Class menu

Vanaf deze week kunnen KLM World Business Class-klanten op vluchten vanuit Amsterdam uitkijken naar een voortreffelijk nieuw menu, samengesteld door d...

Column Monique van Gevelt: Liever lokaal en regionaal
8 april 2022Nieuws

Column Monique van Gevelt: Liever lokaal en regionaal

In 1968 werd ik geboren in een landelijke omgeving. Mijn ouders hadden een café-restaurant met 150 zitplaatsen én een boerderij met een...

Jumbo tipt twee restaurantwaardige recepten voor Pasen
6 april 2022Nieuws

Jumbo tipt twee restaurantwaardige recepten voor Pasen

Pasen is hét moment van het jaar om uitgebreid met familie of vrienden te tafelen en iets echts bijzonders op tafel te zetten. Want wat is er n...

MICHELIN Gids onthult drie nieuwe namen voor 2022
17 december 2021Nieuws

MICHELIN Gids onthult drie nieuwe namen voor 2022

Afgelopen woesdag maakte de MICHELIN Gids weer drie namen bekend. De inspecteurs hebben Restaurant 273 (Utrecht), Vive la Vie (Groningen) en Porta Sud...

Download de Horeca Kansen&Omzet Kalender
15 december 2021Nieuws

Download de Horeca Kansen&Omzet Kalender

Het einde van 2021 is aanstaande. ‘Gelukkig maar’, zullen veel horecaondernemers denken. Het zijn letterlijk donkere tijden voor veel onde...

Sander de Vette wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs
19 mei 2021Nieuws

Sander de Vette wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2021 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Sander de Vette. De 2...

't Wapen van Odijk bestrijdt de crisis
21 maart 2021Nieuws

't Wapen van Odijk bestrijdt de crisis

Irene Okkerman en Martijn van der Gun zijn de eigenaren van restaurant ’T wapen van Odijk. Tijdens de coronacrisis doen zij er alles aan om open...

Loyaliteit in de restaurantsector
21 december 2020Nieuws

Loyaliteit in de restaurantsector

Meer dan 95 procent van je beslissingen wordt in het onderbewustzijn genomen. De klant is dus al betrokken bij hetgeen je biedt, alleen je moet w...

''Natuurlijk kopen we weleens voorgesneden uitjes in''
28 september 2020Nieuws

''Natuurlijk kopen we weleens voorgesneden uitjes in''

Of je convenience- of gemaksproducten gebruikt in de keuken is vaak afhankelijk van het type restaurant waarin je werkt en welke volumes je draait. We...

Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 
29 mei 2020Nieuws

Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culi...

Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden
25 mei 2020Nieuws

Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De...

Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant
20 mei 2020Nieuws

Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelij...

Column Sico de Moel: Hoepeltje
30 april 2020Nieuws

Column Sico de Moel: Hoepeltje

'There ain´t no such thing as a free lunch'. Als horecaondernemers dachten we heel even dat we gratis geld van de overheid zouden k...

De horeca is geen cruciale bedrijfstak in crisistijd, en toch wacht ons straks een belangrijke taak
10 april 2020Nieuws

De horeca is geen cruciale bedrijfstak in crisistijd, en toch wacht ons straks een belangrijke taak

Nu alles zo’n beetje is stilgevallen is het verschil tussen week- en weekenddagen vervaagd. Alle dagen lijken op elkaar. Werk en privé zi...

Column Sico de Moel: We gaan weer open
31 maart 2020Nieuws

Column Sico de Moel: We gaan weer open

We gaan weer open! 3 weken gesloten kunnen we nog wel trekken, maar de verplichte sluiting lijkt nu toch langer te gaan duren. Mijn koks worden gek...

Meesterkok Rudolf Bos zwaait scepter over iconisch restaurant
12 maart 2020Nieuws

Meesterkok Rudolf Bos zwaait scepter over iconisch restaurant

Het befaamde Café Americain lanceert vandaag een gloednieuw menu van de hand van meesterkok Rudolf Bos. Bos zwaait sinds eind februari de scept...

Productkennis: Vergeten groenten
28 februari 2020Nieuws

Productkennis: Vergeten groenten

De eens zo vergeten groenten zijn duidelijk al langere tijd weer terug. Toch zijn de kenmerkende (smaak)eigenschappen niet bij iedereen bekend. En in...

Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs
19 februari 2020Nieuws

Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis....

Tres: intimate dining in Rotterdam
24 januari 2020Nieuws

Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monum...

Culinair feestje tijdens jubileum Rungis
10 juni 2019Nieuws

Culinair feestje tijdens jubileum Rungis

Je moet van goeden huize komen om ruim 300 doorgewinterde chefs en ondernemers te laten watertanden. De 30-jarige groente- en fruit specialist Rungis...

Verslag: een dag meekijken op de Cas Spijkers Academie
27 mei 2019Nieuws

Verslag: een dag meekijken op de Cas Spijkers Academie

De Cas Spijkers Academie is dé springplank voor aanstormend culinair talent. De ambitieuze studenten van de opleiding zijn verzekerd van een mo...

Restaurant ‘t Amsterdammertje wint Slag op de Schelde 2019
22 mei 2019Nieuws

Restaurant ‘t Amsterdammertje wint Slag op de Schelde 2019

De vijfde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht....

Een e-mail is 10 keer effectiever dan een post op social media
25 april 2019Nieuws

Een e-mail is 10 keer effectiever dan een post op social media

E-mailadressen zijn goud waard, maar restaurateurs doen er tot op heden weinig mee. “Een gemiddelde restaurateur kan niet eens een database van...

Sterk deelnemersveld kookwedstrijd Slag op de Schelde 2019
4 april 2019Nieuws

Sterk deelnemersveld kookwedstrijd Slag op de Schelde 2019

De finalisten voor kookwedstrijd Slag op de Schelde die op 21 mei op de Oosterschelde wordt gehouden, zijn bekend. Op het schip de Denick II strijden...

Kookwedstrijd Slag op de Schelde 2019 open voor inschrijving
18 februari 2019Nieuws

Kookwedstrijd Slag op de Schelde 2019 open voor inschrijving

De unieke kookwedstrijd Slag op de Schelde vindt dit jaar plaats op 21 mei en is open voor inschrijving. Tijdens de wedstrijd koken professionele chef...

Interview: "We zijn ten prooi gevallen aan smaakvervlakking"
7 februari 2019Nieuws

Interview: "We zijn ten prooi gevallen aan smaakvervlakking"

Michiel Korthals is filosoof en auteur van het boek ‘Goed eten’ en hoogleraar Filosofie bij de University of Gastronomic Science (Slow Foo...

Nieuwe Bagels & Beans geopend in Bergen op Zoom
13 december 2018Nieuws

Nieuwe Bagels & Beans geopend in Bergen op Zoom

Bergenaren kunnen vanaf woensdag 19 december rollend naar huis na een bezoekje aan de nieuwe Bagels & Beans in de Lombardenstraat. Want naast alle...

Team sterrenrestaurant Merlet wint kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018
19 juni 2018Nieuws

Team sterrenrestaurant Merlet wint kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018

De vierde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant Merlet in Schoorl. De persprijs van deze unieke...