Je hebt gezocht op: sterrenrestaurant

Michelin-uitreiking: geen sterrenregen, maar een matig buitje
22 oktober 2024Nieuws

Michelin-uitreiking: geen sterrenregen, maar een matig buitje

Op maandag 7 oktober was het dan eindelijk zover: na anderhalf jaar stilte was er weer een Michelinuitreiking. Dit jaar was de uitreiking weer terug i...

Alle 122 restaurants in Nederland met een of meer Michelinsterren in 2024
8 oktober 2024Nieuws

Alle 122 restaurants in Nederland met een of meer Michelinsterren in 2024

Maandag vond de jaarlijkse uitreiking van de Michelinsterren plaats in Maastricht en er was ruimte voor elf nieuwkomers. Veertien restaurants verloren...

Veertien restaurants verliezen Michelinster in 2024
7 oktober 2024Nieuws

Veertien restaurants verliezen Michelinster in 2024

De bekendmaking van de Michelinsterren in MECC Maastricht op maandag gaf bij veel restaurants aanleiding tot feest. Net als ieder jaar zijn er echter...

Overzicht Michelin 2024: Inter Scaldes bekroond met twee sterren
7 oktober 2024Nieuws

Overzicht Michelin 2024: Inter Scaldes bekroond met twee sterren

Het Maastrichtse MECC was vandaag het decor van de MICHELIN Gids Ceremonie Nederland waar de langverwachte selectie voor 2024 bekend werd gemaakt. Het...

“We worden voor gek verklaard”: van fine dining met Michelin-aanbeveling naar all-you-can-eat
2 oktober 2024Nieuws

“We worden voor gek verklaard”: van fine dining met Michelin-aanbeveling naar all-you-can-eat

Chefs én ondernemers Robert Poel en Patrick Elzinga wijzigen de koers van het door Michelin aanbevolen restaurant Savage in Harderwijk. Het fin...

Jordan Prince van Morille* wint de ‘Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf 2024’
1 oktober 2024Nieuws

Jordan Prince van Morille* wint de ‘Jonge Keukenhelden en Het Glazen Kalf 2024’

Woensdag 25 september werd tijdens de horeca vakbeurs Gastvrij Rotterdam op het Euro-Toques Nederland Kookpodium gestreden om de ‘Jonge Keukenhe...

Nelson Tanate van De Librije geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok
22 september 2024Nieuws

Nelson Tanate van De Librije geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Op vrijdag 20 september is Nelson Tanate (33), chef-kok van Restaurant De Librije*** in Zwolle, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Tanate...

De Librije*** komt in 2025 met documentaire
7 augustus 2024Nieuws

De Librije*** komt in 2025 met documentaire

Het welbekende driesterrenrestaurant De Librije wordt in de spotlight gezet van een nieuwe documentaire. De docu met Jonnie en Thérèse B...

Sommelier Sem Beks van De Librije*** over trends in bier foodpairing
6 augustus 2024Nieuws

Sommelier Sem Beks van De Librije*** over trends in bier foodpairing

De Librije*** in Zwolle was acht jaar geleden een van de eerste Nederlandse sterrenzaken met een eigen bierkaart. Hoe staat het daar nu mee? Food Insp...

Henrie en Ingrid van der Heijden openen Restobar Vista in Rotterdam
24 juli 2024Nieuws

Henrie en Ingrid van der Heijden openen Restobar Vista in Rotterdam

Ingrid en Henrie van der Heijden hebben op 15 juli 2024 Restobar Vista in Rotterdam geopend. Het is het tweede restaurant van het paar, dat ook eigena...

Sterrenrestaurant Vigor* uit het niets dicht: "Wegens omstandigheden"
19 juli 2024Nieuws

Sterrenrestaurant Vigor* uit het niets dicht: "Wegens omstandigheden"

Sterrenrestaurant Vigor*, van chef Lars Albers en sommelier Randy Bouwer, is per direct gesloten. Het duo wil via deze weg een faillissement voorkomen...

Alma Bistro in Breda geopend door Wouter van Laarhoven en Malou Hagenaars
9 juli 2024Nieuws

Alma Bistro in Breda geopend door Wouter van Laarhoven en Malou Hagenaars

Chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hebben op 5 juli 2024 Alma Bistro in Breda geopend. De gastronomische bistro is na sterrenresta...

Pittige tijden voor Flicka*: “Maar we gaan hier uitkomen”
2 juli 2024Nieuws

Pittige tijden voor Flicka*: “Maar we gaan hier uitkomen”

Thomas en Merlijn van Santvoort van restaurant Flicka* in Kerkdriel hebben een pittig jaar achter de rug. Er moest een WHOA-procedure worden gestart o...

Beluga Loves You* heeft dreigend faillissement afgewend
1 juli 2024Nieuws

Beluga Loves You* heeft dreigend faillissement afgewend

Het sterrenrestaurant van chef Servais en gastvrouw Stephanie Tielman verkeerde in zwaar financieel weer door tegenslagen als gevolg van lockdowns, wa...

Sergio Herman bereidt zich voor op Internationale Franchise-uitbreiding
1 juli 2024Nieuws

Sergio Herman bereidt zich voor op Internationale Franchise-uitbreiding

Frites Atelier, het fast-casual concept van Michelin-sterrenchef Sergio Herman, staat op het punt een belangrijke stap te zetten in zijn expansieplann...

Uitzonderlijke zaken met een Michelinster: van taco’s tot streetfood
5 juni 2024Nieuws

Uitzonderlijke zaken met een Michelinster: van taco’s tot streetfood

De veronderstelling dat Michelin veel belang hecht aan decor en service, klopt niet altijd. “Het eten is en blijft het belangrijkste”, ald...

Topchef Kees Meinderts opent uniek Fries kasrestaurant Mearkas
23 mei 2024Nieuws

Topchef Kees Meinderts opent uniek Fries kasrestaurant Mearkas

Samen met compagnon Christiaan Steijn heeft chef Kees Meinderts op 2 mei 2024 kasrestaurant Mearkas geopend. Het enige kasrestaurant van Friesland lig...

Sterrenrestaurant Vista Willemstad* breidt uit met Restobar Vista in Rotterdam
8 mei 2024Nieuws

Sterrenrestaurant Vista Willemstad* breidt uit met Restobar Vista in Rotterdam

Gastvrouw Ingrid en SVH Meesterkok Henrie van der Heijden van sterrenrestaurant Vista in Willemstad hebben per 7 mei 2024 restaurant HMB in Rotterdam...

De Bokkedoorns** maakt nieuwe maîtres bekend
3 mei 2024Nieuws

De Bokkedoorns** maakt nieuwe maîtres bekend

Tim Dorissen is de nieuwe maître van De Bokkedoorns. Al twaalf jaar is hij een rots in de branding en heeft alle kneepjes van het vak nog geleer...

Eten op hoog Michelinniveau in Rotterdam het duurst
30 april 2024Nieuws

Eten op hoog Michelinniveau in Rotterdam het duurst

Het internationale food magazine Chef’s Pencil heeft een groot onderzoek uitgevoerd onder 3.500 restaurants met één of meer Michel...

Mees Heesemans en Joorden Coppens van Nova College Hotelschool winnen Bokkedoorns Award
24 april 2024Nieuws

Mees Heesemans en Joorden Coppens van Nova College Hotelschool winnen Bokkedoorns Award

Studenten Horeca van de Nova College Hotelschool deden 23 april mee aan de jaarlijkse en, inmiddels twaalfde, masterclass en wedstrijd voor koks en ga...

Studenten Nova College Hotelschool strijden om de Bokkedoorns Award
15 april 2024Nieuws

Studenten Nova College Hotelschool strijden om de Bokkedoorns Award

Studenten Horeca van de Nova College Hotelschool doen 23 april mee aan de jaarlijkse en inmiddels twaalfde masterclass en wedstrijd voor koks en gasth...

Voormalig keukenchef van Rijks® Ivan Beusink opent restaurant Madunia
27 maart 2024Nieuws

Voormalig keukenchef van Rijks® Ivan Beusink opent restaurant Madunia

Gelegen aan de westkust van Ibiza, waar de adembenemende zonsondergang de ambiance neerzet, opent Madunia op 8 juni haar deuren. De naam Madunia is af...

Maître-sommelier Niels van Overmeire van De Bokkedoorns** wordt makelaar
27 februari 2024Nieuws

Maître-sommelier Niels van Overmeire van De Bokkedoorns** wordt makelaar

Niels van Overmeire stopt per 1 juni als maître-sommelier bij De Bokkedoorns** in Overveen. Hij maakt deze stap om een opleiding tot makelaar te...

Twee nieuwe restaurants krijgen twee sterren in Michelingids België en Luxemburg 2024
26 februari 2024Nieuws

Twee nieuwe restaurants krijgen twee sterren in Michelingids België en Luxemburg 2024

Michelin heeft vandaag de nieuwe selectie Michelinsterren, Groene Sterren en Bib Gourmand restaurants voorgesteld voor België en Luxemburg. In he...

“Ik vind niet dat je met een sterrenzaak verder komt dan zonder ster”
7 februari 2024Nieuws

“Ik vind niet dat je met een sterrenzaak verder komt dan zonder ster”

Ondernemen in Harderwijk. Bij binnenkomst, op een woensdagmiddag om 14:00 uur, valt op dat het al druk is in de keuken van Ratatouille. Het Harderwijk...

Dit zijn dit jaar de hoogst genoteerde stijgers in de Gault&Millau gids
5 februari 2024Nieuws

Dit zijn dit jaar de hoogst genoteerde stijgers in de Gault&Millau gids

De Gault&Millau gids 2024 werd maandag in Utrecht gepresenteerd. Maar liefst 842 restaurants prijken dit jaar op de lijst, waarvan 82 restaurants...

Gault&Millau gids 2024: De Librije wederom op 1, Restaurant 212 hoogst genoteerde stijger
5 februari 2024Nieuws

Gault&Millau gids 2024: De Librije wederom op 1, Restaurant 212 hoogst genoteerde stijger

Op maandag 5 februari werd in Utrecht de Gault&Millau gids 2024 gepresenteerd. Naast het uitreiken van maar liefst 18 awards, werd uiter...

Tweesterrenchef coacht Nederlands team Bocuse d’Or in wedstrijdkeuken van Hotel Okura Amsterdam
1 februari 2024Nieuws

Tweesterrenchef coacht Nederlands team Bocuse d’Or in wedstrijdkeuken van Hotel Okura Amsterdam

Niemand minder dan tweesterrenchef Arjan Speelman van restaurant Ciel Bleu heeft de rol van coach op zich genomen voor het Nederlandse team dat op 19...

Michelin onthult vijftien goedkoopste sterrenrestaurants van Nederland
9 januari 2024Nieuws

Michelin onthult vijftien goedkoopste sterrenrestaurants van Nederland

Sterrenrestaurants hebben over het algemeen het imago duur te zijn. Om dit stereotype te ontkrachten heeft Michelin nu een overzicht gemaakt van de go...

Foto's: Michelinchef Syrco Bakker opent nieuw restaurant op Bali
7 december 2023Nieuws

Foto's: Michelinchef Syrco Bakker opent nieuw restaurant op Bali

Voor wie Bali als vakantiebestemming kiest, kan vanaf nu ook een nieuw hoofdstuk toevoegen aan zijn culinaire belevenissen. De veelgeprezen tweesterre...

Inter Scaldes heropent en deelt eerste beelden van volledig vernieuwd restaurant
15 november 2023Nieuws

Inter Scaldes heropent en deelt eerste beelden van volledig vernieuwd restaurant

Het aftellen is begonnen en de laatste voorbereidingen worden getroffen. Donderdag, 16 november, heropent het iconische restaurant Inter Scaldes haar...

Sergio Herman na 10 jaar weer achter het fornuis in nieuw restaurant
3 november 2023Nieuws

Sergio Herman na 10 jaar weer achter het fornuis in nieuw restaurant

Sergio Herman (53) kondigt aan dat hij ‘minder bullshit’ in zijn leven wil en zich wil richten op een nieuw restaurant in Antwerpen. Hij h...

De Nieuwe Winkel** in Nijmegen opnieuw uitgeroepen tot beste groenterestaurant ter wereld
25 oktober 2023Nieuws

De Nieuwe Winkel** in Nijmegen opnieuw uitgeroepen tot beste groenterestaurant ter wereld

Het Nijmeegse tweesterrenrestaurant is door We’re Smart World voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot beste groenterestaurant ter wereld. Na...

Na jaren van pech is Beluga Loves You* nu waar het moet zijn
20 oktober 2023Nieuws

Na jaren van pech is Beluga Loves You* nu waar het moet zijn

Sinds de overname van het Maastrichtse restaurant Beluga Loves You* in 2019, kwam het horeca-echtpaar in een rollercoaster terecht vanwege coronalockd...

Column Giuseppe Mazziotta (18): Zo is het om te werken in een sterrenzaak als jong iemand
17 oktober 2023Nieuws

Column Giuseppe Mazziotta (18): Zo is het om te werken in een sterrenzaak als jong iemand

Natuurlijk zijn de Michelinsterren in restaurants datgene wat velen zo fascinerend vinden in de horeca. Het is een erkenning dat een restaurant buiten...

Restaurant Alma Oisterwijk breidt uit met een bistro in Breda
5 oktober 2023Nieuws

Restaurant Alma Oisterwijk breidt uit met een bistro in Breda

Ondernemers Malou Hagenaars en Wouter van Laarhoven breiden hun restaurant en bodega Alma in Oisterwijk uit met een bistro in Breda. De nieuwe loot aa...

Allereerste gastvrijheidskeurmerk ‘Gezellig’ gelanceerd
28 september 2023Nieuws

Allereerste gastvrijheidskeurmerk ‘Gezellig’ gelanceerd

Gastvrijheidsexperts Jeannine Sok en Sven Heijkoop hebben tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam het allereerste gastvrijheidskeurmerk voor de h...

Themamaand Bier: Bier wordt (eindelijk) serieus genomen
26 september 2023Nieuws

Themamaand Bier: Bier wordt (eindelijk) serieus genomen

In Frankrijk en Italië wordt er vaak een beetje meewarig gekeken wanneer een gast in een restaurant om een biertje vraagt bij het eten en ook in...

35-jarig ‘t Kalkoentje viert jubileum met hommage aan leermeesterschap
21 september 2023Nieuws

35-jarig ‘t Kalkoentje viert jubileum met hommage aan leermeesterschap

Toprestaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 35 jaar. Chef-patron Nico Klaver vierde het jubileum samen met zijn team met een speciale lunch di...