In Nederland is eigenlijk nooit sprake geweest van een lunchcultuur. Gemiddeld nemen wij een half uurtje pauze voor een boterham met een glas melk. Ee...
Maandag 16 september 2024 is het zover. Dan vindt de vijfde jubileumeditie van de SVH Meestertour plaats voorafgaand aan de Week van de Horeca. Tijden...
Sterrenchef Toine Hermsen is afgelopen donderdag onverwachts overleden. De chef was een van de eerste Nederlandse koks die twee Michelinsterren kookte...
Recent verschenen: de nieuwste editie van vakblad De RestaurantKrant. Nu te downloaden of online te lezen. Vakinformatie die geen enkele restaurateur...
'De 8 van...' is een initiatief van de redactie van De RestaurantKrant. In deze rubriek krijgen prominente horecamensen de keuze om 8 interviews door...
Het begon met de titel ‘eerste vrouwelijke meesterkok van Nederland’. Die bekroning leidde Margo Reuten naar vele andere podia, waar ze &o...
Na 19 jaar dragen gastvrouw Jessica en chef Rutger van der Weel hun restaurant Katseveer in het Zeeuwse Wilhelminadorp per 1 oktober 2022 over. De nie...
Het aantal vrouwelijke chefs zit wereldwijd in de lift, waarbij verschillende landen de afgelopen jaren een gestage toename hebben gemeld. Nederland b...
Op Internationale Vrouwendag eert Relais & Châteaux met trots haar vrouwen: hun vaardigheden, sterke punten en visie. De gedeelde waar...
Samen met initiatiefnemer van de Week van de Horeca Lennart Maas, Ricardo Eshuis (directeur SVH), Hiske de Boer (SVH), Mathieu van Druenen (landelijk...
Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Kees Visser, samen met zijn commis Jeffrey Buijl van Restaurant Cristó in Zierikzee, de winnaar gewor...
Tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d’Or, op maandag 20 september tijdens Gastvrij Rotterdam, is de organisatie zeer vereerd dat zij de vol...
Chef-kok Ron Blaauw wint het eerste seizoen van Snackmasters. In de finale uitzending moesten Ron en zijn tegenstander chef-kok Dennis Huwaë...
Bobby Rust, Ron Blaauw, Jacob Jan Boerma, Dennis Huwaë, Hans van Wolde, Margo Reuten, Richard van Oostenbrugge en André Gerrits zijn de ac...
In het prachtige restaurant Da Vinci* in Maasbracht is door de SVH Meesters Margo Reuten (SVH Meesterkok) en Petro Kools (SVH Meestergastheer) het dip...
Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisbo...
Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De...
De kook-tv-zender njam! lanceert op de Nederlandse televisie een unieke serie over Nederlandse sterrenchefs: De Sterrenkaart. De serie trapt af op zon...
Ida Kleijnen is dinsdag op 82-jarige leeftijd overleden in Lanaken. Zij was de eerste Nederlandse vrouw met een Michelinster. In 1983 kookte ze een st...
Het aftellen is begonnen, over een paar uurtjes weten we welke toprestaurants in Nederland een eerste Michelinster krijgen, er een ster bij zullen kri...
Margo Reuten, de enige sterrenchef die Nederland telt, is onderwerp van een mooie docu van BNNVARA. In de webdocu vertelt zij hoe het is om je als vro...
Restaurant Da Vinci in Maasbracht vierde op 14 september het 25-jarig bestaan met een lunch voor 25 powervrouwen uit de horeca, kunst, cultuur en poli...
Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft topsommelier Jesse Dean Bruijstens aangetrokken als maître-sommelier. Hij gaat in juni 2018 aan d...
Vanochtend is in het DeLaMar theater in Amsterdam de Michelingids voor 2018 gepresenteerd. het werd onder andere een feest voor Inter Scaldes, The Whi...
Op maandag 11 december worden de Michelinsterren weer uitgedeeld in Nederland, maar ongetwijfeld zullen er ook enkele chefs met een beteuterd gez...
Het einde van het jaar nadert. Tijd om terug te blikken op een bewogen jaar. We hebben een overzicht gemaakt van de meest gelezen artikelen van afgelo...
Chefkok Hans van Wolde van restaurant Beluga Loves You maakt zich niet druk om de daling van zijn restaurant in de Lekker 500. Tegen De Limburger ...
Naar de Lekker wordt ieder jaar reikhalzend uitgekeken door Nederlandse topchefs. Vandaag, maandag 30 oktober, is de lijst - de Lekker 2018 - naa...
Er is geen vrouw binnen onze landsgrenzen zoals Margo Reuten. Zeer zeker niet op culinair vlak. De drive en de passie die deze sterrenchef tentoonspre...
Vandaag verschijnt de derde editie van De RestaurantKrant. De krant is vernieuwd en is nu nóg voller met interviews en achtergronden die jij al...
Chef Margo Reuten van tweesterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht is door vereniging van luxehotels en toprestaurants Relais & Châteaux ben...
Op dinsdag 19 mei is Stan Kerckhoffs (1978) officieel geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Kerckhoffs is maître en sommelier bij Latour* in het...
Executive chef Sidney Schutte van Waldorf Astoria Amsterdam en Librije's Zusje Amsterdam kreeg gistermiddag de Zilveren Ui 2014 uit handen van Oos Ke...