Je hebt gezocht op: vega

6 redenen om mee te doen aan het NK Lekkerste Broodje 2025
20 november 2024Nieuws

6 redenen om mee te doen aan het NK Lekkerste Broodje 2025

Ondernemers die trots zijn op hun lunchroom en de kans willen grijpen meer gasten aan te trekken, kunnen in 2025 deelnemen aan een uniek evenement: de...

Uniek Frans concept Taster opent eerste Nederlandse vestiging
8 november 2024Nieuws

Uniek Frans concept Taster opent eerste Nederlandse vestiging

Knapperige Korean fried chicken, de lekkerste smashburgers, Nashville-stijl hot chicken of heerlijke plantaardige ‘guilty pleasures’: het...

Nederlands Culinair Team wint Zilver en Sustainability Award in Singapore
31 oktober 2024Nieuws

Nederlands Culinair Team wint Zilver en Sustainability Award in Singapore

Het Nederlands Culinair Team, vertegenwoordigd door Tom Lamers en Tim Hoppe, heeft afgelopen week zilver en de Sustainability Award gewonnen tijdens d...

Dit zijn de meest vega-friendly steden van Nederland
29 oktober 2024Nieuws

Dit zijn de meest vega-friendly steden van Nederland

We zijn allemaal bewust dat we onze planeet moeten beschermen, waardoor we steeds meer op zoek zijn naar ecologische alternatieven zoals elektrische a...

Diego Buik opent nieuwe burger hotspot 'Smash' in Rotterdam
28 oktober 2024Nieuws

Diego Buik opent nieuwe burger hotspot 'Smash' in Rotterdam

Rotterdam is een nieuwe burger hotspot rijker. Chef-kok Diego Buik, bekend van Diego’s Burgers en De Duurste Burger Ter Wereld, heeft zijn nieuw...

Alle 122 restaurants in Nederland met een of meer Michelinsterren in 2024
8 oktober 2024Nieuws

Alle 122 restaurants in Nederland met een of meer Michelinsterren in 2024

Maandag vond de jaarlijkse uitreiking van de Michelinsterren plaats in Maastricht en er was ruimte voor elf nieuwkomers. Veertien restaurants verloren...

“We worden voor gek verklaard”: van fine dining met Michelin-aanbeveling naar all-you-can-eat
2 oktober 2024Nieuws

“We worden voor gek verklaard”: van fine dining met Michelin-aanbeveling naar all-you-can-eat

Chefs én ondernemers Robert Poel en Patrick Elzinga wijzigen de koers van het door Michelin aanbevolen restaurant Savage in Harderwijk. Het fin...

Karma Kebab opent nieuw restaurant in hartje Amsterdam
30 september 2024Nieuws

Karma Kebab opent nieuw restaurant in hartje Amsterdam

  Vanaf 27 september opent Karma Kebab een restaurant in het hart van Amsterdam op Leidsekruisstraat 10. Na het succes van een flagshipstore in...

De kracht van co-branding
26 september 2024Nieuws

De kracht van co-branding

McDonald’s en Travis Scott of, iets dichterbij, Poké Perfect en Ron Blaauw: het zijn voorbeelden van succesvolle samenwerkingen die niet...

Twee chefs uit Nederlandse keukens in de race voor titel ‘World’s Best Young Chef’
7 augustus 2024Nieuws

Twee chefs uit Nederlandse keukens in de race voor titel ‘World’s Best Young Chef’

Twee chefs van Nederlandse restaurants strijden dit jaar om de titel beste jonge chef in de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition 2024/2025. Noa...

Lancering van de Dry Aged Biet Chefs Club: Een revolutie in de food service
11 juli 2024Nieuws

Lancering van de Dry Aged Biet Chefs Club: Een revolutie in de food service

Op dinsdag 8 juli is de innovatieve Dry Aged Biet Chefs Club officieel gelanceerd, een unieke samenwerking tussen vier vooraanstaande topchefs: Yornie...

Beste Nederlandse vegan restaurant van 2022 sluit de deuren
8 juli 2024Nieuws

Beste Nederlandse vegan restaurant van 2022 sluit de deuren

Restaurant Mama Gaia is bezig aan haar laatste weken. Eigenaar Merijn Everaarts, tevens de bedenker van hervulbare waterfles Dopper, laat via social m...

Hawaiian nu ook met twee vestigingen in Amsterdam te vinden
4 juli 2024Nieuws

Hawaiian nu ook met twee vestigingen in Amsterdam te vinden

Na het veroveren van België, maakt de populaire pokébowls-keten Hawaiian nu ook zijn opwachting in Nederland door te openen in Amsterdam....

Who Ayam is nieuwe smaakmaker bij Utrecht CS
19 juni 2024Nieuws

Who Ayam is nieuwe smaakmaker bij Utrecht CS

22 juni opent Who Ayam officieel haar deuren naast Utrecht Centraal Station. Dit nieuwe restaurant biedt gezonde, voedzame fusiongerechten die gasten...

Gourmet sandwiches en meer: hoe jij jouw broodaanbod kunt verfijnen
18 juni 2024Nieuws

Gourmet sandwiches en meer: hoe jij jouw broodaanbod kunt verfijnen

In de horeca is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends en dit geldt zeker ook voor brood en beleg, twee basiselementen die ve...

De Beren Den Haag - Ypenburg opent haar deuren
11 juni 2024Nieuws

De Beren Den Haag - Ypenburg opent haar deuren

Na een aantal maanden flink bouwen is het eindelijk zover: De Beren Den Haag - Ypenburg opent haar deuren. Het nieuwe restaurant, gelegen in...

Nieuw restaurant 'Vegitalian' in Rotterdam geïnspireerd op vegetarische mediterrane keuken
10 juni 2024Nieuws

Nieuw restaurant 'Vegitalian' in Rotterdam geïnspireerd op vegetarische mediterrane keuken

Rotterdam heeft een nieuwe hotspot: restaurant Vegitalian. Waar tot begin dit jaar de entree van Tech noir zat, is nu plaatsgemaakt voor een all day h...

Brabantse teams domineren op NK Blindproeven 2024
28 mei 2024Nieuws

Brabantse teams domineren op NK Blindproeven 2024

Op 26 mei was het zo ver: de finale van het NK Blindproeven, het Concours Le Vin en Direct 2024 bij Landgoed Dijnselburg in Zeist. Voor de zesde keer...

Selmar de Roo: van nul tot een bloeiend imperium; het succes van Horecalegioen
9 mei 2024Nieuws

Selmar de Roo: van nul tot een bloeiend imperium; het succes van Horecalegioen

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Talent van de Toekomst 2024: “Wat heb ik aan mijn weekenden als ik mijn passie niet kan uitoefenen?”
19 april 2024Nieuws

Talent van de Toekomst 2024: “Wat heb ik aan mijn weekenden als ik mijn passie niet kan uitoefenen?”

Maandag 15 april kwamen opkomende culinaire sterren in Vianen bijeen tijdens de tiende editie van Talent van de Toekomst 2024. Tijdens deze jaarlijkse...

Maart 2024: Productinnovatie voor jouw restaurant
29 maart 2024Nieuws

Maart 2024: Productinnovatie voor jouw restaurant

Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...

Mousserende thee biedt nieuw, alcoholvrij alternatief voor bubbels
28 maart 2024Nieuws

Mousserende thee biedt nieuw, alcoholvrij alternatief voor bubbels

Na veertien maanden voorbereiding brengt een Amsterdamse groep sommeliers, muzikanten en creatieven vol trots hun eerste creatie op de markt. Een dran...

10 restaurants toegevoegd aan Michelingids voor april 2024
27 maart 2024Nieuws

10 restaurants toegevoegd aan Michelingids voor april 2024

Na enkele maanden geen nieuwe restaurants te hebben toegevoegd aan de Michelingids, hebben de inspecteurs van Michelin Nederland voor april 2024 maar...

Broei brengt plantaardig dineren naar Amersfoort: “We openen geen geitenwollensokkencafé”
22 maart 2024Nieuws

Broei brengt plantaardig dineren naar Amersfoort: “We openen geen geitenwollensokkencafé”

Na het succes in Utrecht opent restaurant Broei ook in Amersfoort. Deze zomer gaan de deuren open op een wel heel iconische plek; het Nefkensgebouw. M...

Deze bezorgrestaurants zijn de beste van Nederland volgens Thuisbezorgd
5 maart 2024Nieuws

Deze bezorgrestaurants zijn de beste van Nederland volgens Thuisbezorgd

Thuisbezorgd.nl reikt naar jaarlijkse gewoonte de awards uit voor de beste bezorgrestaurants van Nederland. Een recordaantal van 105.000 Nederlandse e...

Vegan Zeastar opent eerste pop-up restaurant bij Zèta in Den Haag
21 februari 2024Nieuws

Vegan Zeastar opent eerste pop-up restaurant bij Zèta in Den Haag

Vegan Zeastar, het revolutionaire merk plantaardige visvervangers van Vegan Finest Foods, kondigt met trots de opening aan van haar allereerste pop-up...

‘Chef van het Jaar’ Emile van der Staak: “We staan pas aan het begin”
5 februari 2024Nieuws

‘Chef van het Jaar’ Emile van der Staak: “We staan pas aan het begin”

Emile van der Staak, chef van restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen, ontving maandag de Gault&Millau ‘Chef van het Jaar’ award. Hij...

Op Horecava 2024 werd duidelijk hoe snel verandering gaat
12 januari 2024Nieuws

Op Horecava 2024 werd duidelijk hoe snel verandering gaat

Horecava, vond van 8 t/m 11 januari plaats in Rai Amsterdam. Deze editie stond onder andere in het teken van professionalisering. Door stijgende prijz...

Dochter verslaat vader: Audrey Biermans wint NK Lekkerste Vegan Burger
9 januari 2024Nieuws

Dochter verslaat vader: Audrey Biermans wint NK Lekkerste Vegan Burger

Audrey Biermans van Vitam heeft een bijzondere prestatie geleverd tijdens het NK Lekkerste Vegan Burger op de Horecava: waar ze vorig jaar tweede werd...

Horecava Innovation Awards 2023 uitgereikt; dit zijn de winnaars
8 januari 2024Nieuws

Horecava Innovation Awards 2023 uitgereikt; dit zijn de winnaars

De winnaars van de Horecava Innovation Award 2023 zijn bekendgemaakt. Overall winnaar 2023 is Albron met Smaakchef. Smaakchef ontzorgt het zorgpersone...

FSIN: "Horecamarkt beter dan ooit, maar verdienmodel onder druk"
8 januari 2024Nieuws

FSIN: "Horecamarkt beter dan ooit, maar verdienmodel onder druk"

De omzet van de totale Nederlandse foodservicemarkt (horeca, gemak, catering) steeg in 2023 met 13,1 procent naar 21.498 miljoen euro. De omzet van de...

Restaurant Izakaya Duki opent deuren als onderdeel van karaokebar
2 januari 2024Nieuws

Restaurant Izakaya Duki opent deuren als onderdeel van karaokebar

Net voor het einde van het jaar, op 29 december, heeft Izakaya DUKI de deuren aan het Rotterdamse Hofplein geopend. Het restaurant is onderdeel van de...

Themamaand Rendement: Hoe verhoog ik mijn rendement met menu engineering?
19 december 2023Nieuws

Themamaand Rendement: Hoe verhoog ik mijn rendement met menu engineering?

Een van de eerste zaken die gasten te zien krijgen wanneer zij een horecagelegenheid binnengaan is de menukaart. Het menu is daarmee een prominent vis...

Zo blijft Poké Perfect de concurrentie voor
15 december 2023Nieuws

Zo blijft Poké Perfect de concurrentie voor

Ze prijken steeds vaker op menukaarten: poké bowls. Poké Perfect introduceerde deze van oorsprong Hawaïaanse lekkernij in Nederland...

Themamaand Rendement: Welke trends en ontwikkelingen kunnen jouw rendement verhogen?
12 december 2023Nieuws

Themamaand Rendement: Welke trends en ontwikkelingen kunnen jouw rendement verhogen?

Net als in veel andere sectoren geldt ook in de horeca dat stilstand achteruitgang is. Concepten en businessmodellen die vijf jaar geleden voor veel a...

Plantrecôte©: ook vleesliefhebbers zijn er dol op
6 december 2023Nieuws

Plantrecôte©: ook vleesliefhebbers zijn er dol op

Het duurzame vleesalternatief van ME-AT the alternative, de plantaardige dochter van Vion, dat dit jaar bekroond is op de 'Anuga Taste Innovation Show...

5 redenen om mee te doen met het NK de Lekkerste 2024
4 december 2023Nieuws

5 redenen om mee te doen met het NK de Lekkerste 2024

Ben jij trots op je vak en ben je benieuwd wat anderen van jouw culinaire creaties vinden? Dan hoor je thuis op het NK de Lekkerste tijdens de Horecav...

De duurste bestellingen en populairste gerechten: het jaaroverzicht van Thuisbezorgd.nl
30 november 2023Nieuws

De duurste bestellingen en populairste gerechten: het jaaroverzicht van Thuisbezorgd.nl

Terwijl de feestdagen in aantocht zijn, deelt Thuisbezorgd.nl haar jaarlijkse overzicht met de populairste, ongewone en opvallendste bestellingen in N...

Column Charlotte Mauritz: In de ban van de crompouce
16 november 2023Nieuws

Column Charlotte Mauritz: In de ban van de crompouce

Mijn laatste column sloot ik af met de zin: Op naar de volgende hype! Nou daar is hij, de volgende hype heeft zich al aangediend, De crompouce en al h...

Restaurant Locals in Arnhem uitgebreid met twee salons
1 november 2023Nieuws

Restaurant Locals in Arnhem uitgebreid met twee salons

Restaurant Locals, gelegen in Hotel Haarhuis, heeft afgelopen maanden een verbouwing ondergaan en is uitgebreid met twee mooie salons. Dit jaar worden...