Ondernemers die trots zijn op hun lunchroom en de kans willen grijpen meer gasten aan te trekken, kunnen in 2025 deelnemen aan een uniek evenement: de...
Knapperige Korean fried chicken, de lekkerste smashburgers, Nashville-stijl hot chicken of heerlijke plantaardige ‘guilty pleasures’: het...
Het Nederlands Culinair Team, vertegenwoordigd door Tom Lamers en Tim Hoppe, heeft afgelopen week zilver en de Sustainability Award gewonnen tijdens d...
We zijn allemaal bewust dat we onze planeet moeten beschermen, waardoor we steeds meer op zoek zijn naar ecologische alternatieven zoals elektrische a...
Rotterdam is een nieuwe burger hotspot rijker. Chef-kok Diego Buik, bekend van Diego’s Burgers en De Duurste Burger Ter Wereld, heeft zijn nieuw...
Maandag vond de jaarlijkse uitreiking van de Michelinsterren plaats in Maastricht en er was ruimte voor elf nieuwkomers. Veertien restaurants verloren...
Chefs én ondernemers Robert Poel en Patrick Elzinga wijzigen de koers van het door Michelin aanbevolen restaurant Savage in Harderwijk. Het fin...
Vanaf 27 september opent Karma Kebab een restaurant in het hart van Amsterdam op Leidsekruisstraat 10. Na het succes van een flagshipstore in...
McDonald’s en Travis Scott of, iets dichterbij, Poké Perfect en Ron Blaauw: het zijn voorbeelden van succesvolle samenwerkingen die niet...
Twee chefs van Nederlandse restaurants strijden dit jaar om de titel beste jonge chef in de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition 2024/2025. Noa...
Op dinsdag 8 juli is de innovatieve Dry Aged Biet Chefs Club officieel gelanceerd, een unieke samenwerking tussen vier vooraanstaande topchefs: Yornie...
Restaurant Mama Gaia is bezig aan haar laatste weken. Eigenaar Merijn Everaarts, tevens de bedenker van hervulbare waterfles Dopper, laat via social m...
Na het veroveren van België, maakt de populaire pokébowls-keten Hawaiian nu ook zijn opwachting in Nederland door te openen in Amsterdam....
22 juni opent Who Ayam officieel haar deuren naast Utrecht Centraal Station. Dit nieuwe restaurant biedt gezonde, voedzame fusiongerechten die gasten...
In de horeca is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste trends en dit geldt zeker ook voor brood en beleg, twee basiselementen die ve...
Na een aantal maanden flink bouwen is het eindelijk zover: De Beren Den Haag - Ypenburg opent haar deuren. Het nieuwe restaurant, gelegen in...
Rotterdam heeft een nieuwe hotspot: restaurant Vegitalian. Waar tot begin dit jaar de entree van Tech noir zat, is nu plaatsgemaakt voor een all day h...
Op 26 mei was het zo ver: de finale van het NK Blindproeven, het Concours Le Vin en Direct 2024 bij Landgoed Dijnselburg in Zeist. Voor de zesde keer...
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...
Maandag 15 april kwamen opkomende culinaire sterren in Vianen bijeen tijdens de tiende editie van Talent van de Toekomst 2024. Tijdens deze jaarlijkse...
Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...
Na veertien maanden voorbereiding brengt een Amsterdamse groep sommeliers, muzikanten en creatieven vol trots hun eerste creatie op de markt. Een dran...
Na enkele maanden geen nieuwe restaurants te hebben toegevoegd aan de Michelingids, hebben de inspecteurs van Michelin Nederland voor april 2024 maar...
Na het succes in Utrecht opent restaurant Broei ook in Amersfoort. Deze zomer gaan de deuren open op een wel heel iconische plek; het Nefkensgebouw. M...
Thuisbezorgd.nl reikt naar jaarlijkse gewoonte de awards uit voor de beste bezorgrestaurants van Nederland. Een recordaantal van 105.000 Nederlandse e...
Vegan Zeastar, het revolutionaire merk plantaardige visvervangers van Vegan Finest Foods, kondigt met trots de opening aan van haar allereerste pop-up...
Emile van der Staak, chef van restaurant De Nieuwe Winkel in Nijmegen, ontving maandag de Gault&Millau ‘Chef van het Jaar’ award. Hij...
Horecava, vond van 8 t/m 11 januari plaats in Rai Amsterdam. Deze editie stond onder andere in het teken van professionalisering. Door stijgende prijz...
Audrey Biermans van Vitam heeft een bijzondere prestatie geleverd tijdens het NK Lekkerste Vegan Burger op de Horecava: waar ze vorig jaar tweede werd...
De winnaars van de Horecava Innovation Award 2023 zijn bekendgemaakt. Overall winnaar 2023 is Albron met Smaakchef. Smaakchef ontzorgt het zorgpersone...
De omzet van de totale Nederlandse foodservicemarkt (horeca, gemak, catering) steeg in 2023 met 13,1 procent naar 21.498 miljoen euro. De omzet van de...
Net voor het einde van het jaar, op 29 december, heeft Izakaya DUKI de deuren aan het Rotterdamse Hofplein geopend. Het restaurant is onderdeel van de...
Een van de eerste zaken die gasten te zien krijgen wanneer zij een horecagelegenheid binnengaan is de menukaart. Het menu is daarmee een prominent vis...
Ze prijken steeds vaker op menukaarten: poké bowls. Poké Perfect introduceerde deze van oorsprong Hawaïaanse lekkernij in Nederland...
Net als in veel andere sectoren geldt ook in de horeca dat stilstand achteruitgang is. Concepten en businessmodellen die vijf jaar geleden voor veel a...
Het duurzame vleesalternatief van ME-AT the alternative, de plantaardige dochter van Vion, dat dit jaar bekroond is op de 'Anuga Taste Innovation Show...
Ben jij trots op je vak en ben je benieuwd wat anderen van jouw culinaire creaties vinden? Dan hoor je thuis op het NK de Lekkerste tijdens de Horecav...
Terwijl de feestdagen in aantocht zijn, deelt Thuisbezorgd.nl haar jaarlijkse overzicht met de populairste, ongewone en opvallendste bestellingen in N...
Mijn laatste column sloot ik af met de zin: Op naar de volgende hype! Nou daar is hij, de volgende hype heeft zich al aangediend, De crompouce en al h...
Restaurant Locals, gelegen in Hotel Haarhuis, heeft afgelopen maanden een verbouwing ondergaan en is uitgebreid met twee mooie salons. Dit jaar worden...