Je hebt gezocht op: Sommelier

JRE-Nederland bekroont ondernemerschap met prijzen voor Aroma, Au Coin des Bons Enfants en Spetters
19 november 2024Nieuws

JRE-Nederland bekroont ondernemerschap met prijzen voor Aroma, Au Coin des Bons Enfants en Spetters

Pasquale Carfora van Aroma Italian Fine Dining in Vaassen is maandag 18 november tijdens het Gala diner bij Restaurant Rantrée door restaurantv...

Gastronomische verschuivingen in de Lekker500 2025: De Librije zakt naar tweede plek
5 november 2024Nieuws

Gastronomische verschuivingen in de Lekker500 2025: De Librije zakt naar tweede plek

De gastronomische wereld is flink opgeschud: Hans van Wolde verslaat zijn collega’s en neemt met restaurant Brut172 plaats op nummer 1 in de Lek...

Chantal de Raaf en Rolph Hensens breiden Rolph's Deli uit met bistroformule Le Petit Restaurant
29 oktober 2024Nieuws

Chantal de Raaf en Rolph Hensens breiden Rolph's Deli uit met bistroformule Le Petit Restaurant

Gastvrouw-sommelier Chantal de Raaf en chef Rolph Hensens hebben op 23 oktober 2024 Rolph’s Deli - Le Petit Restaurant in Rotterdam geopend. Hie...

Michelin-uitreiking: geen sterrenregen, maar een matig buitje
22 oktober 2024Nieuws

Michelin-uitreiking: geen sterrenregen, maar een matig buitje

Op maandag 7 oktober was het dan eindelijk zover: na anderhalf jaar stilte was er weer een Michelinuitreiking. Dit jaar was de uitreiking weer terug i...

De Kromme Dissel viert 53ste Michelinster met verbouwing en suites
7 oktober 2024Nieuws

De Kromme Dissel viert 53ste Michelinster met verbouwing en suites

Voor de 53ste keer viert restaurant De Kromme Dissel in Heelsum de uitreiking van de felbegeerde Michelinster. Nog nooit eerder heeft een Nederlands r...

Overzicht Michelin 2024: Inter Scaldes bekroond met twee sterren
7 oktober 2024Nieuws

Overzicht Michelin 2024: Inter Scaldes bekroond met twee sterren

Het Maastrichtse MECC was vandaag het decor van de MICHELIN Gids Ceremonie Nederland waar de langverwachte selectie voor 2024 bekend werd gemaakt. Het...

Michelin voegt 24 nieuwe restaurants toe aan gids
18 september 2024Nieuws

Michelin voegt 24 nieuwe restaurants toe aan gids

Na enkele maanden geen nieuwe restaurants te hebben toegevoegd aan de Michelingids, hebben de inspecteurs van Michelin Nederland 24 restaurants o...

Johan Kragtwijk is per oktober Maître Sommelier bij De Nederlanden*
12 september 2024Nieuws

Johan Kragtwijk is per oktober Maître Sommelier bij De Nederlanden*

Wilco & Caroline Berends zijn zeer verheugd Johan Kragtwijk in hun team te mogen verwelkomen. Hij start in zijn functie als Maître Sommelier...

BBB Maastricht 2024: dé beurs voor de horecaprofessionals uit Nederland en België!
6 september 2024Nieuws

BBB Maastricht 2024: dé beurs voor de horecaprofessionals uit Nederland en België!

Op zoek naar More Horeca Success? Bezoek op 7, 8 & 9 oktober BBB Maastricht en laat je door meer dan 350 standhouders inspireren of kom netwerken...

Giuseppe Mazziotta: Dé formule voor een succesvol restaurant
30 augustus 2024Nieuws

Giuseppe Mazziotta: Dé formule voor een succesvol restaurant

Restaurants blijven zich vernieuwen om meer gasten aan te trekken en hun naamsbekendheid te vergroten. Ik heb op de hotelschool geleerd dat je als ond...

Waterproef in Den Haag gesloten; exploitant gezocht
29 augustus 2024Nieuws

Waterproef in Den Haag gesloten; exploitant gezocht

Toprestaurant Waterproef in Den Haag is gesloten. Het aan de Scheveningse Tweede Binnenhaven gelegen restaurant van Yves van Westreenen was zaterdag 2...

Edwin Raben komt eenmalig terug bij Restaurant Wolfslaar
28 augustus 2024Nieuws

Edwin Raben komt eenmalig terug bij Restaurant Wolfslaar

Op donderdag 10 oktober en dinsdag 12 november komt Edwin Raben, de vroegere sommelier en mede-eigenaar van Restaurant Wolfslaar eenmalig terug naar z...

Sommelier Sem Beks van De Librije*** over trends in bier foodpairing
6 augustus 2024Nieuws

Sommelier Sem Beks van De Librije*** over trends in bier foodpairing

De Librije*** in Zwolle was acht jaar geleden een van de eerste Nederlandse sterrenzaken met een eigen bierkaart. Hoe staat het daar nu mee? Food Insp...

Henrie en Ingrid van der Heijden openen Restobar Vista in Rotterdam
24 juli 2024Nieuws

Henrie en Ingrid van der Heijden openen Restobar Vista in Rotterdam

Ingrid en Henrie van der Heijden hebben op 15 juli 2024 Restobar Vista in Rotterdam geopend. Het is het tweede restaurant van het paar, dat ook eigena...

Sterrenrestaurant Vigor* uit het niets dicht: "Wegens omstandigheden"
19 juli 2024Nieuws

Sterrenrestaurant Vigor* uit het niets dicht: "Wegens omstandigheden"

Sterrenrestaurant Vigor*, van chef Lars Albers en sommelier Randy Bouwer, is per direct gesloten. Het duo wil via deze weg een faillissement voorkomen...

Alma Bistro in Breda geopend door Wouter van Laarhoven en Malou Hagenaars
9 juli 2024Nieuws

Alma Bistro in Breda geopend door Wouter van Laarhoven en Malou Hagenaars

Chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hebben op 5 juli 2024 Alma Bistro in Breda geopend. De gastronomische bistro is na sterrenresta...

Team Basiliek wint de Nederlandse Copa Jerez 2024
26 juni 2024Nieuws

Team Basiliek wint de Nederlandse Copa Jerez 2024

Op maandag 24 juni streden de drie geselecteerde teams Restaurant Puur Sanh, Restaurant Basiliek en Restaurant Zoldering op het podium van de Nederlan...

Kenny Friederichs volgt Marcel van Lier op bij Latour*
17 juni 2024Nieuws

Kenny Friederichs volgt Marcel van Lier op bij Latour*

Restaurant Latour* in Grand Hotel Huis ter Duin kondigt de benoeming aan van Kenny Friederichs als de nieuwe chef de cuisine. Friederichs, d...

Charlotte Mauritz: Thee; de nieuwe gastronomische beleving
6 juni 2024Nieuws

Charlotte Mauritz: Thee; de nieuwe gastronomische beleving

Steeds meer gasten kiezen voor alcoholvrij wanneer ze een bezoek brengen aan de horeca. De alcoholvrij- en 0.0-trend blijft maar groeien en hierdoor k...

Basiliek, Zoldering en Puur Sahn finalisten van Copa Jerez 2024
4 juni 2024Nieuws

Basiliek, Zoldering en Puur Sahn finalisten van Copa Jerez 2024

De vierkoppige vakjury bestaande uit prominenten uit de wijn-spijs wereld, heeft zich deze editie van de tweejaarlijkse prestigieuze sherry-spijs weds...

Brabantse teams domineren op NK Blindproeven 2024
28 mei 2024Nieuws

Brabantse teams domineren op NK Blindproeven 2024

Op 26 mei was het zo ver: de finale van het NK Blindproeven, het Concours Le Vin en Direct 2024 bij Landgoed Dijnselburg in Zeist. Voor de zesde keer...

NK Blindproeven van wijn op 26 mei 2024 vernieuwd
15 mei 2024Nieuws

NK Blindproeven van wijn op 26 mei 2024 vernieuwd

Het NK Blindproeven gaat van start op zondagmiddag 26 mei. Voor de zesde keer vindt de jaarlijkse titanenstrijd plaats tussen de beste wijnproevers ui...

De Bokkedoorns** maakt nieuwe maîtres bekend
3 mei 2024Nieuws

De Bokkedoorns** maakt nieuwe maîtres bekend

Tim Dorissen is de nieuwe maître van De Bokkedoorns. Al twaalf jaar is hij een rots in de branding en heeft alle kneepjes van het vak nog geleer...

Lof Restaurant verwelkomt Paul de Groote als chef de cuisine
29 april 2024Nieuws

Lof Restaurant verwelkomt Paul de Groote als chef de cuisine

Lof, het fine-dining restaurant in Pillows Grand Boutique Hotel Reylof, verwelkomt Paul de Groote als chef de cuisine. Met de komst van de Zeeuwse che...

Kameraod Brouwers organiseert met Euro Toques 'Beer & Food Battle'
29 april 2024Nieuws

Kameraod Brouwers organiseert met Euro Toques 'Beer & Food Battle'

In restaurants wordt volgens Kameraod Brouwers steeds vaker gevraagd naar alternatieven voor wijn als begeleiding van een gerecht. Het blijkt dat spec...

Mees Heesemans en Joorden Coppens van Nova College Hotelschool winnen Bokkedoorns Award
24 april 2024Nieuws

Mees Heesemans en Joorden Coppens van Nova College Hotelschool winnen Bokkedoorns Award

Studenten Horeca van de Nova College Hotelschool deden 23 april mee aan de jaarlijkse en, inmiddels twaalfde, masterclass en wedstrijd voor koks en ga...

Talent van de Toekomst 2024: “Wat heb ik aan mijn weekenden als ik mijn passie niet kan uitoefenen?”
19 april 2024Nieuws

Talent van de Toekomst 2024: “Wat heb ik aan mijn weekenden als ik mijn passie niet kan uitoefenen?”

Maandag 15 april kwamen opkomende culinaire sterren in Vianen bijeen tijdens de tiende editie van Talent van de Toekomst 2024. Tijdens deze jaarlijkse...

Studenten Nova College Hotelschool strijden om de Bokkedoorns Award
15 april 2024Nieuws

Studenten Nova College Hotelschool strijden om de Bokkedoorns Award

Studenten Horeca van de Nova College Hotelschool doen 23 april mee aan de jaarlijkse en inmiddels twaalfde masterclass en wedstrijd voor koks en gasth...

Mousserende thee biedt nieuw, alcoholvrij alternatief voor bubbels
28 maart 2024Nieuws

Mousserende thee biedt nieuw, alcoholvrij alternatief voor bubbels

Na veertien maanden voorbereiding brengt een Amsterdamse groep sommeliers, muzikanten en creatieven vol trots hun eerste creatie op de markt. Een dran...

10 restaurants toegevoegd aan Michelingids voor april 2024
27 maart 2024Nieuws

10 restaurants toegevoegd aan Michelingids voor april 2024

Na enkele maanden geen nieuwe restaurants te hebben toegevoegd aan de Michelingids, hebben de inspecteurs van Michelin Nederland voor april 2024 maar...

Restaurant Hemel & Aarde krijgt ‘bijdehand zusje’ met wijnbar
27 maart 2024Nieuws

Restaurant Hemel & Aarde krijgt ‘bijdehand zusje’ met wijnbar

Restaurant Hemel & Aarde in Utrecht krijgt er een 'bijdehand jong zusje' bij. Half mei opent het team direct naast het restaurant een wijnbar waar...

Kenny Friederichs benoemd tot junior chef bij Restaurant Latour*
19 maart 2024Nieuws

Kenny Friederichs benoemd tot junior chef bij Restaurant Latour*

Kenny Friederichs is gepromoveerd tot junior chef bij, het met een Michelinster en 16/20 in de Gault Millau bekroonde, Restaurant Latour in Noordwijk...

Maître-sommelier Niels van Overmeire van De Bokkedoorns** wordt makelaar
27 februari 2024Nieuws

Maître-sommelier Niels van Overmeire van De Bokkedoorns** wordt makelaar

Niels van Overmeire stopt per 1 juni als maître-sommelier bij De Bokkedoorns** in Overveen. Hij maakt deze stap om een opleiding tot makelaar te...

Twee nieuwe restaurants krijgen twee sterren in Michelingids België en Luxemburg 2024
26 februari 2024Nieuws

Twee nieuwe restaurants krijgen twee sterren in Michelingids België en Luxemburg 2024

Michelin heeft vandaag de nieuwe selectie Michelinsterren, Groene Sterren en Bib Gourmand restaurants voorgesteld voor België en Luxemburg. In he...

“Ik vind niet dat je met een sterrenzaak verder komt dan zonder ster”
7 februari 2024Nieuws

“Ik vind niet dat je met een sterrenzaak verder komt dan zonder ster”

Ondernemen in Harderwijk. Bij binnenkomst, op een woensdagmiddag om 14:00 uur, valt op dat het al druk is in de keuken van Ratatouille. Het Harderwijk...

Dit zijn dit jaar de hoogst genoteerde stijgers in de Gault&Millau gids
5 februari 2024Nieuws

Dit zijn dit jaar de hoogst genoteerde stijgers in de Gault&Millau gids

De Gault&Millau gids 2024 werd maandag in Utrecht gepresenteerd. Maar liefst 842 restaurants prijken dit jaar op de lijst, waarvan 82 restaurants...

Dit zijn de 18 Gault&Millau awardwinnaars 2024
5 februari 2024Nieuws

Dit zijn de 18 Gault&Millau awardwinnaars 2024

De winnaars van de Gault&Millau Awards 2024 zijn 5 februari 2024 bekendgemaakt in Tivoli Vredenburg. Onder het toeziend oog van de top van de Nede...

Gault&Millau gids 2024: De Librije wederom op 1, Restaurant 212 hoogst genoteerde stijger
5 februari 2024Nieuws

Gault&Millau gids 2024: De Librije wederom op 1, Restaurant 212 hoogst genoteerde stijger

Op maandag 5 februari werd in Utrecht de Gault&Millau gids 2024 gepresenteerd. Naast het uitreiken van maar liefst 18 awards, werd uiter...

Tjaco van Eijken wordt nieuwe chef Restaurant Vermeer
31 januari 2024Nieuws

Tjaco van Eijken wordt nieuwe chef Restaurant Vermeer

Meesterkok Chris Naylor gaat aan de slag als culinary director Noord-Europa voor Minor Hotels. Na achttien jaar draagt hij zijn taken als executi...

Inschrijving Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2024 geopend
16 januari 2024Nieuws

Inschrijving Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2024 geopend

De 23ste editie van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs gaat van start. Ben jij hét horecatalent van Nederland op het gebi...