Gastvrouw-sommelier Chantal de Raaf en chef Rolph Hensens hebben op 23 oktober 2024 Rolph’s Deli - Le Petit Restaurant in Rotterdam geopend. Hie...
De ontknoping van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) nadert zijn hoogtepunt. Op 4 november 2024 wordt bekend wie van de t...
Celest, het nieuwe concept op de 57e en 58e verdieping van De Zalmhaven in Rotterdam, krijgt steeds meer vorm. In de afgelopen maanden is een keukente...
Chefs én ondernemers Robert Poel en Patrick Elzinga wijzigen de koers van het door Michelin aanbevolen restaurant Savage in Harderwijk. Het fin...
McDonald’s en Travis Scott of, iets dichterbij, Poké Perfect en Ron Blaauw: het zijn voorbeelden van succesvolle samenwerkingen die niet...
In het centrum van Amsterdam, aan de Reguliersdwarsstraat, opent het Italiaanse restaurant Demetra. Met een kaart vol verse en huisgemaakte Italiaanse...
Jaimie van Heije maakte samen met Laphroaig eerder dit jaar een culinaire expeditie naar het Schotse schiereiland Islay, gericht op het ontwerpen van...
Ingrid en Henrie van der Heijden hebben op 15 juli 2024 Restobar Vista in Rotterdam geopend. Het is het tweede restaurant van het paar, dat ook eigena...
Het ongeëvenaarde fine dining steakhouse restaurant Mr Porter Steakhouse, Bar & Lounge in Amsterdam, dat onderdeel is van The Entourage Group...
Chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hebben op 5 juli 2024 Alma Bistro in Breda geopend. De gastronomische bistro is na sterrenresta...
Op een plek waar voorheen de geschiedenis letterlijk geschreven werd - de locatie deed dienst als redactie van dagblad Het Vrije Volk - opent het nieu...
Rotterdam heeft een nieuwe hotspot: restaurant Vegitalian. Waar tot begin dit jaar de entree van Tech noir zat, is nu plaatsgemaakt voor een all day h...
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De RestaurantKrant heeft...
Vrijdag 17 mei opent Soulkitchen officieel de deuren. Gelegen in een historisch pand in het hart van Amsterdam is Soulkitchen meer dan alleen een rest...
Het nieuwe familierestaurant Papa’s Pannenkoeken opent binnenkort haar deuren in Utrecht Leidsche Rijn, voor de opening van het restaurant is ee...
De Belg Robbe Dupon uit Brugge, België, is 9 mei wereldkampioen geworden in de Tio Pepe Challenge. Deelnemers van deze wedstrijd streden in de ba...
In oktober 2022 brachten Michiel de Vries en Sjoerd Steenbeek met NEXT een nieuw verhaal naar de NDSM, op nog geen 300 meter van hun Pllek. Ze namen d...
Na een intensieve theorieronde en een proeftechnisch gedeelte heeft de jury van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs de tien deeln...
Str’eat, de langverwachte all-day horeca bestemming op het bruisende Strijp-S, kondigt met gepast enthousiasme de publieksopening aan, vanaf 17...
Barstro Prins & Aap opent in het bekende boutiquehotel Andaz Amsterdam Prinsengracht. Prins & Aap is een combinatie van een creatieve bar...
Deze zomer brengt The Entourage Group hun Mr Porter Steakhouse, Bar & Lounge naar Ibiza als een pop-up en verwelkomt gasten vanaf 17 mei voor een...
Komend voorjaar ontkomt niemand aan de verleidelijke lokroep van The Siren. Eind april, begin mei wordt in een dubbel, statig grachtenpand aan de gloe...
Op 15 februari opent een nieuw funky restaurant met bar in Amsterdam: Krusta. Op het menu staat onder andere versgebakken pizza, bruschetta met auberg...
Een nieuwe culinaire hotspot staat op het punt de deuren te openen aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam Oud-West. Met een unieke samenwerking tussen e...
Madame Saigon, hét authentiek Vietnamese restaurant in het hart van Rotterdam, opent 1 maart de deuren. Het restaurant kijk er enorm naar uit o...
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De RestaurantKrant heeft alle...
Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...
Restaurant Hudson Bar & Kitchen opent de deuren van de nieuwste vestiging in het centrum van Pijnacker. De casual dining restaurant keten heeft ha...
Wie Mexicaans wil eten zoals in Mexico hoeft daarvoor niet langer het vliegtuig te nemen. Na samen met zijn vriend Iñaki Lopez de Viñasp...
Net voor het einde van het jaar, op 29 december, heeft Izakaya DUKI de deuren aan het Rotterdamse Hofplein geopend. Het restaurant is onderdeel van de...
In het hostel Hans Brinker in de Kerkstraat in Amsterdam opent op 6 november restaurant en bar Ms.Chelin. Met een dikke knipoog naar de culinaire gids...
Met lagere temperaturen en de vroeg invallende duisternis brengt de winter voor horecaondernemers meer uitdagingen met zich mee dan warme zomeravonden...
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die net voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De RestaurantKrant heeft a...
Elke maand maken de inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de bekende gids. D...
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen die extra omzetkansen die net voor dat extra stukje omzet zorgen? De redactie van De Restau...
Na een succesvolle voorjaarseditie organiseert Sligro op donderdag 2 november ‘All about drinks | Winter special’. Dit exclusieve evenemen...
Een sfeervolle reis door het Amazoneregenwoud, dit biedt Selva, een nieuw restaurant in Amsterdam dat haar deuren opent op de 24e verdieping van het i...
Het zal weinig mensen ontgaan zijn dat de bierprijzen in de horeca het afgelopen jaar flink zijn gestegen. Deze hogere prijzen hebben vooralsnog echte...