Horecaondernemers in Noord-Holland krijgen meerdere nieuwe praktische mogelijkheden aangereikt om de veiligheid en gastvrijheid in hun horecabedrijven...
De gastronomische wereld is flink opgeschud: Hans van Wolde verslaat zijn collega’s en neemt met restaurant Brut172 plaats op nummer 1 in de Lek...
Ondernemen in Groningen… Hasret, een geliefde keuze in de stad, bestaat uit twee populaire kebabzaken die goed bekend zijn bij de lokale bevolk...
Hallo chefs, managers en restauranteigenaren. Ik ben Erwin (38), een handige ondernemer en ik run samen met mijn vrouw Brasserie de Fuut in Veenendaal...
Nieuwe cijfers uit de Arbeidsmarktmonitor Gastvrijheidssector laten zien dat het aantal mensen dat werkzaam is in de horeca een recordhoogte heeft ber...
Na een sluiting van ruim zeven maanden heropende Loetje in Breukelen op 24 oktober weer de deuren. Dimitri Brak, locatiemanager van het biefstukrestau...
Veel mensen denken dat het hebben van een luxe gouden tafel of peperduur Louis Vuitton-bestek jouw restaurant ook luxueus maakt. Maar is dat wel zo?...
Food Reporter, een mediaplatform voor horecaprofessionals en jonge talentvolle chefs powered by Bidfood, heeft in samenwerking met Gault&Millau, D...
Maandag 7 oktober opende horecavakbeurs BBB Maastricht voor de 69ste keer haar deuren. Een dag eerder werden fine dining liefhebbers al getrakteerd op...
Chefs én ondernemers Robert Poel en Patrick Elzinga wijzigen de koers van het door Michelin aanbevolen restaurant Savage in Harderwijk. Het fin...
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De RestaurantKrant&nbs...
Een brandguide, jouw merk op papier, is de belangrijkste basis voor een solide onderneming. Je logo, merkkleuren, tone of voice en uitgeschreven conce...
Ondernemen in… In het midden van het Groene Hart staat de scheve toren van de Sint-Janskerk als kenmerkend symbool van Linschoten. De verzakte...
Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De RestaurantKrant heeft alle...
Toprestaurant Waterproef in Den Haag is gesloten. Het aan de Scheveningse Tweede Binnenhaven gelegen restaurant van Yves van Westreenen was zaterdag 2...
Pannenkoekenrestaurants genieten van aanhoudend succes, mede dankzij hun efficiënte bedrijfsvoering, aantrekkelijke prijsstelling en mooie locati...
Op donderdag 10 oktober en dinsdag 12 november komt Edwin Raben, de vroegere sommelier en mede-eigenaar van Restaurant Wolfslaar eenmalig terug naar z...
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...
Per 1 januari 2025 gaat tweesterrenchef Guido Braeken aan de slag in het fine dining restaurant crEATe van Van Oys Maastricht Retreat. Hij zal gaan sa...
Sergio Hermans restaurant Blueness in Antwerpen heeft de deuren gesloten, zo meldt PZC. Het etablissement, dat een Franse keuken met Japans accent voe...
Drie op de vijf horecamedewerkers zijn wel eens jaloers op zzp’ers. Dit blijkt uit onderzoek van Quinyx, aanbieder van AI-gedreven softwareoplos...
In 2023 is het ziekteverzuim van werknemers afgenomen, na acht jaar waarin het steeds toenam. Het ziekteverzuim daalde van 5,6 procent in 2022 naar 5,...
Stijgende prijzen in de horeca zorgen ervoor dat gasten hun geld anders besteden wanneer ze uit eten gaan. Zo kiest bijna een derde van de Nederlander...
Thomas en Merlijn van Santvoort van restaurant Flicka* in Kerkdriel hebben een pittig jaar achter de rug. Er moest een WHOA-procedure worden gestart o...
De vooruitzichten voor de horeca voor zowel 2024 als 2025 zijn, met een verwachte volumegroei van 2 procent, minder uitbundig dan voorgaande drie jare...
Meer dan vier op de tien horecamedewerkers (44 procent) ervaren regelmatig een negatieve sfeer op hun werkplek door klagende gasten. Volgens het perso...
Brian Bennink (maître/eigenaar) en Frank van Rijsbergen (chef-kok) van restaurant Allure aan de Cargadoorskade in Rotterdam hebben onlangs faill...
Na 37 jaar gaat Werner Loens (62) als hoofdinspecteur en directeur van Michelingids Benelux met vervroegd pensioen. Deze maand stopt de keurmeester bi...
Stel je voor: een pizza die negentig dagen lang vers blijft buiten de koeling. Wat voor impact zou dit hebben op jouw horecabedrijf? In de bruisende h...
Uit recent onderzoek blijkt dat 60 procent van de horecamedewerkers overweegt om van baan te wisselen of hun huidige baan op te zeggen. Dit onderzoek...
Badhotel Rockanje vindt het belangrijk om zijn gasten een onvergetelijke ervaring te bieden, en jij kunt daar als Restaurantmanager een cruciale rol i...
Bjorn Stukje (37) transformeerde een jaar geleden café De Egelantier in Den Dolder naar Bistro Hero. De zaak onderging een restyling waarbij de...
Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...
Net als de meeste sectoren, kampt ook de horeca nog steeds met arbeidskrapte. En naar verwachting houdt deze de komende jaren nog aan. Daarom lanceert...
Het initiatief van winstdeling van visrestaurant Pesca in Amsterdam, gestart in 2017, kan weer voor het eerst sinds het uitbreken van de coronacrisis...
Hogere prijzen in de horeca zijn ook dit jaar onvermijdelijk. In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants, lunchrooms en cafés hun p...