Je hebt gezocht op: personeel

KHN en PVO Noord-Holland versterken horecasector met nieuwe trainingsprogramma’s
7 november 2024Nieuws

KHN en PVO Noord-Holland versterken horecasector met nieuwe trainingsprogramma’s

Horecaondernemers in Noord-Holland krijgen meerdere nieuwe praktische mogelijkheden aangereikt om de veiligheid en gastvrijheid in hun horecabedrijven...

Gastronomische verschuivingen in de Lekker500 2025: De Librije zakt naar tweede plek
5 november 2024Nieuws

Gastronomische verschuivingen in de Lekker500 2025: De Librije zakt naar tweede plek

De gastronomische wereld is flink opgeschud: Hans van Wolde verslaat zijn collega’s en neemt met restaurant Brut172 plaats op nummer 1 in de Lek...

Emrah en Abdullah Yurtmaz: "De dagomzet is nu bijna hoger dan de nachtomzet"
1 november 2024Nieuws

Emrah en Abdullah Yurtmaz: "De dagomzet is nu bijna hoger dan de nachtomzet"

Ondernemen in Groningen… Hasret, een geliefde keuze in de stad, bestaat uit twee populaire kebabzaken die goed bekend zijn bij de lokale bevolk...

MENUKIEZEN.NL: Mijn oplossing voor efficiëntere keukenplanning en communicatie bij grotere groepen gasten
31 oktober 2024Nieuws

MENUKIEZEN.NL: Mijn oplossing voor efficiëntere keukenplanning en communicatie bij grotere groepen gasten

Hallo chefs, managers en restauranteigenaren. Ik ben Erwin (38), een handige ondernemer en ik run samen met mijn vrouw Brasserie de Fuut in Veenendaal...

KHN deelt resultaten arbeidsmarktmonitor 2023: "Meer mensen dan ooit werkzaam in de horeca"
29 oktober 2024Nieuws

KHN deelt resultaten arbeidsmarktmonitor 2023: "Meer mensen dan ooit werkzaam in de horeca"

Nieuwe cijfers uit de Arbeidsmarktmonitor Gastvrijheidssector laten zien dat het aantal mensen dat werkzaam is in de horeca een recordhoogte heeft ber...

Locatiemanager Dimitri Brak over de heropening van Loetje Breukelen
25 oktober 2024Nieuws

Locatiemanager Dimitri Brak over de heropening van Loetje Breukelen

Na een sluiting van ruim zeven maanden heropende Loetje in Breukelen op 24 oktober weer de deuren. Dimitri Brak, locatiemanager van het biefstukrestau...

Giuseppe Mazziotta: Luxe zit in vakmanschap
24 oktober 2024Nieuws

Giuseppe Mazziotta: Luxe zit in vakmanschap

Veel mensen denken dat het hebben van een luxe gouden tafel of peperduur Louis Vuitton-bestek jouw restaurant ook luxueus maakt. Maar is dat wel zo?...

Dani Hoefnagels, Demian Parasmo en Josephien Blom uitgeroepen tot New Chefs on the Block
22 oktober 2024Nieuws

Dani Hoefnagels, Demian Parasmo en Josephien Blom uitgeroepen tot New Chefs on the Block

Food Reporter, een mediaplatform voor horecaprofessionals en jonge talentvolle chefs powered by Bidfood, heeft in samenwerking met Gault&Millau, D...

Michelin-effect duidelijk merkbaar bij horecavakbeurs BBB Maastricht
8 oktober 2024Nieuws

Michelin-effect duidelijk merkbaar bij horecavakbeurs BBB Maastricht

Maandag 7 oktober opende horecavakbeurs BBB Maastricht voor de 69ste keer haar deuren. Een dag eerder werden fine dining liefhebbers al getrakteerd op...

“We worden voor gek verklaard”: van fine dining met Michelin-aanbeveling naar all-you-can-eat
2 oktober 2024Nieuws

“We worden voor gek verklaard”: van fine dining met Michelin-aanbeveling naar all-you-can-eat

Chefs én ondernemers Robert Poel en Patrick Elzinga wijzigen de koers van het door Michelin aanbevolen restaurant Savage in Harderwijk. Het fin...

December heeft drie speciale dagen voor restaurants
1 oktober 2024Nieuws

December heeft drie speciale dagen voor restaurants

  Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De RestaurantKrant&nbs...

Branding als stabiele factor
12 september 2024Nieuws

Branding als stabiele factor

Een brandguide, jouw merk op papier, is de belangrijkste basis voor een solide onderneming. Je logo, merkkleuren, tone of voice en uitgeschreven conce...

Carel Alberts: “Ik kies altijd voor de mens met het hart”
2 september 2024Nieuws

Carel Alberts: “Ik kies altijd voor de mens met het hart”

Ondernemen in… In het midden van het Groene Hart staat de scheve toren van de Sint-Janskerk als kenmerkend symbool van Linschoten. De verzakte...

November heeft drie speciale dagen voor restaurants
1 september 2024Nieuws

November heeft drie speciale dagen voor restaurants

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De RestaurantKrant heeft alle...

Waterproef in Den Haag gesloten; exploitant gezocht
29 augustus 2024Nieuws

Waterproef in Den Haag gesloten; exploitant gezocht

Toprestaurant Waterproef in Den Haag is gesloten. Het aan de Scheveningse Tweede Binnenhaven gelegen restaurant van Yves van Westreenen was zaterdag 2...

ABN AMRO: Het geheim achter het succes van pannenkoekenhuizen
29 augustus 2024Nieuws

ABN AMRO: Het geheim achter het succes van pannenkoekenhuizen

Pannenkoekenrestaurants genieten van aanhoudend succes, mede dankzij hun efficiënte bedrijfsvoering, aantrekkelijke prijsstelling en mooie locati...

Edwin Raben komt eenmalig terug bij Restaurant Wolfslaar
28 augustus 2024Nieuws

Edwin Raben komt eenmalig terug bij Restaurant Wolfslaar

Op donderdag 10 oktober en dinsdag 12 november komt Edwin Raben, de vroegere sommelier en mede-eigenaar van Restaurant Wolfslaar eenmalig terug naar z...

Louis Wesseling: "Het is een klein wonder"
21 augustus 2024Nieuws

Louis Wesseling: "Het is een klein wonder"

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Sterrenchef Guido Braeken verlaat Château Wittem voor Van Oys Maastricht Retreat
16 augustus 2024Nieuws

Sterrenchef Guido Braeken verlaat Château Wittem voor Van Oys Maastricht Retreat

Per 1 januari 2025 gaat tweesterrenchef Guido Braeken aan de slag in het fine dining restaurant crEATe van Van Oys Maastricht Retreat. Hij zal gaan sa...

Restaurant Blueness van Sergio Herman sluit na twee jaar
31 juli 2024Nieuws

Restaurant Blueness van Sergio Herman sluit na twee jaar

Sergio Hermans restaurant Blueness in Antwerpen heeft de deuren gesloten, zo meldt PZC. Het etablissement, dat een Franse keuken met Japans accent voe...

Horecapersoneel in loondienst jaloers op zzp-collega
22 juli 2024Nieuws

Horecapersoneel in loondienst jaloers op zzp-collega

Drie op de vijf horecamedewerkers zijn wel eens jaloers op zzp’ers. Dit blijkt uit onderzoek van Quinyx, aanbieder van AI-gedreven softwareoplos...

CBS: Daling ziekteverzuim in 2023 het sterkst in horeca
19 juli 2024Nieuws

CBS: Daling ziekteverzuim in 2023 het sterkst in horeca

In 2023 is het ziekteverzuim van werknemers afgenomen, na acht jaar waarin het steeds toenam. Het ziekteverzuim daalde van 5,6 procent in 2022 naar 5,...

Nederlander bestelt creatief: voorgerecht sneuvelt vaker dan toetje
4 juli 2024Nieuws

Nederlander bestelt creatief: voorgerecht sneuvelt vaker dan toetje

Stijgende prijzen in de horeca zorgen ervoor dat gasten hun geld anders besteden wanneer ze uit eten gaan. Zo kiest bijna een derde van de Nederlander...

Pittige tijden voor Flicka*: “Maar we gaan hier uitkomen”
2 juli 2024Nieuws

Pittige tijden voor Flicka*: “Maar we gaan hier uitkomen”

Thomas en Merlijn van Santvoort van restaurant Flicka* in Kerkdriel hebben een pittig jaar achter de rug. Er moest een WHOA-procedure worden gestart o...

ING: Minder uitbundige tijden voor de horeca in 2024 en 2025
26 juni 2024Nieuws

ING: Minder uitbundige tijden voor de horeca in 2024 en 2025

De vooruitzichten voor de horeca voor zowel 2024 als 2025 zijn, met een verwachte volumegroei van 2 procent, minder uitbundig dan voorgaande drie jare...

Bijna helft horecapersoneel ervaart negatieve werksfeer door klagende gasten
11 juni 2024Nieuws

Bijna helft horecapersoneel ervaart negatieve werksfeer door klagende gasten

Meer dan vier op de tien horecamedewerkers (44 procent) ervaren regelmatig een negatieve sfeer op hun werkplek door klagende gasten. Volgens het perso...

Restaurant Allure in Rotterdam failliet
7 juni 2024Nieuws

Restaurant Allure in Rotterdam failliet

Brian Bennink (maître/eigenaar) en Frank van Rijsbergen (chef-kok) van restaurant Allure aan de Cargadoorskade in Rotterdam hebben onlangs faill...

Rob Leemker: “De vrijheid om leuke dingen te kunnen doen is belangrijk”
6 juni 2024Nieuws

Rob Leemker: “De vrijheid om leuke dingen te kunnen doen is belangrijk”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Yossi Eliyahoo: “Don’t cut corners”
23 mei 2024Nieuws

Yossi Eliyahoo: “Don’t cut corners”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Werner Loens, hoofdinspecteur Michelingids, stopt met keuren
22 mei 2024Nieuws

Werner Loens, hoofdinspecteur Michelingids, stopt met keuren

Na 37 jaar gaat Werner Loens (62) als hoofdinspecteur en directeur van Michelingids Benelux met vervroegd pensioen. Deze maand stopt de keurmeester bi...

Lazzarella's duurzame pizza's blijven maar liefst 90 dagen vers op kamertemperatuur
20 mei 2024Nieuws

Lazzarella's duurzame pizza's blijven maar liefst 90 dagen vers op kamertemperatuur

Stel je voor: een pizza die negentig dagen lang vers blijft buiten de koeling. Wat voor impact zou dit hebben op jouw horecabedrijf? In de bruisende h...

Drie op de vijf horecamedewerkers overwegen ontslag te nemen
15 mei 2024Nieuws

Drie op de vijf horecamedewerkers overwegen ontslag te nemen

Uit recent onderzoek blijkt dat 60 procent van de horecamedewerkers overweegt om van baan te wisselen of hun huidige baan op te zeggen. Dit onderzoek...

Selmar de Roo: van nul tot een bloeiend imperium; het succes van Horecalegioen
9 mei 2024Nieuws

Selmar de Roo: van nul tot een bloeiend imperium; het succes van Horecalegioen

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Word jij de nieuwe restaurantmanager van Badhotel Rockanje?
8 mei 2024Nieuws

Word jij de nieuwe restaurantmanager van Badhotel Rockanje?

Badhotel Rockanje vindt het belangrijk om zijn gasten een onvergetelijke ervaring te bieden, en jij kunt daar als Restaurantmanager een cruciale rol i...

“Spannend om in de huiskamer van het dorp de hardlopers van de kaart te halen”
7 mei 2024Nieuws

“Spannend om in de huiskamer van het dorp de hardlopers van de kaart te halen”

Bjorn Stukje (37) transformeerde een jaar geleden café De Egelantier in Den Dolder naar Bistro Hero. De zaak onderging een restyling waarbij de...

April 2024: Productinnovatie voor jouw restaurant
26 april 2024Nieuws

April 2024: Productinnovatie voor jouw restaurant

Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...

Sanne Cox: “Onze medewerkers dragen ‘dirndls’ en ‘lederhosen’”
25 april 2024Nieuws

Sanne Cox: “Onze medewerkers dragen ‘dirndls’ en ‘lederhosen’”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Koninklijke Horeca Nederland lanceert vacatureplatform voor de horeca
23 april 2024Nieuws

Koninklijke Horeca Nederland lanceert vacatureplatform voor de horeca

Net als de meeste sectoren, kampt ook de horeca nog steeds met arbeidskrapte. En naar verwachting houdt deze de komende jaren nog aan. Daarom lanceert...

Restaurant Pesca Amsterdam verdeelt bijna 40.000 euro onder het team
23 april 2024Nieuws

Restaurant Pesca Amsterdam verdeelt bijna 40.000 euro onder het team

Het initiatief van winstdeling van visrestaurant Pesca in Amsterdam, gestart in 2017, kan weer voor het eerst sinds het uitbreken van de coronacrisis...

ING: "De horeca zal ook dit jaar de hogere kosten deels moeten doorberekenen"
23 april 2024Nieuws

ING: "De horeca zal ook dit jaar de hogere kosten deels moeten doorberekenen"

Hogere prijzen in de horeca zijn ook dit jaar onvermijdelijk. In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants, lunchrooms en cafés hun p...