Op 24 september 2024 reikt We’re Smart in samenwerking met Gastvrij Rotterdam zijn jaarlijkse Future Awards uit. De Future Awards is de bekronin...
Per 1 augustus volgt Albert Kooy Ferdie Olde Bijvank op als voorzitter van Dutch Cuisine. Olde Bijvank blijft aan als secretaris en penningmeester. Zo...
Onlangs mocht ik te gast zijn bij de opening van Restaurant Ode in Dokkum, de prachtige nieuwe zaak van chef Geert-Jan Vaartjes. Restaurant Ode is alw...
Niet naar de Italiaan, Griek of Thai, maar een avondje Fries eten. Dat kan vanaf deze week bij gastronomisch restaurant Ode in Dokkum. Eten bij Ode mo...
Sinds deze maand schittert Rafael Surie als de nieuwe chef-kok van Locals in Arnhem. Hij brengt een wereld aan ervaring mee: hij werkte onder andere b...
Groenten en fruit zo smaakvol én lokaal mogelijk aanbieden is al jarenlang één van de speerpunten bij Rungis uit Barendrecht. Ond...
Elke maand maken de inspecteurs van Michelin Nederland een drietal restaurants bekend die hun intrede doen in de Nederlandse versie van de bekende gid...
Op 10 januari was tweede editie van de voorronde van de Green Chefs Hat op HORECAVA. Deze wedstrijd staat volledig in het teken van pure plant koken....
Restaurant Locals, gelegen in Hotel Haarhuis, heeft afgelopen maanden een verbouwing ondergaan en is uitgebreid met twee mooie salons. Dit jaar worden...
In het boek 'De Nieuw(st)e Nederlandse Keuken' kookt Albert Kooy met minder dierlijke producten en met meer plantaardige ingrediënten, met name g...
Yornie van Dijk van Restaurant Basiliek* / 5 radijzen uit Harderwijk is de eerste winnaar geworden van de nieuwe 100 procent plantaardige kookwedstrij...
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona oefenen invloed uit op de sector....
Ondernemen in Lelystad. “Bij het bepalen van het nieuwe menu houden we heel erg rekening met de seizoenen en of producten hier uit de buurt kome...
Op 18 september zal tijdens Gastvrij Rotterdam de finale plaatsvinden van de nieuwe wedstrijd van het Gastronomisch Gilde, de Green Chef’s Hat....
Horecaondernemers in Nederland kunnen zich aansluiten bij verschillende belangenverenigingen en samenwerkingsverbanden. In deze rubriek licht de redac...
Peter Scholte is sinds 1 maart 2023 de nieuwe chefkok van Koninklijke Jaarbeurs. Hiervoor werkte Peter onder andere bij Le Garage, The Duchess*, Spaan...
Waar Heine Ruitenbeek zijn kwaliteiten en groei gaat vervolgen bij Thermen Berendonck, neemt Marijn zijn stokje over in de keuken van Restaurant Inten...
Het is met grote trots dat wij u ons dossier presenteren met 15 jaar De RestaurantKrant. In deze periode hebben wij talloze bijzondere verhalen mogen...
Na ruim 11 jaar stopt restaurant L’invité op de Bloemgracht in de Amsterdamse Jordaan. L’invité was vooral bekend om zijn du...
Negen Noordwijkse restaurants bundelen de krachten om lokaal duurzaamheid meer aandacht te geven. De Noordwijkse chefs laten zich inspireren door...
Op zijn 25ste nam Willem Schaafsma het luxe Restaurant Eindeloos over, dat hij kende uit zijn stagetijd. Opgeleid in Randstedelijke sterrenzaken was z...
De ervaren Bas Hoog is door hotel voco The Hague, waar Botanica Kitchen, Garden & Bar onder valt, aangesteld als Head Chef. Met hem aan het roer e...
Restaurant LOCALS gevestigd in Hotel Haarhuis is een samenwerkingsverband aangegaan met Dutch Cuisine; een organisatie die de Nederlandse ke...
Takis Panagakis en Niels van der Zwan van restaurant Elea zijn tijdens de Cooking Battles op de Horecabeurs op 14 maart verkozen tot beste professiona...
Restaurant 1397 is de nieuwe naam van restaurant Hemingway in Grand Hotel en Résidence De Draak in Bergen op Zoom. Het restaurant, dat is geves...
Zes restaurants in Ede sluiten zich aan bij Dutch Cuisine, de nieuwe Nederlandse kook- en eetstijl. Als kick-off organiseren deze restaurants samen ee...
In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coro...
Gisteren heeft Dutch Cuisine de nieuwe consumentenwebsite gelanceerd, dé online plek waar gasten kunnen reserveren bij alle aangesloten Du...
Vandaag lanceert Dutch Cuisine, gezamenlijk met onze partners het ROC Friese Poort in Sneek, Gilde Opleidingen in Venlo en het Koning Willem...
Het befaamde Café Americain lanceert vandaag een gloednieuw menu van de hand van meesterkok Rudolf Bos. Bos zwaait sinds eind februari de scept...
Timothy St. Aubeyn en zijn student kok Niels van de Berg van restaurant Pure C te Cadzand zijn tijdens de Cooking Battles op de Ho...
Restaurant Simple in Utrecht is geen vegetarisch restaurant, maar een restaurant waar groenten de hoofdrol, of in ieder geval een belangrijke bijrol,...
Sterrenchef Luc Kusters van Restaurant Bolenius heeft een doel. Nederland moet uit de schaduw stappen en een plek opeisen op het mondiale culinaire to...
Sander Bierenbroodspot mag zich de nieuwe Executive Chef noemen van Park Plaza Victoria Amsterdam, waar ook Carstens Brasserie is gevestigd. Met zijn...
Afbranden, fermenteren, uitroken, drie dagen lang gingen we groenten te lijf met schimmels, bacteriën, magnetrons, hogedrukpannen en verfbra...
Kapitein Niels kwam met een groepje winelovers uit California. Niels doet speciale riviercruises for winelovers. Stevige kerel; als hij in Amster...
De vakjury van de Gaia Green Awards heeft vandaag de 3 finalisten per categorie bekend gemaakt. De volgende horecabedrijven zijn doorgedrongen tot de...
Wat prikt Nederland de komende tijd op zijn vork? Bij welke keukens schuiven we dit keer aan? TheFork dook – in de aanloop naar TheFork Restaura...
Welke rol speelt de aardappel in de keuken van 2019? Het van oudsher oer-Hollandse product lijkt elke trend te overleven en is nog altijd in vrijwel i...
"A gin-tonic for me, a Baileys for my wife. And more champagne!", riep mijn Italiaanse gast uit terwijl ik zijn jas aannam. Ze waren flink t...