Na een sluiting van ruim zeven maanden heropende Loetje in Breukelen op 24 oktober weer de deuren. Dimitri Brak, locatiemanager van het biefstukrestau...
Chefs én ondernemers Robert Poel en Patrick Elzinga wijzigen de koers van het door Michelin aanbevolen restaurant Savage in Harderwijk. Het fin...
McDonald’s en Travis Scott of, iets dichterbij, Poké Perfect en Ron Blaauw: het zijn voorbeelden van succesvolle samenwerkingen die niet...
Dinsdag 24 september werd tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op het Euro-Toques Kookpodium in Hal 4 gestreden om de “Minder Zout, Meer...
Maandag 16 september 2024 is het zover. Dan vindt de vijfde jubileumeditie van de SVH Meestertour plaats voorafgaand aan de Week van de Horeca. Tijden...
Toprestaurant Waterproef in Den Haag is gesloten. Het aan de Scheveningse Tweede Binnenhaven gelegen restaurant van Yves van Westreenen was zaterdag 2...
Op 24 september vindt de finale van de 'Minder Zout, Meer Smaak Award 2024' plaats tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Samen met Smaakmakers...
In 2023 is het ziekteverzuim van werknemers afgenomen, na acht jaar waarin het steeds toenam. Het ziekteverzuim daalde van 5,6 procent in 2022 naar 5,...
Het sterrenrestaurant van chef Servais en gastvrouw Stephanie Tielman verkeerde in zwaar financieel weer door tegenslagen als gevolg van lockdowns, wa...
Center Parcs beheert met het compleet vernieuwde Zuiderzoet in Zeewolde voor het eerst in dertien jaar weer zelf een restaurant in Nederland. Voor de...
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...
De lente is het seizoen met de meeste officiële feestdagen in Nederland. Goede Vrijdag, Pasen, Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinkster...
Stel je voor: een pizza die negentig dagen lang vers blijft buiten de koeling. Wat voor impact zou dit hebben op jouw horecabedrijf? In de bruisende h...
Met de langverwachte komst van het mooie weer is het terrassenseizoen afgelopen weekend geopend. Hierom heeft Firstmate Hospitality Consultants, onder...
Vlak bij het station van Hoofddorp in de nieuwe stadswijk Hyde Park opent komende zomer Kastan haar deuren. Kastan wordt de tweede horecazaak van de H...
Groots ondernemen. In tegenstelling tot horecaondernemers die al hun energie kwijt zijn aan één zaak, zijn er ook ondernemers die meerde...
Restaurant Hudson Bar & Kitchen opent de deuren van de nieuwste vestiging in het centrum van Pijnacker. De casual dining restaurant keten heeft ha...
Rotterdam kan zich klaarmaken voor een nieuw hoogtepunt. Magnicity, wereldleider in stedelijke recreatie op grote hoogte, opent eind dit jaar een hoog...
De leden van de World Culinary Council van Relais & Châteaux hebben besloten om paling onmiddellijk van hun menu’s te verwijderen. Ze...
Hoofdoorzaken voor de vrijwillige sluiting zijn de hoge inflatie en de energiecrisis, die volgen op het verlies van de Michelinster en drie horecalock...
Chinese-Aziatische horecaondernemers in Nederland hebben meer nog dan hun Nederlandse collega’s last van het personeelstekort. Het inspireert he...
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In de...
Ondernemen in Haarlem. Toen Dopper, bekend van de hervulbare waterflessen, een jaar of vier geleden besloot op zoek te gaan naar een duurzamer pand om...
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona beïnvloeden de sector. In&nb...
De Nederlandse consument geeft dit jaar een recordbedrag uit aan restaurant- en cafébezoek. Het FoodService Instituut Nederland (FSIN) verwacht...
In de schaduw van glanzende tapkranen en het proosten door tevreden gasten staat een onderwerp dat diep geworteld is in de wereld van de horeca: brouw...
Ondernemen in Roermond. Wie in het voorbijlopen een blik op de menukaart van Aruna Cuisine in Roermond werpt, zal al snel even stil blijven staan om t...
G7 Food & Drinks in Sittard neemt vanaf 3 november 2023 structureel intrek in het uit 1634 stammende Gruizenkerkje en krijgt een nieuw interieur....
De horecabranche is momenteel onrustig. Inflatie, personeelstekort, hoge energiekosten en de naweeën van corona oefenen invloed uit op de sector....
Social media is steeds belangrijker voor de horeca om zich goed te positioneren. Iedereen heeft een telefoon in zijn zak, en social media is de belang...
Nadia Stam (27, links op de foto) en Yvette Jansen (30, rechts op de foto) openden dit weekend de deuren van Krozant in het Groot Handelsgebouw (GHG)...
Als horecaondernemer is het bepalen van de juiste prijzen voor je gerechten en dranken van groot belang. Te lage prijzen kunnen leiden tot verlies en...
In een eerdere bijdrage hebben wij al eens aandacht besteed aan een aantal onderwerpen die aandacht behoeven bij een overname van een horecabedrijf. W...
Horecaondernemers in Nederland kunnen zich aansluiten bij verschillende belangenverenigingen en samenwerkingsverbanden. In deze rubriek licht de redac...
Er werken in de horeca steeds meer ZZP’ers, maar vaak zijn de rechten en plichten niet duidelijk. Schijnzelfstandigheid komt dan ook steeds vake...
De omzet in de horeca groeide in het eerste kwartaal van 2023 met 2,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Het volume, de...
Overbevissing, klimaatverandering, kweekmethoden en andere uitdagingen maken het moeilijk om vis, schaal- en schelpdieren op verantwoorde wijze te con...
Omdat er ingewikkelde wet- en regelgeving is voor het uitbetalen van horecapersoneel, zoals de cao, belastingen en sociale premies, is het belangrijk...
Op woensdag 19 april 2023 vindt voor de negende keer de Dutch Beer Challenge plaats. Deze editie van de ‘Dutch Beer Challenge’, de wedstri...