Je hebt gezocht op: karel v

Jeroen Robberegt en Jasper Gronert brengen uitzonderlijke culinaire belevingen met Essense
1 november 2024Nieuws

Jeroen Robberegt en Jasper Gronert brengen uitzonderlijke culinaire belevingen met Essense

Samen aan de creatieve tekentafel om een buitengewone beleving neer te zetten met de klant. Zo pakt men het aan bij Essense - het high-end cateringbed...

Johan Kragtwijk is per oktober Maître Sommelier bij De Nederlanden*
12 september 2024Nieuws

Johan Kragtwijk is per oktober Maître Sommelier bij De Nederlanden*

Wilco & Caroline Berends zijn zeer verheugd Johan Kragtwijk in hun team te mogen verwelkomen. Hij start in zijn functie als Maître Sommelier...

24H Chefs kookmarathon daverend succes met opbrengst van 195.000 euro
27 mei 2024Nieuws

24H Chefs kookmarathon daverend succes met opbrengst van 195.000 euro

Zondag 26 mei ging om 12.00 uur ’s middags de vijfde editie van 24H Chefs van start op Kasteel Kerckebosch in Zeist. 24 van Nederlands allerbest...

15 jaar De RestaurantKrant (2022): Leon Mazairac en de 8 van
5 mei 2023Nieuws

15 jaar De RestaurantKrant (2022): Leon Mazairac en de 8 van

Het is met grote trots dat wij u ons dossier presenteren met 15 jaar De RestaurantKrant. In deze periode hebben wij talloze bijzondere verhalen mogen...

Margo Reuten en Petro Kools: “Alles wat je op één hand kunt tellen is interessant”
2 mei 2023Nieuws

Margo Reuten en Petro Kools: “Alles wat je op één hand kunt tellen is interessant”

Het begon met de titel ‘eerste vrouwelijke meesterkok van Nederland’. Die bekroning leidde Margo Reuten naar vele andere podia, waar ze &o...

Leon Mazairac over eerste Michelinster: “Zonder dat geforceerde, kook je lekkerder”
24 april 2023Nieuws

Leon Mazairac over eerste Michelinster: “Zonder dat geforceerde, kook je lekkerder”

Chef Leon Mazairac van Grand Hotel Karel V in Utrecht heeft jarenlang gewacht om het podium te mogen betreden tijdens de Michelinsterrenregen. Maandag...

Liveblog: uitreiking Michelingids 2023 [gesloten]
23 april 2023Nieuws

Liveblog: uitreiking Michelingids 2023 [gesloten]

Vandaag wordt in het Amsterdamse DeLaMar Theater vanaf 11.30 de Michelingids Nederland 2023 gepresenteerd. Blijf via dit liveblog - van de redactie va...

De RestaurantKrant jaaroverzicht 2022
16 december 2022Nieuws

De RestaurantKrant jaaroverzicht 2022

December: de maand van lijstjes, terugblikken en voorspellingen doen. Niemand weet wat 2023 gaat brengen, maar wat de redactie wel weet is welke artik...

Download hier de nieuwste editie van De RestaurantKrant
28 juli 2022Nieuws

Download hier de nieuwste editie van De RestaurantKrant

Deze week verschenen: de nieuwste editie van vakblad De RestaurantKrant. Nu kosteloos te downloaden of online te lezen. Vakinformatie dat el...

Zelfslachtend slager en jager Herman ter Weele:  ''Vlees moet je in zijn waarde laten''
31 mei 2022Nieuws

Zelfslachtend slager en jager Herman ter Weele: ''Vlees moet je in zijn waarde laten''

Vlees eten verandert. Voor de zelfslachtende en ambachtelijke Slagerij ter Weele in Oene betekent dat alleen maar meer klandizie. Klanten eten misschi...

Sommelier Job Seuren: "Natuurwijn is een hype"
25 mei 2022Nieuws

Sommelier Job Seuren: "Natuurwijn is een hype"

Job Seuren en Leon Mazairac hebben veel dezelfde ideeën over eten, drinken en gastvrijheid. Toch duurde hun samenwerking bij Leons restaurant Pod...

Marco Westra geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer
24 mei 2022Nieuws

Marco Westra geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op 22 mei jl. is Marco Westra, maître bij Restaurant Bridges in Amsterdam, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Marco heeft met...

Bakker en patissier Patty Smolders:  "Je moet weten hoe je een kapseltje draait, om erop te kunnen variëren"
19 mei 2022Nieuws

Bakker en patissier Patty Smolders: "Je moet weten hoe je een kapseltje draait, om erop te kunnen variëren"

Op zaterdag kun je in het centrum van Utrecht een lange rij aantreffen voor het brood en gebak van familiebedrijf Bond en Smolders. Het zelfontwikkeld...

"Hier kun je gefrituurde vis eten in een nette tent"
17 mei 2022Nieuws

"Hier kun je gefrituurde vis eten in een nette tent"

Een restaurant met 400 zitplaatsen in Old Florida style waar je fried seafood kunt eten terwijl de zon in de Tolomato River zakt. Veel Amerikaanser vi...

"Als je met zoveel liefde de avond ingaat, dan kan het niet anders of de gast merkt dat"
12 mei 2022Nieuws

"Als je met zoveel liefde de avond ingaat, dan kan het niet anders of de gast merkt dat"

Bij Podium onder de Dom trokken Leon Maizarac en Barbara Sjenitzer elkaar al strijdend aan de pass op een hoger spoor. Het duurde twee jaar voordat ze...

Trainer in gastvrijheid Dirk Willemsen: "The war on talent is on"
10 mei 2022Nieuws

Trainer in gastvrijheid Dirk Willemsen: "The war on talent is on"

Dirk Willemsen en Leon Mazairac zaten samen op de hotelschool, maar gingen daarna ieder een compleet andere weg. Pas achttien jaar later kruisten hun...

"Ik zoek de hele avond naar de perfecte energie in het restaurant"
6 mei 2022Nieuws

"Ik zoek de hele avond naar de perfecte energie in het restaurant"

Dat hij horecaondernemer wilde worden, wist Koen Hendriks al toen hij op de Havo zat. Welk segment bij hem paste, ontdekte hij toen hij werkte voor Le...

"We groeien om onszelf te prikkelen"
5 mei 2022Nieuws

"We groeien om onszelf te prikkelen"

'De 8 van...' is een initiatief van de redactie van De RestaurantKrant. In deze rubriek krijgen prominente horecamensen de keuze om 8 int...

Leon Mazairac: 'Met deze bemanning kan ik iedere storm doorstaan'
3 mei 2022Nieuws

Leon Mazairac: 'Met deze bemanning kan ik iedere storm doorstaan'

Hij werd bekend met zijn eigen Podium onder de Dom, een kookschool die uitgroeide tot één van de beste restaurants van Utrecht. Na twee...

De 8 van... Leon Mazairac
4 april 2022Nieuws

De 8 van... Leon Mazairac

Leon Mazairac is chef-kok bij Grand Hotel Karel V in Utrecht en bekend van het tv-programma BinnensteBuiten. Voor onze horecavakbladen en websites...

Utrechtse horeca staat te springen om mbo-student
3 februari 2022Nieuws

Utrechtse horeca staat te springen om mbo-student

Net nu de horeca weer open mag, staan veel hospitality bedrijven in de regio Utrecht voor een volgende uitdaging. Een nijpend tekort aan koks, bediene...

Fotoverslag: Nederlandse horeca beleeft heropening terrassen
28 april 2021Nieuws

Fotoverslag: Nederlandse horeca beleeft heropening terrassen

In dit liveblog hebben we al die enthousiaste horecaondernemers die woensdag 28 april de terrassen heropenden, en eindelijk weer kunnen ondernemen, ge...

Erik van Loo en Peter Gast koken samen in Utrecht
9 september 2020Nieuws

Erik van Loo en Peter Gast koken samen in Utrecht

Er gebeurt veel in Utrecht. Nadat bekend werd gemaakt dat Leon Mazairac de nieuw chef-kok wordt van Karel V en Vito Reekers (de voorganger&n...

Chef-kok Vito Reekers opent restaurant in Utrecht
8 september 2020Nieuws

Chef-kok Vito Reekers opent restaurant in Utrecht

Vito Reekers, sinds 2013 chef de cuisine bij restaurant Karel 5, opent in het najaar van 2020 een eigen restaurant in Utrecht. De 35-jarige chef-kok n...

Leon Mazairac wordt chef-kok bij Karel V in Utrecht
7 september 2020Nieuws

Leon Mazairac wordt chef-kok bij Karel V in Utrecht

Leon Mazairac wordt de nieuwe chef-kok van Restaurant Karel 5, het befaamde restaurant van Grand Hotel Karel V in Utrecht. Mazairac maakte eerder...

Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester
21 maart 2019Nieuws

Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH...

Ronnie Brouwer geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester
29 november 2018Nieuws

Ronnie Brouwer geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op 28 november jl. heeft Ronnie Brouwer, Restaurantmanager/Sommelier bij Restaurant De Kromme Dissel* in Heels...

Willem-Jan Klomp geïnaugureerd tot 42ste SVH Meestergastheer  
29 november 2018Nieuws

Willem-Jan Klomp geïnaugureerd tot 42ste SVH Meestergastheer  

  Op dinsdag 27 november is Willem-Jan Klomp, Maître/Sommelier bij Restaurant Noble* in ’s-Hertogenbosch,...

 Willem-Jan Klomp geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer
5 oktober 2018Nieuws

Willem-Jan Klomp geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op 4 oktober is Willem-Jan Klomp, Maître/Sommelier bij Restaurant Noble* in ’s-Hertogenbosch, gesl...

Ciel Bleu viert tweesterren-jubileum met reünie van oud-chefs
9 juli 2018Nieuws

Ciel Bleu viert tweesterren-jubileum met reünie van oud-chefs

Ciel Bleu (Hotel Okura Amsterdam) heeft de bekroning met twee Michelinsterren voor het 10e jaar op rij gevierd met een culinair evenement: Chefs Favou...

Sven Nijenhuis nieuwe chef van restaurant Violin
16 mei 2018Nieuws

Sven Nijenhuis nieuwe chef van restaurant Violin

De nieuwe chef voor restaurant Violin is Sven Nijenhuis. Hij volgde Eric van de Weijer op en drukt vanaf april zijn stempel op de nieuwe men...

De Leckere opent zijn eerste café met cook-off
27 oktober 2017Nieuws

De Leckere opent zijn eerste café met cook-off

Op zondag 5 november organiseert ‘De Leckere’ bij de Werkspoorkathedraal in Utrecht een cook-off die moet bepalen wat er op de menukaart k...

Opening: nieuw restaurant mét sterrenchef
20 oktober 2016Nieuws

Opening: nieuw restaurant mét sterrenchef

Gare du Sud opent 24 oktober de deuren aan de Oosterkade in Utrecht. Niemand minder dan Jeroen Robberegt zal in de keuken staan. Robberegt is de laats...

Neem hier een kijkje in het vernieuwde Karel V
12 oktober 2016Nieuws

Neem hier een kijkje in het vernieuwde Karel V

Na de afronding van diverse renovaties onthulde Grand Hotel Karel V gisteren een apart label voor zijn restaurants en events: Karel 5. Het markan...

Jeroen Robberegt wordt chef van nieuw Utrechts restaurant
8 juli 2016Nieuws

Jeroen Robberegt wordt chef van nieuw Utrechts restaurant

Topchef Jeroen Robberegt wordt vanaf september Executive Chef in Gare du Sud. Dit is een nieuw te openen restaurant aan de Oosterkade in Utrecht,...

Karel V in Utrecht gaat niet voor daklozen koken
4 juli 2016Nieuws

Karel V in Utrecht gaat niet voor daklozen koken

  Restaurant Karel V in Utrecht gaat geen diner voor daklozen verzorgen. Collega's van restaurant Podium onder de Dom daagden de koks...

Bier en Appelsap Restaurant Tour in Utrecht
14 maart 2016Nieuws

Bier en Appelsap Restaurant Tour in Utrecht

Op zaterdag 9 april organiseert Bier en Appelsap een Restaurant Tour langs 5 restaurants in Utrecht. Bier en Appelsap is een online magazine voor ou...

ElVi behaalt derde plaats Gouden Pollepel
25 september 2015Nieuws

ElVi behaalt derde plaats Gouden Pollepel

Restaurant ElVi in Utrecht heeft de derde plaats veroverd in de strijd om de Gouden Pollepel, de restauranttest van het AD Utrechts Nieuwsblad en he...

Stan Kerckhoffs is SVH Meestergastheer
21 mei 2015Nieuws

Stan Kerckhoffs is SVH Meestergastheer

Op dinsdag 19 mei is Stan Kerckhoffs (1978) officieel geïnaugureerd als SVH Meestergastheer. Kerckhoffs is maître en sommelier bij Latour* in het...

Steigenberger Airport Hotel opent Trattoria
1 april 2015Nieuws

Steigenberger Airport Hotel opent Trattoria

Steigenberger Airport Hotel Amsterdam heeft onder leiding van Executive Chef Ron Schouwenburg de nieuwe ‘Trattoria – per vini e mangiare’ geopend....