Rotterdam is een nieuwe burger hotspot rijker. Chef-kok Diego Buik, bekend van Diego’s Burgers en De Duurste Burger Ter Wereld, heeft zijn nieuw...
Het Utrechtse restaurant WOK! Asian Street Food lanceerde vijf jaar geleden, in maart 2019, de eerste publieke sharefundingcampagne op Eyevestor. Dit...
Op zondag 1 september opende Restaurant Smelt in Den Bosch. Gelegen in de bekende Korte Putstraat, trok het restaurant direct veel belangstelling. Ond...
Het nieuwe restaurant Uncorked opent, als het aan ondernemer Robbert Vlak ligt, binnenkort haar deuren in Den Haag. Vlak droomde tijdens zijn horecaop...
Het nieuwe familierestaurant Papa’s Pannenkoeken opent binnenkort haar deuren in Utrecht Leidsche Rijn, voor de opening van het restaurant is ee...
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...
Diego Buik, bekend van zijn populaire burgerzaak op de Kop van Zuid in Rotterdam en het wereldrecord voor de duurste burger, kondigt trots de lancerin...
Na het succes in Utrecht opent restaurant Broei ook in Amersfoort. Deze zomer gaan de deuren open op een wel heel iconische plek; het Nefkensgebouw. M...
Kaasfonduerestaurant Smelt opent na het succes in Amsterdam een vestiging in de culinaire hoofdstraat van Den Bosch: de Korte Putstraat. Voor de openi...
Vlak bij het station van Hoofddorp in de nieuwe stadswijk Hyde Park opent komende zomer Kastan haar deuren. Kastan wordt de tweede horecazaak van de H...
In het centrum van Haarlem aan de Kruisweg verrijst binnenkort een kleurrijke culinaire hangout. Initiatiefneemster Scheherozade Pocorni is momenteel...
Maruki, een innovatief concept dat de Japanse keuken combineert met halal-principes, opent binnenkort haar deuren als allereerste volledig halal Japan...
Groots ondernemen. In tegenstelling tot horecaondernemers die al hun energie kwijt zijn aan één zaak, zijn er ook ondernemers die meerde...
De Italiaanse ondernemers achter het Rotterdamse restaurant Panzerò zijn een crowdfunding gestart. Met de financiering willen de ondernemers ee...
Net voor het einde van het jaar, op 29 december, heeft Izakaya DUKI de deuren aan het Rotterdamse Hofplein geopend. Het restaurant is onderdeel van de...
Het is met grote trots dat wij je ons dossier presenteren met 15 jaar De RestaurantKrant. In deze periode hebben wij talloze bijzondere verhalen mogen...
Bronckhorster Brewing Company komt met nieuws na de overname van Café Hotel Zaal Heezen. Enkele dagen terug is het bedrijf gestart met een crow...
Robèr Willemsen is KHN-voorzitter af. Op 7 maart trad hij officieel af en droeg hij de voorzittershamer over aan Marijke Vuik. Maar liefst zeve...
Op 16 januari 2023 openden chef Terry Priem en Esther van Otterloo hun Restaurant STER aan de Honingerdijk 265 in Rotterdam-Kralingen. Het fine-dining...
De eerste Foodmarkt van Den Bosch opent in het voorjaar 2023 aan de Korenbrugstraat. Op deze A-locatie in de binnenstad verrijst het nieuwe concept &l...
Zonder een startkapitaal is er geen restaurant of uitbreiding daarvan mogelijk. Dit kapitaal kan uit eigen vermogen komen, maar vele horecaondern...
Onderhandse leningen zijn een veelvoorkomend soort krediet binnen de horeca, waarbij de lener geld leent van een derde partij zoals familie, vrienden...
Man Met Bril Koffie opent ’s werelds eerste koffiehotel in Rotterdam. In de zomer van 2023 opent het koffiehotel met 20 kamers en studio’s...
Ilan en Joël Benamara, twee Amsterdamse broers met Israëlische roots met beiden zo’n 25 jaar horeca ervaring heropenen binnenkort...
Soep-er, Utrechts eerste soepbar, zegt verrassende smaken en ingrediënten te mengen. Janine de Roode (29) is eigenaar van de lunchroom, waarboven...
De ervaren Bas Hoog is door hotel voco The Hague, waar Botanica Kitchen, Garden & Bar onder valt, aangesteld als Head Chef. Met hem aan het roer e...
De Utrechtse brouwers zijn van plan om eind dit jaar een foodbar te openen aan de Oudegracht 50. Met het openen van een locatie aan de Oudegracht gaat...
Vandaag de dag blijft het personeelstekort het grootste probleem voor menig horecaondernemer. Hoe je het team slim kan managen en hoe je ervoor kan zo...
Een droom komt mogelijk uit voor Angela Hol en Rik van Orsouw uit Utrecht. Door middel van een crowdfundingactie zij de opening van hun...
In de Scheveningse vissershaven vind je het Zeemanshuis, een café dat al sinds 1990 een toevluchtsoord is voor havenarbeiders, Engelse en Deens...
In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De...
Deze maand ben ik druk bezig met het crowdfunden van ons nieuwe project: een moderne duurzame wijngaard op het zonnigste plekje van Nederlan...
Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervo...
De groep voor vanavond heeft zojuist gecancelled in verband met het coronavirus. 30 man Google. Directe orders vanuit de Amerikaanse Headquarters....
Decennialang was de vertrouwde bank de eerste instantie waar je aan dacht wanneer je om financiering verlegen zat. Tijdens de crisis kwam daar de klad...
Food business incubator Kitchen Republic, gevestigd in Amsterdam-West, is uit haar jasje gegroeid en breidt uit naar een tweede locatie. De culinaire...
Jack, Olmo en Missamba willen hun droomrestaurant openen in Utrecht. Het restaurant, met de naam Herbivore, wordt een vegan restaurant dat werkt met e...
Maandagnacht om 00.00 uur sloot visrestaurant Pesca de lopende crowdfunding campagne af. Met succes wist het restaurant €761.046 op te halen, 152...
Den Haag is vanaf gisteren een uniek horecaconcept rijker met de officiële opening van Greens in the Park, ofwel Greens, op het voormalige midget...