Je hebt gezocht op: dessert

Sidney Schutte (Spectrum**) pakt Michelinster in Maleisië
15 november 2024Nieuws

Sidney Schutte (Spectrum**) pakt Michelinster in Maleisië

"Slechts vijf maanden sinds het openen van de deuren in de bruisende stad Kuala Lumpur, heeft Restaurant Molina al een Michelinster verdiend!" Dit laa...

Chantal de Raaf en Rolph Hensens breiden Rolph's Deli uit met bistroformule Le Petit Restaurant
29 oktober 2024Nieuws

Chantal de Raaf en Rolph Hensens breiden Rolph's Deli uit met bistroformule Le Petit Restaurant

Gastvrouw-sommelier Chantal de Raaf en chef Rolph Hensens hebben op 23 oktober 2024 Rolph’s Deli - Le Petit Restaurant in Rotterdam geopend. Hie...

Pizza Profs organiseert tweede Pizza Inspiratie Event 2024
10 oktober 2024Nieuws

Pizza Profs organiseert tweede Pizza Inspiratie Event 2024

Pizza Profs, het platform voor alle professionele pizzabakkers in Nederland, organiseert op maandag 28 oktober 2024 het tweede Pizza Inspiratie Event...

De kracht van co-branding
26 september 2024Nieuws

De kracht van co-branding

McDonald’s en Travis Scott of, iets dichterbij, Poké Perfect en Ron Blaauw: het zijn voorbeelden van succesvolle samenwerkingen die niet...

Michelin voegt 24 nieuwe restaurants toe aan gids
18 september 2024Nieuws

Michelin voegt 24 nieuwe restaurants toe aan gids

Na enkele maanden geen nieuwe restaurants te hebben toegevoegd aan de Michelingids, hebben de inspecteurs van Michelin Nederland 24 restaurants o...

Chefs moeten meer gaan koken met een boerenhart
17 september 2024Nieuws

Chefs moeten meer gaan koken met een boerenhart

Onlangs mocht ik weer een mooie podcast opnemen met producent/teler Gerjan Snippe van Biobrass in Zeewolde. Biobrass is een biologisch teelt- en hande...

Sommelier Sem Beks van De Librije*** over trends in bier foodpairing
6 augustus 2024Nieuws

Sommelier Sem Beks van De Librije*** over trends in bier foodpairing

De Librije*** in Zwolle was acht jaar geleden een van de eerste Nederlandse sterrenzaken met een eigen bierkaart. Hoe staat het daar nu mee? Food Insp...

Restaurant Ovum introduceert nieuwe chef-kok
2 augustus 2024Nieuws

Restaurant Ovum introduceert nieuwe chef-kok

Met trots kondigt restaurant Ovum in Grave de komst aan van de nieuwe chef-kok, Quintus te Duits. De 26-jarige chef heeft in juli de scepter van Sebas...

September heeft 3 bijzondere kansen voor restaurants
1 juli 2024Nieuws

September heeft 3 bijzondere kansen voor restaurants

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De RestaurantKrant heeft all...

12 nieuwe restaurants toegevoegd aan Michelingids Nederland voor juni 2024
26 juni 2024Nieuws

12 nieuwe restaurants toegevoegd aan Michelingids Nederland voor juni 2024

Na enkele maanden geen nieuwe restaurants te hebben toegevoegd aan de Michelingids, hebben de inspecteurs van Michelin Nederland voor juni 2024 maar l...

Team Basiliek wint de Nederlandse Copa Jerez 2024
26 juni 2024Nieuws

Team Basiliek wint de Nederlandse Copa Jerez 2024

Op maandag 24 juni streden de drie geselecteerde teams Restaurant Puur Sanh, Restaurant Basiliek en Restaurant Zoldering op het podium van de Nederlan...

Topchef Kees Meinderts opent uniek Fries kasrestaurant Mearkas
23 mei 2024Nieuws

Topchef Kees Meinderts opent uniek Fries kasrestaurant Mearkas

Samen met compagnon Christiaan Steijn heeft chef Kees Meinderts op 2 mei 2024 kasrestaurant Mearkas geopend. Het enige kasrestaurant van Friesland lig...

IJssel Restobar opent haar deuren in Pillows aan de IJssel
21 mei 2024Nieuws

IJssel Restobar opent haar deuren in Pillows aan de IJssel

Onlangs opende IJssel Restobar haar deuren in Pillows Hotel aan de IJssel. Het fine-dining restaurant IJssel in Pillows Hotel Deventer heeft plaatsgem...

Soulkitchen opent deuren in Amsterdam: restaurant, cocktailbar en club in één
16 mei 2024Nieuws

Soulkitchen opent deuren in Amsterdam: restaurant, cocktailbar en club in één

Vrijdag 17 mei opent Soulkitchen officieel de deuren. Gelegen in een historisch pand in het hart van Amsterdam is Soulkitchen meer dan alleen een rest...

Extra omzetmomenten voor restaurants in juli 2024
1 mei 2024Nieuws

Extra omzetmomenten voor restaurants in juli 2024

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De RestaurantKrant heeft alle...

Jaimie van Heije nieuwe signature chef van restaurant Next
24 april 2024Nieuws

Jaimie van Heije nieuwe signature chef van restaurant Next

In oktober 2022 brachten Michiel de Vries en Sjoerd Steenbeek met NEXT een nieuw verhaal naar de NDSM, op nog geen 300 meter van hun Pllek. Ze namen d...

Marjolein de Jongh-’t Riet: “We willen Tr3s Tapasbar uitrollen door heel Nederland”
28 maart 2024Nieuws

Marjolein de Jongh-’t Riet: “We willen Tr3s Tapasbar uitrollen door heel Nederland”

Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...

Extra omzetmomenten voor restaurants in mei 2024
1 maart 2024Nieuws

Extra omzetmomenten voor restaurants in mei 2024

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen de kansen die voor dat extra beetje omzet zorgen? De redactie van De RestaurantKrant heeft...

Twee nieuwe restaurants krijgen twee sterren in Michelingids België en Luxemburg 2024
26 februari 2024Nieuws

Twee nieuwe restaurants krijgen twee sterren in Michelingids België en Luxemburg 2024

Michelin heeft vandaag de nieuwe selectie Michelinsterren, Groene Sterren en Bib Gourmand restaurants voorgesteld voor België en Luxemburg. In he...

Column Charlotte Mauritz: De Olympische droom
16 februari 2024Nieuws

Column Charlotte Mauritz: De Olympische droom

Afgelopen week was het na vier jaar eindelijk weer zover. De Culinary Olympics 2024, ook wel bekend als IKA, vonden plaats in Stuttgart tijdens de hor...

Nederlands Culinair Team wint tweemaal zilver op Culinary Olympics
7 februari 2024Nieuws

Nederlands Culinair Team wint tweemaal zilver op Culinary Olympics

Het Nederlands Culinair Team heeft tijdens de Culinary Olympics (IKA) in Stuttgart twee zilveren medailles in de wacht gesleept. De jury was erg entho...

Dit zijn de 18 Gault&Millau awardwinnaars 2024
5 februari 2024Nieuws

Dit zijn de 18 Gault&Millau awardwinnaars 2024

De winnaars van de Gault&Millau Awards 2024 zijn 5 februari 2024 bekendgemaakt in Tivoli Vredenburg. Onder het toeziend oog van de top van de Nede...

Nieuw mediterraan restaurant Barbounia onder leiding van chef Schilo van Coevorden
24 januari 2024Nieuws

Nieuw mediterraan restaurant Barbounia onder leiding van chef Schilo van Coevorden

Deze week opent het mediterraanse restaurant Barbounia in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Tot en met 30 januari geldt als soft opening. Gasten...

Dit is de winnaar van het eerste Open NK koken
12 januari 2024Nieuws

Dit is de winnaar van het eerste Open NK koken

Op 11 januari vond de eerste editie van de nieuwe wedstrijd van het Gastronomisch Gilde, het Open NK koken plaats. Deze nieuwe wedstrijd geeft iederee...

December 2023: Productinnovatie voor jouw restaurant
28 december 2023Nieuws

December 2023: Productinnovatie voor jouw restaurant

Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...

Themamaand Rendement: 9 optimale verkooptips voor een restaurateur
7 december 2023Nieuws

Themamaand Rendement: 9 optimale verkooptips voor een restaurateur

Een manier om omzet in de horeca te verhogen, is het toepassen van verkoopstrategieën. Hoe kunnen horecaondernemers deze strategieën inzette...

Themamaand Rendement: Hoe verhoog ik het rendement van mijn restaurant in de winter?
5 december 2023Nieuws

Themamaand Rendement: Hoe verhoog ik het rendement van mijn restaurant in de winter?

Met lagere temperaturen en de vroeg invallende duisternis brengt de winter voor horecaondernemers meer uitdagingen met zich mee dan warme zomeravonden...

De duurste bestellingen en populairste gerechten: het jaaroverzicht van Thuisbezorgd.nl
30 november 2023Nieuws

De duurste bestellingen en populairste gerechten: het jaaroverzicht van Thuisbezorgd.nl

Terwijl de feestdagen in aantocht zijn, deelt Thuisbezorgd.nl haar jaarlijkse overzicht met de populairste, ongewone en opvallendste bestellingen in N...

November 2023: Productinnovatie voor jouw restaurant
24 november 2023Nieuws

November 2023: Productinnovatie voor jouw restaurant

Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...

Michelin neemt drie restaurants op in gids voor november 2023
22 november 2023Nieuws

Michelin neemt drie restaurants op in gids voor november 2023

Elke maand maken de inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de bekende gids. D...

Michelin voegt drie restaurants toe aan gids voor oktober 2023
26 oktober 2023Nieuws

Michelin voegt drie restaurants toe aan gids voor oktober 2023

Elke maand maken de inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de bekende gids. D...

De extra omzetmomenten voor jouw restaurant in december 2023
2 oktober 2023Nieuws

De extra omzetmomenten voor jouw restaurant in december 2023

Ondernemen in de horeca is vooruitkijken. Waar liggen die extra omzetkansen die net voor dat extra stukje omzet zorgen? De redactie van De Restau...

Themamaand Bier: Bier wordt (eindelijk) serieus genomen
26 september 2023Nieuws

Themamaand Bier: Bier wordt (eindelijk) serieus genomen

In Frankrijk en Italië wordt er vaak een beetje meewarig gekeken wanneer een gast in een restaurant om een biertje vraagt bij het eten en ook in...

Yornie van Dijk van Restaurant Basiliek* wint de eerste Green Chef’s Hat
18 september 2023Nieuws

Yornie van Dijk van Restaurant Basiliek* wint de eerste Green Chef’s Hat

Yornie van Dijk van Restaurant Basiliek* / 5 radijzen uit Harderwijk is de eerste winnaar geworden van de nieuwe 100 procent plantaardige kookwedstrij...

Themamaand Bier: Met deze biermocktails sluit je de zomer af in jouw restaurant
7 september 2023Nieuws

Themamaand Bier: Met deze biermocktails sluit je de zomer af in jouw restaurant

De zomer eindigt met de herfstequinox, die plaatsvindt rond 21 september. Dit markeert het moment waarop de dag en de nacht even lang zijn en is het b...

Vernieuwde Chin Chin Club onthult zichzelf op 8 september
5 september 2023Nieuws

Vernieuwde Chin Chin Club onthult zichzelf op 8 september

Op 8 september opent de vernieuwde Chin Chin Club zijn deuren, na maar liefst 5 weken gesloten te zijn geweest. De vijf jonge eigenaren begonnen Chin...

“Ik vind dat Flevoland wel toe is aan een Michelinster”
26 juli 2023Nieuws

“Ik vind dat Flevoland wel toe is aan een Michelinster”

Ondernemen in Lelystad. “Bij het bepalen van het nieuwe menu houden we heel erg rekening met de seizoenen en of producten hier uit de buurt kome...

Michelin deelt drie nieuwe restaurants in de Michelin Gids Nederland
24 mei 2023Nieuws

Michelin deelt drie nieuwe restaurants in de Michelin Gids Nederland

Elke maand maken inspecteurs van Michelin enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Michelin Gids Nederland. De restaurants krijgen meteen...

Jac Hennissen van Fruitbedrijf Hennissen in Neeritter: “De turf voor onze frambozen blijft het geheim van de meester”
23 mei 2023Nieuws

Jac Hennissen van Fruitbedrijf Hennissen in Neeritter: “De turf voor onze frambozen blijft het geheim van de meester”

'De 8 van...' is een initiatief van de redactie van De RestaurantKrant. In deze rubriek krijgen prominente horecamensen de keuze om 8 interviews door...

Michelin deelt meest memorabele ervaringen van inspecteurs voor selectie 2023
26 april 2023Nieuws

Michelin deelt meest memorabele ervaringen van inspecteurs voor selectie 2023

Op maandag 24 april deelde Michelin weer meerdere sterren, Bib Gourmands en groene sterren uit voor de gids van 2023. Inspecteurs gaan langs de restau...