Pasquale Carfora van Aroma Italian Fine Dining in Vaassen is maandag 18 november tijdens het Gala diner bij Restaurant Rantrée door restaurantv...
Maandag vond de jaarlijkse uitreiking van de Michelinsterren plaats in Maastricht en er was ruimte voor elf nieuwkomers. Veertien restaurants verloren...
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat is...
Dit jaar viert Salsa Shop haar tienjarig bestaan. Jeugdvrienden Louis Wesseling en Steven Visser openden in 2014 hun eerste zaak in de Amsterdamse Ams...
Zes topchefs nemen plaats aan de vakjurytafel van de Nederlandse finale van Bocuse d’Or tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Aan hen de ee...
In oktober 2022 brachten Michiel de Vries en Sjoerd Steenbeek met NEXT een nieuw verhaal naar de NDSM, op nog geen 300 meter van hun Pllek. Ze namen d...
Met zijn 28 jaar is Armin Vahabian, oprichter van de Nederlandse fastfoodketen Fat Phill’s, de enige Nederlander in de welbekende Forbes 30...
Groots ondernemen. Alhoewel de meeste uitbaters hun energie kwijt zijn aan één zaak, hebben anderen een heel plein in hun bezit. Wat...
Daar waar de Amstelveenseweg overgaat in de Overtoom kunnen Amsterdammers sinds kort terecht bij Riot, een restobar met branie waar verschillen worden...
Als trotse deelnemer aan De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel nodigt JRE-Nederland heel Nederland uit om van 4 tot en met 10 maart samen met he...
De zestiende editie van HorecaEvenTT op 5, 6 en 7 februari 2024 was naar eigen zeggen zeer geslaagd. De organisatie kijkt uit naar volgend jaar, wanne...
Het partnership tussen Younique Concepts en Vermaat bouwt voort op eerdere succesvolle collabs van de twee horeca bedrijven, zoals de Pesca pop-ups op...
Op de tweede dag van HorecaEvenTT in Leeuwarden vond met de Grand Prix een intensieve kookwedstrijd plaats. De uitdaging was om binnen enkele uren een...
Regelmatig worden er nieuwe producten voor de horeca gelanceerd. Van trendgerichte keukeningrediënten tot handige technologieën die het hoof...
Na meer dan een jaar perfectioneren en bijschaven, openen culinair ondernemers Peter en Marieke Lute de deuren van Green voor zowel lunch als diner. D...
Nederlanders opnieuw laten kennismaken met de Mexicaanse keuken. Dat is het doel van de oprichters achter Salsa Shop. En het snelgroeiende aantal vest...
La Liste heeft zijn ranglijst voor 2024 met de duizend beste restaurants van de wereld onthuld. Deze lijst wordt samengesteld door een algoritme aan d...
Marèl Disselhorst van restaurant Yano in Rotterdam is uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2023. Deze prestigie...
Donderdag 12 oktober 2023 maakte de organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or bekend dat team Bocuse d’Or Nederland officie...
Tour Culinair, het sportieve netwerkplatform voor beslissers in de gastvrijheidsbranche, verwelkomt met trots twee nieuwe vrouwelijke leden in haar pe...
Op 30 september en 1 oktober 2023 vindt het grootste culinaire evenement van Nederland, 100Chefs by Gault&Millau, plaats in het Miele Experience C...
In september openen Dennis en Gabriëlle Koopmans een visrestaurant in Naarden. De heer Koopmans was tot vorige maand werkzaam als executive chef...
Vanaf 1 september strijkt het Ron Gastrobarconcept van sterrenchef Ron Blaauw neer in Bloemendaal. Precies tien jaar geleden werd dit concept voor het...
Dit jaar schreef een recordaantal van 27 kandidaten zich in voor de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs. Na een intensieve theoriero...
Op 24 april is het zo ver: de jaarlijkse Sterrenceremonie van Michelin Nederland in Amsterdam. Inspecteurs van Michelin maken maandelijks enkele resta...
Hotel Parc Broekhuizen, inclusief restaurant Voltaire*, is het nieuwste Nederlandse lid van Romantik Hotels & Restaurants. Parc Broekhuizen i...
Horecaondernemers in Nederland kunnen zich aansluiten bij verschillende belangenverenigingen en samenwerkingsverbanden. In deze rubriek licht de redac...
Ronald Opten wordt de nieuwe Maître-Sommelier van restaurant Bougainville vanaf april 2023. Na een korte periode bij restaurant Olivijn in Haarl...
Elke maand maken inspecteurs van Michelin Nederland enkele restaurants bekend die hun intrede maken in de Nederlandse versie van de gids van 2023...
Chef Jan Sobecki van restaurant Tribeca is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dat gebeurde maandag 13 februari in Utrecht tijden...
Op maandag 13 februari werd de Gault&Millau gids 2023 gepresenteerd. Gedurende de lancering namen maar liefst 20 winnaars in 19 categorieën e...
De Gault&Millau gids 2023 werd vanmiddag in Utrecht gepresenteerd. Grootste stijgers waren Julemont (+1,5 punt) en De Nieuwe Winkel (+1,5 pun...
In deze rubriek presenteert De RestaurantKrant de bekende en minder bekende (internationale) restaurantketens. Een historisch overzicht met actuele ci...
Vandaag is tijdens de feestelijke opening van Horecava 2023 bekendgemaakt wie de winnaars zijn van de Horecava Innovation Awards2023. Puck Wilbers, de...
Op maandag 31 oktober presenteerde Lekker500 de gids voor het jaar 2023. Dit is een overzicht van de top-100. 1 De Librije, Zwolle Overijssel 2 Tr...
Brasserie Paardenburg aan de Amstel bestaat 375 jaar. In al die jaren heeft de horecazaak een rijke geschiedenis opgebouwd. Nu zwaait Gijs Numan er de...
Het met een Bib Gourmand bekroonde restaurant Kronenburg in Amstelveen sluit zijn deuren op 1 november. Michelin meldt dat chef-kok Tom Sinselmeijer m...
Nederlandse wijn heeft een slechte naam bij velen. Het zou niet te drinken zijn. Je zou denken dat in tijden waarin duurzaamheid – en daarmee lo...
Soms als een mix van individuen en factoren samenkomen, ontstaat er iets unieks. Een dergelijke symbiose staat ook gepland voor dit najaar bij de open...